Измиващ гел за лице Nuxe Gel Démaquillant Fondant

By Pandasmakeup - 1:59

Здравейте!
Минавам набързо да ви споделя за един продукт, който вече отдавна беше включен в empties , но всъщност ми се иска да кажа няколко думи за него.
Реших да го купя след едно ревю на Меги от http://megun4i.blogspot.com/2014/06/nuxe-gel-demaquillant-fondant-aux.html , която пък се запалила от Мариета от http://murfeishun.blogspot.com/2014/04/nuxe-gel-demaquillant-fondant.html и какво да ви кажа, колелото се завъртя.



Тази розова тубичка съдържа 125 ml продукт, който е под формата на крем или може би тоалетно мляко. Бяло-жълта, непрозрачна текстура, която не се пени. За съжаление не мога да покажа снимка със самия гел, тъй като е изхабен до дупка. Изключително меко се плъзга по лицето и е удоволствие да се борави с него. Не изсушава. Предназначен за нормална към комбинирана чувствителна кожа.
Освен измиващ, този гел е и дегримиращ. Можете да го използвате при някоя от стъпките за махане на грим. Моето мнение е, че се справя доста добре. Е, не прави чудеса и не може да го ползвате самостоятелно за тази цел, но аз например винаги започвам с такъв тип средство - имам навика да "размивам" и премахвам основното от грима с някакъв гел и след това продължавам с останалите процедури.



Не съдържа сапун и 90% от съставките са с растителен произход. Не съдържа парабени.
Изключително деликатно се отнася и към околоочния контур, можете да бъдете спокойни, че нежната кожа там ще се чувства добре. След измиване, усещането е за мека хидратирана кожа. Срока за изразходване е 6 месеца след отваряне, което е повече от достатъчно, по-надолу ще разберете защо.

И тъй като много хубаво не е на хубаво, нека продължа с минусите, а вие сами ще прецените дали можете да ги пренебрегнете.



На първо място - много не икономичен продукт. Разфасовката е 125 мл и това нещо стига за около месец и половина- два: ползване по 2 пъти на ден.
Цената също не е ниска- между 20 и 23 лв.
Колкото и странно да звучи обаче, нищо друго не успя да ме вбеси така, както затварянето и отварянето на опаковката - счупих два нокътя и сега вече ме разбирате, нали? Просто щифта на капачката толкова плътно влиза в дупката, че е почти невъзможно да се отвори нормално. Накрая се принудих да го оставям полуотворен, защото пък с мокри ръце си става откровено невъзможно :). Тук слагам една голяма звездичка, че може моята опаковка да е била изключение.
Аромата - не ми харесва, но не ми и пречи. Ухае на рози и не е мой тип, но не успях да почувствам натрапчивост. Подушете преди да купите.

Ако бях от хората, които обичат да повтарят покупките си, със сигурност щях да го купя отново. Просто предпочитам да експериментирам, защото и да съм открила нещо добро знам, че някъде там ме чака друго - още по-добро :) Но дори и това да не е така и да съм открила перфектния продукт, аз съм на мнение, че трябва да се редува. При всички случаи, знаете, кожата ще привикне към него.
В момента имам в запас 3 измиващи гела, с два от които се сдобих при последния haul (ЦЪК). Разфасовките са доста солидни, но имам и един много хубав бюджетен гел, който вече съм преполовила и ще ви представя скоро! Срещала съм го в доста блогове, дали се сещате кой е? :)))))

<3

  • Share:

You Might Also Like

2 коментара

  1. Скоро го купих и за сега впечатленията ми са по-скоро положителни, но дааа. затварянето на опаковката. И за мен това е най-големият минус - отварям го преди да си пусна водата (т.е. докато са ми сухи ръцете), но всеки път имам чувството, че ще си счупя нокът.
    Аз също не съм фен на аромата на рози, но на този продукт е съвсем деликатен и не бих казала, че ме дразни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. абсолютно си права :) Явно има какво още да се желае от опаковката, но наистина гелчето е към положително оценяваните продукти :)))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)