Козметични разочарования №1

By Pandasmakeup - 5:47

Здравейте!

Днес съм решила да ви разкажа за няколко от продуктите, които успяха да напълнят нежното ми сърце с негодувание и разочарование :). Знаете как понякога връзката ни с някои неща, не е любов от пръв поглед, но вторият помага. Е, при тези и третото и четвъртото поглеждане си останаха все така неуспешни.











































Знам, знам, че вероятно виждате някои от любимците си, но не ме линчувайте :) .

1. Моно сянка за очи Essence в цвят hazel me not: 
страхотна сянка- мека,кадифена текстура,уникален нюд напомнящ мляко с какао. Такива мисли ми минаваха през главата преди да я пробвам на клепача. В интерес на истината голяма част от суперлативите си останаха, с едно малко проблемче: тази сянка не даде абсолютно никакъв цвят на иначе доста светлата ми кожа. Най-интересното е, че загребано с пръст от кутийката дава илюзия за невероятна пигментация. Но единственото полезно приложение, което ще намери при мен, е за леко прикриване на веничките и изравняване цвета на горния клепач
Може би сянката си има своите добри страни, но все пак бях разочарована, защото имах съвсем други очаквания. Почитатели на "грим без грим", не можете да останете без този продукт :) .

2. Балсам за устни Maybelline Baby Lips Peach kiss: 
от всичките ми безполезни балсами за устни, този е може би най-безполезният. Ако оставим на страна почти пълната липса на хидратация (на което и без това са ме свикнали предварително по-голямата част от балсамите на Nivea), ако устните ми са в по-лошо състояние, този балсам се превръща на парцали на устата ми. И като включим факта, че е Peach kiss и има цвят, представете си картинката. Затова го ползвам само за свежест и когато нямам никакви проблеми с устните.







3. Очна линия молив Essence super fine :
много хвален продукт. Много ползван и много обичан (не от мен де). Имах определени очаквания към него, въпреки, че е първата ми очна линия от такъв тип. Надявах се всичко с нея да става по-лесно и по-прецизно. Можеше и да става. Но само ако връхчето на писеца не беше толкова меко и не се налагаше да повтарям линията по 23 пъти, за да стане непрозрачно черно. Твърде вероятно е просто писалката да е била вече поизсъхнала или пък като цяло да е била дефектна(с този си разпаянтен писец и всичко останало). Но истината е, че нямам желание да повтарям покупката, за да разбера дали е било така. Отива в коша почти неизползвана.

4. Крем за лице Nivea anti sport pure effect:
дневно кремче, купено под влиянието на положителни ревюта и белязано от отчаянието ми. При мен се редуват периоди на задоволителна с периоди на ужасна кожа. Не вярвам в ефекта на кремовете срещу пъпки, но на моменти изпадам в умопомрачение примесено с надежда. 
Всъщност наистина кремът не направи нищо за това, кожата ми да изглежда по-добре или да стопира излизането на пъпки - това беше главното, заради което го купих и в този смисъл ме разочарова. Не мисля, че бих повторила покупката. 
От друга страна- кремът матира много добре, контролира омазняването, много е лек. Но ако не е лято или нямате проблем с мазна кожа, по-добре си спестете тази покупка. Изсушава, а и като цяло употребата му не ми даваше усещането за ... чувстваща се добре кожа.



5. Четка за основа и фон дьо тен Real Techniques Expert Brush:
чудя се дали някой, някога, някъде е казвал нещо лошо за тази четка. При мен беше нехаресване от първо ползване и до ден днешен посягам към нея само и единствено, ако всички останали четки са мръсни.
Ужасно твърда, ужасно дразнеща кожата ми и ужасни черти на фон дьо тен-а ми. Трябва да се потрудя доста повече при нанасянето, за да постигна задоволителен ефект, отколкото при ползването на някоя от китайските ми четки (например). Прала съм я с какво ли не, с надеждата да омекне малко, но не и не. Твърдоглава работа. 
Естествено, тук отново допускам моята бройка да е просто нещо кофти :) .

6. Дезодорант Fa Pink Passion:
не че може да се има кой знае какви изисквания към един дезодорант, но ако 30 минути след нанасянето му вече няма помен от действие, човек може да стане малко раздразнителен. Няма никакъв талк и е почти едно и също дали ще се пръсна с него или с парфюм под мишниците. И двата варианта за мен имат ужасяващ резултат. Ароматът му е приятен, но поради никаквото му предпазване от миризми, няма да го купя отново(никога!!!).

Благодаря за четенето и ако имате мнения и възражения, ще се радвам да ги споделите по-долу :)

<3

  • Share:

You Might Also Like

15 коментара

  1. Много полезен пост! За балсама Baby lips съм съгласна - и този с череша не е по-различен. Аз даже имам чувството, че повече ми изсушават устните. Държа ги още само заради ароматите, които са приятни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На едно мнение сме :) А и не си далеч от истината що се отнася до изсушаването на устните. Идеята е не да ни помага, а да ни кара да имаме нужда от него отново и отново. Що за парадокс :(
      Благодаря ти за включването :)

      Изтриване
  2. Аз нямам проблеми с моята такава четка на RT, а и не ми се е случвало тяхна четка да ми е твърда. За балсамчето на Maybelline, обаче, мнението ми е като твоето :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам още една тяхна четка - за руж, която е невероятно мекичка.
      Имаш ли четката за полиране на eco tools 1290? Ако да- по-мека ли ти е от експерта на RT?

      Изтриване
  3. Балсамите на Нивеа и на Мейбелин и на мен не ми харесват. Наскоро и аз останах разочарована от една сянка на Есенс, но при мен проблема беше трайността или по точно от липсата на такава.

    ОтговорИзтриване
  4. Балсамите на Нивеа и на Мейбелин и на мен не ми харесват. Наскоро и аз останах разочарована от една сянка на Есенс, но при мен проблема беше трайността или по точно от липсата на такава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз лично трудно намирам балсам, който да прави това, което обещава. А всички сенки на Есенс, които имам, все им се намира по някой кусур :(

      Изтриване
  5. Преди да оплюеш даден продукт е хубаво да си дадеш сметка дали очакванията ти са реалистични. Продуктът на Fa e DEODORANT. Те не предпазват от изпотяване.
    Виж тази статия - http://www.healthynomics.com/2010/06/deodorant-vs-antiperspirant-whats-the-difference/
    Продуктът е страхотен и прави ТОЧНО това, което обещава - не позволява неприятна миризма, не оставя следи и няма алуминиеви соли. Това, че не спазва някакво действие, което ти си очаквала, но никъде не е обещано, не го прави ужасяващ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. @Innah Kostova, всъщност главното, заради което включих този DEODORANT в поста е точно защото НЕ предпазва от неприятни миризми, което и имам предвид под "след 30 мин няма помен от действие". Резултата е мирис на пот примесена с нещо парфюмно и именно това наричам ужасяващ ефект.
      Наистина е грешка, че в предпоследното изречение некоректно съм заменила думата "миризма" с "изпотяване". Ще го коригирам, благодаря ти за мнението.

      Изтриване
  6. По темата за балсамите за устни и да правят това, което обещават - любимците ми са: Eucerin Lip Active, Garnier Repair и Nivea Lip Butter. Eucerin ползвам зимата, тъй като устните ми са крайно сухи тогава и няма по-добър балсам за наранени и напукани устни. При липсата му, ползвам този на Garnier, който е с почти същите функции. А лятото, макар и да е неудобен, бътъра на Нивеа ми е фаворит, защото ми прави устните супер меки и все пак, миризмата му..
    (Малък трик: дълго време отказвах да го пробвам, само защото трябваше да си слагам с пръсти, а за мен това винаги е било крайно нехигиенично. Докато не ми показаха, че можеш да си слагаш от него като от обикновен балсам. Изглеждаш абсурдно докато го правиш, но така успяваш да се насладиш на страхотния бътър.)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Криси, много ми се иска да пробвам този на Юсерин, както и на Bioderma Atoderm. На Garnier съм ползвала преди години, вече нямам спомен за него, трябва пак да го тествам май :)
      А що се отнася до трикчето, винаги съм го ползвала - идва ми някак естетвено когато видя балсам в кутийка :)) Яд ме е само, че кутийката на бътъра на Коррес, който ползвам в момента, е твърде малка :)))

      Изтриване
  7. По темата за балсамите за устни и да правят това, което обещават - любимците ми са: Eucerin Lip Active, Garnier Repair и Nivea Lip Butter. Eucerin ползвам зимата, тъй като устните ми са крайно сухи тогава и няма по-добър балсам за наранени и напукани устни. При липсата му, ползвам този на Garnier, който е с почти същите функции. А лятото, макар и да е неудобен, бътъра на Нивеа ми е фаворит, защото ми прави устните супер меки и все пак, миризмата му..
    (Малък трик: дълго време отказвах да го пробвам, само защото трябваше да си слагам с пръсти, а за мен това винаги е било крайно нехигиенично. Докато не ми показаха, че можеш да си слагаш от него като от обикновен балсам. Изглеждаш абсурдно докато го правиш, но така успяваш да се насладиш на страхотния бътър.)

    ОтговорИзтриване
  8. По темата за балсамите за устни и да правят това, което обещават - любимците ми са: Eucerin Lip Active, Garnier Repair и Nivea Lip Butter. Eucerin ползвам зимата, тъй като устните ми са крайно сухи тогава и няма по-добър балсам за наранени и напукани устни. При липсата му, ползвам този на Garnier, който е с почти същите функции. А лятото, макар и да е неудобен, бътъра на Нивеа ми е фаворит, защото ми прави устните супер меки и все пак, миризмата му..
    (Малък трик: дълго време отказвах да го пробвам, само защото трябваше да си слагам с пръсти, а за мен това винаги е било крайно нехигиенично. Докато не ми показаха, че можеш да си слагаш от него като от обикновен балсам. Изглеждаш абсурдно докато го правиш, но така успяваш да се насладиш на страхотния бътър.)

    ОтговорИзтриване
  9. Много се забавлявах с този пост :D от скоро споделям разочарованието ти към Есънс и техните сенки, но с друг продукт - мислих цвета близо 3 седмици преди да се реша да си я купя и всеки беше едно ахкане и охкане след суочове... като се прибрах вкъщи, реших, че съм объркала цвета. Грам, ама грам пигментация нямаше.Очната им линия обаче я харесвам, връхчето понякога просто спира да пуска продукт, в такива моменти я държа в главата надолу и всичко се връща по старому.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анджи :)
      Идеята за очната линия е супер, само дето самия ми филцов връх изобщо не става за нищо, въпреки, че и не е използвам почти за нищо. Много се криви, а на мен ми трябва нещо прецизно, защото все още се уча да слагам очната линия със замах :))) Надявам се да стигна и до момента, в който не инструмента ще е важен, а ръцете , в които е попаднал :)))) :Д:Д:Д

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)