Гост в блога - Ани от Beauty Galore за пигментите на MAC

By Pandasmakeup - 7:57

Приятели, днес ми гостува една красива млада дама, която също списва бюти блог. Дори съвсем скоро той ще навърши 2 годинки и се радвам, че я поканих в един от най-празничните и за нея и за цялата година месеци.

Представям ви Ани от Beauty Galore



Неотдавна й бях поискала мнение относно един от пигментите на MAC, от където произлезе и идеята гостуването й да бъде не под формата на интервю, а на ревю. 

В днешната статия, Ани ще представи мнението си за 4 от така известните пигменти на MAC и се надявам да ви бъде толкова полезно, колкото беше и за мен.



"Здравейте, момичета,

днес гостувам в прекрасния блог на Теди. И много се радвам, че тя ме покани, защото Теди е една от най-забавните мацки в нашето бюти общество. Всеки път ме забавлява с постовете си, в които освен, че има хумор, не пропуска да отбележи съвсем обективно предимствата и недостатъците на продуктите, което прави ревютата й още по-полезни за мен. А и е от родния ми град, така че няма как да не съм й фен. 

Реших да ви разкажа за един тип продукти, доста популярни в бюти средите. Поръчах си пробички от 4 различни пигмента на M.A.C. В сайта thebodyneeds2.com може да откриете много проби на различни продукти на марката – има пигменти, популярните paint pots, фдт-ни и червила
На идейно ниво всичко звучи страхотно – имате възможност да пробвате доста продукти и да прецените дали си струва да инвестирате в пълноразмерен вариант. Правила съм една-единствена поръчка, която се състоеше от 2 paintpot и 4 пигмента. Стойността на поръчката ми беше около 20$ и помня, че доставката беше много висока  - някъде около 13-14$.

Когато пристигнаха нещата, ме чакаше голямо разочарование – paint pot бяха с размер на грахче. Да не говорим, че бяха и много сухи – чувала съм, че продуктът е по-сух, но подозирам, че моите тестери по-скоро бяха изсъхнали. Така че успях да изчегъртам малко количество от единия и после просто си стояха неползвани.
Това дълго встъпление беше с цел да ви предупредя да нямате супер големи очаквания от количеството, което ще получите.



По отношение на пигментите ще оставя моето мнение за последно и като за начало ще ви ги представя. Само една малка вметка – това са единствените пигменти на марката, които имам. Никога не съм имала пълноразмерен пигмент на M.A.C. и не мога да ви кажа дали се различават с нещо.
Първо няколко общи приказки – малко са сухи на допир, а предвид пигментацията очаквах да са по-мазни. И не са толкова фино смляни, колкото ми се иска. Опитвала съм да нанасям пигментите с четка, но ми е трудно и затова предпочитам пръст, но пък там липсва прецизност. Аз, лично, внимавам много с преливането, защото лесно се прашат. Общо взето изискват повече внимание и време. Ето кои цветове имам :



Tan е прекрасен бронзово-златист цвят с щипка розово в него... ъх, не мога добре да описвам цветове. Много е красив за основен цвят на клепача. Има силен метален завършек и определено се забелязва от далеч.

Melon е поредният продукт в гамата на златисто-розовото, с който се сдобивам. На мен лично малко ми бяга от пъпеш и повече ми напомня на златен корал. На снимките не си личи, но всъщност в цвета има много розово. Цветът не е така плътен като Tan и завършекът не е толкова екстремно метален.



Gold Mode е светло ръждиво-бронзово злато. Много е плътен и е много метален. Отново като цвят на целия клепач или за акцент е идеален.

Vanilla е сигурно най-известният пигмент на марката. Но мен не успя да ме спечели. Просто не си падам по толкова светли цветове. Още повече, че клоня много повече към кремаво бялото, отколкото съм студеното бяло, каквото е Vanilla. Красив е, спор няма, прекрасен е за озаряване на вътрешния ъгъл на окото, под веждата и дори като хайлайтър. 

И сега ще споделя моето непопулярно мнение. Мисля, че пигментите на M.A.C. не са моето нещо. 
Не ми допада това, колко усилия изискват, за да не се изцапам и да застанат точно там, където аз ги искам. Не обичам да работя с пръсти и мокри четки. 
Не ми харесва и това, че не са толкова фино смлени, колкото очаквах. За сравнение, ето Tan сниман до пигмента на Zoeva:



Дори на снимка се вижда как пигмента на Zoeva е по-скоро сянка на прах, а Tan е много по-едро смлян. Разбира се, всяка марка създава продуктите по свой начин, но на мен пигментът на Zoeva ми допада повече, макар и да му липсва феноменалната пигментация, която имат продуктите на M.A.C. Много хора ги харесват и ги хвалят, просто за мен има други продукти, с които бих постигнала сходен ефект за много по-кратко време и с много по-малко усилия. 

Съжалявам, ако ревюто звучи негативно. Пигментите наистина са страхотни, аз повече пъти съм ги суочвала, отколкото съм ги ползвала – имам ги от повече от 2 години и съм ползвала единствено Tan и то веднъж . Количеството от тестера ще ви стигне за поне 10-20 ползвания, а оригиналното количество ще ви стигне до живот. Просто за да разкрият пълният си потенциал, пигментите изискват малко повече внимание, което явно не съм склонна да им отделя."

----
Благодаря, че отделихте от времето си да прочетете тази статия и благодаря на Ани, че се съгласи да ми гостува.
Можете да прегледате блога й на beauty-galore.blogspot.bgа facebook страницата й последвайте ТУК.
Мисля, че и двете ще се радваме, ако решите да споделите мнение :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в BLOGLOVIN

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Чудесно ревю. Аз все повече се убеждавам, че пигментите на която и да е марка, не са за всеки. Аз засега съм се зарекла повече пигменти да не купувам, защото са си разправия, която на мен ми идва в повече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласна! Цялото ми лице става в пигмент, който после чистя 2 седмици, а и на очите доста често не успявам да го докарам в приличен вид ... и в един момент просто се чудиш защо изобщо се занимаваш.

      Изтриване
    2. Аз ще си позволя да благодаря на Деси за коменатара :) И съм на същото мнение - пигментите не са за всеки, Elle от eatlovemakeup е факир с тях, но на мен ми е доста трудно да работя с тези на МАС.

      Изтриване
    3. може би всичко е въпрос на практика си мисля аз .... просто ние нямаме достатъчно време и желание да се научим да го правим както трябва :))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)