21 лака на Флормар

By Pandasmakeup - 14:25

Дами, дойде ред и за моята последна публикация за тази година. И тъй като Bloglovin се пръска по шевовете от новогодишни аутфити, любимци за Декември, любимци за 2014 и годишни равносметки, аз реших да ви подаря една много пъстра публикация, която няма нищо общо с тематиката, завладяла блогърското общество :)

Днес ще си говорим за лакове. И то не какви да е, моля ви се, а колекцията ми на Flormar. :)


Както виждате - никакъв ясно изразен вкус от моя страна. Изглежда така все едно каквото съм сварила, това съм награбила. Но за съжаление имам склонност бързо да се отегчавам и ми е необходимо разнообразие в цветовете.
Признавам си,че хич не обичам да давам пари за ноктите си. Поради тази причина не ходя на маникюр, не си купувам скъпи лакове и консумативи. Срам ме е, но какво да се прави. Иначе от къде средства за безконечните ми ружове и хайлайтъри, а? :))) 
Но всъщност страстта ми към лакчетата на Flormar идва по-скоро от там,че са доста трайни на моите нокти, повечето имат задоволителна плътност на цветовете и са на безкрайно ниски цени. Така не ме е яд, че се лакирвам по два пъти и после събират прах забравени. Пробвала съм и лакове от среден клас, но наистина не намерих разлика.


И така, ето ги и тях. 21 парчета. Имам някои, които са от .... не знам, вероятно 2-3-4 години и повярвайте ми, все още са годни за употреба. Струват около 1,8 лв най-обикновената им серия и по-специалните са около 3 или 4 лв. Намират се във всяка дрогерия или козметично магазинче. Освен това имат доста цветове, които изглеждат доста добре и само от едно нанасяне. Това пък ме радва особено много, защото освен свидлива съм и мързелива. За ноктите говорим :) Въпреки, че си е друго да се напласти два пъти, често в бързината съм слагала по веднъж и по-долу ще видите, че се получава сполучливо при някои.


Имат най-различни серии, с които май не съм много наясно, но можете да намерите матови, бързосъхнещи, глитъри, с мокър ефект, супер бляскави, неонови, както и лакове за декорация и Nail Art. Също така пускат и сезонни лимитирани линии. 
С две думи избора е О-Г-Р-О-М-Е-Н. Ами наприказвах се май, ще продължим повече със снимков материал.
Реших общо взето да ги наснимам и на ноктите си, за да придобиете представа, както и да ви информирам за номерата им, ако си харесате някои. Продължавайте надолу :)

Тези четирите съм ги нанесла на два пласта, но останалите снимки реших да са с по един пласт, за да добиете представа колко точно покривен е всеки цвят.
От ляво на дясно:
- QD03 Bright Coral -от серията бързосъхнещи. Чисто нов ми е, дори ще го добавя в следващия ми haul. Днес го ползвах за пръв път и мога да кажа, че наистина е quick dry.
- N012 Super Neon - невероятен, уникален, просто го обожавам. Доста е рядък и съхне за норматив. А цвета е...нямам думи. Страхотен и летен. Не е от най-покривните обаче.
- WL05 Wet Look - друг любимец, много ползван от мен. Съхне добре, покрива добре и наистина е с мокър ефект. Само четката му е ужасна, дебела и безформена. Трудно го нанасям без да се наплескам.
- 446 Summer 2012 - този е от някаква лятна серия и не съм сигурна дали ги има в момента, по-скоро не. Покривност- 6 от 6 точки, обичам го много.

Тук вече са нанесени на един пласт. От ляво на дясно:
- 420 - някакъв доста искрящ цвят, които беше доста нашумял преди две лета ако не се лъжа :) Течен и непокривен. Едва ли съм го слагала повече от 2-3 пъти.
- 381 - бебешко розово, средна покривност. Носила съм го доста и съм доволна.
- 237 - отново средно покривен тъмничък перлен оранж, бързосъхнещ и траен. Отново доста течен.
- 427 - една от последните ми покупки. Много хубав есенен цвят, с прекрасна покривност само с едно нанасяне. Идеална гъстота, съхне за прилично време.

Ето ги и героите с красива външност и кофти характер. Влюбих се в цветовете, но..... както виждате на последните два не може да се разбере лак ли е или топ. Подлъгах се, че изглеждаха плътни в шишенцето. Истината се оказа друга. От ляво на дясно:
- 387 Vintage Gold- нова придобивка, изключително красив цвят, напомнящ розовеещо златно. За съжаление също слабо покривен.
- 390 - стандартно перлено сиво, рядка консистенция, бързо съхнещ металически цвят. Слагам го когато нямам настроение за нещо по-ярко.
- 111 Pink Ivory -скорошна покупка, уникален нежен цвят, но.... виждате резултата. Никакъв почти.
- 246 - същия като предния, дори няма да го коментирам.

От ляво на дясно:
- М103 - пастелно бяло от серия supermatte, тип блажна боя. Бях го взела да си правя френски маникюр преди време, но никак не ме бива в тази работа. Нанася се на четки и е труден за работа.
- 29 - отново бебешко розово, пише, че е supershine, но си е доста пастелен и не бляскав.
- 04 - пак серия supershine, супер оранжево-розов цвят със ситни блестящи частички. Много готин, но доста нетраен се оказа.
- NA09- златен лак за декорация, както казах хич ме няма и за това само прилагам една малка снимчица в дясно  ---------->>>>
- 119 - тоталното разочарование отново

Тези четирите също са от линията лято 2012, както казах едва ли се намират още, но са част от моята колекция и исках да ви ги покажа все пак. Тук малко пообърнах цветовете и за това ще ги изредя от ляво на дясно по последната снимка:
- 441 - тъмно син цвят металик с блестящи частички. Красив, но изобщо не харесвам как ми седи. Бързо съхне.
- 434 - зелен металик със същите характеристики като горния.
- 443 - божествен, пастелен, покривен и страхотен. Вижте го как изглежда на един пласт. Нямам забележки към този лак
- 436 - сив металик с много ситни брокатени частички. На два пласта много ми харесва.

Е, това бяха моите лакчета на Flormar. Дано не сте се отегчили, но това са си 21 броя все пак :)
Въпреки, че доста изкритикувах някои от тях, в заключение ще кажа почти само хубави думи: бързо съхнат, трайни на моите нокти (около 5 дни да речем, което си е ок),красиви и плътни цветове. Това го казвам с уговорката, че има и изключения, като например тези тримата красавци --------->>>>
(119,111 и 246). 
Имат изключително разнообразие и съм сигурна, че за всеки вкус би се намерило по нещо, евтини са и не са трудни за работа.

А вие имате ли техни лакове и какво е мнението ви за тях? :)
<3

  • Share:

You Might Also Like

14 коментара

  1. Много цветен и забавен пост се е получил.Флорамар имат наистина много добри лакове и голяяяямо разнообразие от цветове :)) Ако вкарваха и лимитираните продукти, щеше да бъде страхотно :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси :* Много сме ощетени в Бг от към вкарване на козметиката за съжаление :(

      Изтриване
  2. Едни от най-любимите ми лакове :)
    #427 е крайно време да го прибавя в колекцията си, разкошен цвят ♡

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ти хареса много,нямам забележки към него :)

      Изтриване
  3. Честита Нова Година! <3 Пожелавам ти много вдъхновение и успехи на теб и блога ти!
    Flormar са също и мои любимци - страшно разнообразие, нискобюджетни и издръжливи. Моят фаворит е матиращият топ лак, които ти препоръчвам с две ръце. От твоите най-много си харесах първите 4. <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Нова Година, Деси! Благодаря за пожеланията :)
      Не съм ползвала матиращ топ лак, имаш ли ревю за него ?

      Изтриване
  4. Лелее...Браво..И аз имам доста лакове,но май нямам толкова много от една и съща марка. Ти наистина си голяма фенка на Флормар ;д Аз имам доста на Перфект,но вече доста ме разочароват и залагам повече на Golden Rose. Най-много ми допадат оранжевият и синият цвят от първата комбинация. Имам този ярко жълтия,но след него ноктите ми стоят поне една седмица супер жълти и избягвам да го използвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Перфект отдавна не са в потребителската ми кошница, за съжаление доста занижиха качеството.
      Флормар също имат ужасни попадения, но поне пък имат и прекрасни :))))

      Изтриване
  5. Отговори
    1. Благодаря :)))Радост за окото, но все по-често се замислям за гел май. Всичките ми приятелки имат и по 20 дни не мислят за лакиране и нокти ... в чудене съм

      Изтриване
    2. На мен пък ми доставя удоволствие да сменям лака по-често :)

      Изтриване
  6. Много хубава статия и най-вече ми харесва колко цветна се е получила, защото аз лично обожавам цветните, ярки и пъстри неща и съвсем откровено казано мразя черните и бели цветове. Ще започна коментара си с това, че съм момиче на 23 години и с радост заявявам че не използвам АБСОЛЮТНО никакъв грим, дори на абитуриентския ми бал преди 5 години майка ми едва ме накара да ми сложи и то съвсем малко ей така за празника. Единственото което ползвам е гланц за устни/червило и разбира се лак за нокти. По лаковете за нокти съм меко казано леко луда :D Днес броих, имам 58 лака (на най-различни марки) от които 3 са заздравители, защото от край време ноктите ми са страшно чупливи (като че ли се заздравиха малко последните години ама тихо да не чуе дявола ;) ). А да и отделно имам комплект от 3 лака за френски маникюр. Често обичам да се шегувам че с толкова много лакове мога да отворя салон за маникюр.. :D Иначе вече по темата - от лаковете на Flormar имам доста и съм доволна. От серията Supershine имам синия лак ако не се лъжа номер 46 в който съм влюбена, защото друг лак с такъв цвят от която й да е марка просто НЯМА! Божествен цвят и особено за човек луд по синия цвят, а в моите лакове преобладава синята палитра. Но като изключим въпросния син лак Flormar за мен са със средно качество, но са издръжливи трябва да им се признае. Много повече харесвам лаковете на Bourjois и Revlon, изключително качествени продути с много красиви цветове. Единствения недостатък е че поне на моите нокти повече от 3 дни не траят и почват да се люпят. Имам доста лакове и на Golden Rose, те също са със задоволително качество и що-годе хубави цветове. Единственото което ми липсва са умения и вдъхновение да си правя интересни маникюри с палитрата от цветове която притежавам. Надявам се някой ден и това да стане... Още веднъж благодаря за хубавия цветен пост, защото рядко някой си позволява да пише за лакове за нокти или аз поне не съм виждала.. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мисс Съншайн, много се радвам, че статията е вдъхновила някого до толкова, че да напиша такъъъъъъъв голям и хубав коментар :)))
      Аз също обожавам цветните постове, дори със сегашния ми фотоапарат доста по-добре се получават.
      Що се отнася до лаковете, те са един от продуктите, за които ми се свидят много пари и ... ето го флормарския резултат :) Макар в момента да имам гел пластика, все още слагам нормален лак на краката си.
      А за лаковете на Ревлон и Буржоа това, че не са трайни не е никак малък недостатък или поне не в моите очи :)
      И аз благодаря за мнението и продължавай да следиш за нови вдъхновяващи теми :)) Току виж си започнала и грим да използваш ... :)
      поздрави

      Изтриване
  7. Имам почти всички лакове на фломар доволна съм от някой цветове и за това,че са издражливи

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)