Halloween - цветни лещи и scary story

By Pandasmakeup - 10:39

Днес е ред на една по-специална публикация, която се осъществи с помощта на страхотните Lentiamo.bg и която много се радвам, че успях да сколасам преди ... 
ами преди Хелоуин :)

Тъй де, знам, че част от вас ще вдигнат лозунгите с "когато еди кои си заносят мартеници ...", но в крайна сметка, когато имаме възможност да се забавляваме, да се посмеем и изобщо - да се чувстваме една идея по-добре, защо пък не??? питам аз.

А и който следи блога е напълно наясно, че едно от амплоата ми изобщо не позволява да пренебрегна с лека ръка денят на Halloween и в тази връзка много се радвам, че имам възможност да напиша тази статия и да ви запозная по-отблизо с това-онова или пък просто да ви загубя времето, тъй и тъй сте се отбили ...



Цветните лещи винаги са ме вълнували, били са ми интересни и много пъти съм мислила дали да не си взема някакви. А и като притежател на сравнително тъмни очи, ви е ясно, че ми се е искало да се видя я с дълбоки сини, я с екзотично зелени...

И след като от Лентиамо се свързаха с мен, известно време обмислях идеята, но като че ли повече ми допадна тяхната - да опитам хелоуинските страхотии.
Изборът беше безкрайно труден, защото не може да си представите какъв голям асортимент имат - вижте ТУК (ако харесвате вампирските изпълнения, задължително хвърлете едно око на лещите Twilight. А пък ако сте фенове на сагата, направо е задължително).











По повод цялостния процес на поръчка, доставка и комуникация, просто нямам нито една забележка.

Когато дойде пратката, ми беше супер интересно, защото нали се сещате, че за пръв път виждах таквиз чудеса отблизо - нито се бях интересувала, нито бях чела кое и как се случва не само с цветните, а изобщо с лещите като цяло. 
Единственото, което знаех е, че се държат в разтвор и (май!) се махат преди да си легнеш.

Всяка леща е в отделно запечатано бурканче, в което има малко течност. Допълнително имаше и една опаковка разтвор и една кутийка за съхранение, която виждате горе в ляво на снимката.
















Лещите White Zombie, представляват леща с нормален размер (14 мм) в бял цвят с малка черна лента около ириса. За мен обаче, тези лещи синеят, когато се сложат на окото и това ми харесва повече, отколкото ако изглеждаха чисто бели.
Просто наистина не знаех нито как да ги хвана, нито как да ги сложа. Започнах да търся разни клипове, съвети и демонстрации ...
Всичко изглеждаше съвършено лесно - миете си ръцете, слагате лещата на пръста, отваряте окото и пльос - вътре. 
Ваденето - пак така. Миете си ръцете, отваряте окото, приплъзвате лещата и хоп - извадена.

Ех, че хубаво, викам си ... и що не съм се наканила по-рано да се сдобия с тази чуднотия, а де?



Отивам в банята, мия си ръцете, връщам се държейки ги в поза "хирург готвещ се за мозъчна трансплантация" и почвам. Отварям бурканчето и бъркам вътре. Дебелият ми пръст дали се събра мислите ... не става. Я с кутрето ... - пак не става.
Понаклоних малко бурканчето, дано излезе. Е излезе, ама течността.

Руса и в разцвета на умствения си капацитет, се сетих, че ще е добре да изсипя цялото съдържание в нещо по-широко, в което да мога да пъхна нежна ръчица. Речено-сторено.

Извадих лещата, изтървах я 3-4 пъти, но накрая гордо я изтипосах на върха на показалеца.
Пръста трябвало да бъде сух, а лещата мокра. Е да де, тя и без това си беше мокра, как да е суха, ама и пръста как да остане сух, като лещата е мокра и я изтървеш една дузина пъти.
Изтървам, плакна с разтвора, бърша пръста, изтървам, плакна, бърша. 
Викам си добре, че визията, която съм направила изисква едното око да е с леща, че инак отиде целия разтвор.

Първо реших да опитам да я поставя по усет. Хващам клепачите, приближавам лещата, натискам, тъкмо си казвам аа готово и се оказва, че незнайно как съм си затворила окото. Е добре де, нали ги държах тия клепачи. 
След 10-ия път ми писна и реших, че ще подходя технично - разбирайте, ще следвам съветите за поставяне на по-умните от мен хора, в случая - сайтове.

В един от въпросните сайтове, пишеше следното: "Гледайте към лещата и я поставете върху ириса на окото".
Не знам дали ви се е случвало да гледате към нещо и да се опитвате да си докоснете с него окото централно. Цялата процедура предизвиква неистово мигане в секундата, в която въпросното нещо се приближи по-малко от един сантиметър. Отидаха още 10 изтървания и промивки.


В крайна сметка установих, че изобщо не трябва да гледаш към лещата. Добре, ама как тогава да си се гледаш пък в огледалото, докато я слагаш? А ако не гледаш в огледалото как да улучиш точното място? Разбирате ли в колко абсурдна ситуация се намирах.
Да де, хората по клиповете не ползваха огледала, но всеки си има метод пък в крайна сметка, защо трябва да съм като всички?!?!

След 78-мото "абсурд, няма да стане" и "абе тия хора верно ли всеки ден го правят това", след 53-ия порив да се разрева, след 93-тото изтърване и след не знам кой по ред крясък към клетите-ми-там-присъстващи-приятелки "не ме гледайте бе", АЛЕЛУЯ, лещата грациозно се плъзна към зеницата. 
Честно ви казвам, добре че съм упорито магаре и най-важното - добре, че СЕ БЯХ ГРИМИРАЛА вече. И бях загубила наистина адски много време и нерви, за да се откажа.
И, за Бога, не се опитвайте да си сложите леща за пръв път на лице с грим. За да не трябва да се гримирате после пак.

В крайна сметка установих, че като че ли най-приемлив вариант е просто да дръпнете долния клепач, да погледнете нагоре или в страни, и да опитате да приплъзнете лещата по бялото на окото - после мигвате няколко пъти и тя си отива на мястото. 
Между другото в последствие ми стана кристално ясно, че това отиване на мястото създава най-много проблеми при сваляне, защото ... е, ами те лещите просто са създадени постоянно "да си отиват на мястото". 
Ти я дръпнеш - тя се връща. Ти я сурнеш - тя се плъзва. Е! Ами айде ходи я вади.

Относно свалянето - проклинах ноктите си почти толкова пъти, колкото изтървах преди това лещата. 
Единия път я вадих като първо я изместих от ириса към началото на окото и я защипах с два пръста. Втория път директно я щипнах като си беше на мястото, защото нямах нерви да я плъзгам.

Та така с изподрани очи, мокро от разтвор лице, омазан грим и разклатена психика, се оказах с идеална зомби леща и в момента в който я сложих, почувствах такъв прилив на радост и облекчение, че дори не знам с какво да го сравня. Подозирам, че така се чувстват хората, когато родят.

Човек ще си рече, че съм превзела Еверест.
Между другото тази визия я направих с почти подръчни материали, тъй като не съм особено умела в арт изпълненията и така и не се сдобих с латекси, кървави гелове и други пособия. Единственото, което взех е бялата боя за лице и малко изкуствена кръв, за която даже съжалих, защото се оказа прекалено течна и даже не ми се стори достоверна.
Останалото са сенки, книжни салфетки и лепило за мигли.

Но сърцето на визията си остава лещата :) 
Честно казано, ако решите да сложите подобни лещи и малко черни сенки на Хелоуин, гаранция ще сте абсолютно и достатъчно впечатляващи.


Червените лещи се казват Daredevil и са с по-голям диаметър от предните - 17 мм.
За съжаление обаче нямам снимки нито с подходящата, нито със завършената визия, която исках да направя, но поне ще придобиете представя как изглеждат реално на окото.

Тези лещи са супер за вампирски изпълнения да речем. Ако направя нещо подобно, ще покажа.

Цените са около 27 лв за малките и 35 лв за по-големите лещи. Производител е MaxVue, ако на някой нещо му говори. Могат да се носят всекидневно около 3 месеца, но в крайна сметка малко странно би било.

Тази година обаче има бонус - партита за Хелоуин ще има и на 29ти (събота) и на самия ден 31ви, които за съжаление се пада понеделник ... е, два повода за забавление.

В заключение: цветните лещи, особено тези откачените, се оказаха особено вълнуващи и честно казано са нещо като изкуствените мигли - дават пълния и окончателен завършек на една скери визия.
А да не говорим, че и да не сте особено сръчни с четката, както отбелязах по-горе, съвсем спокойно може да си докарате впечатляващ вид само с тях.
Относно поставянето и шегата настрана - изцяло въпрос на техника и тренинг, та не трябва да ви плаши. А ако имате опит с диоптричните лещи пък, направо не се чудете изобщо. И да, завиждам ви :)

Лентиамо предлагат и слънчеви очила, очила за компютър, лещи с диоптър и куп други очни неща. Държа да отбележа, че имат и лещи, които покриват цялото око, включително и бялото. Уникално ефектни.

За тези от вас, които ще отбележат по някакъв начин нощта на Вси светии, забавлявайте се много. А за останалите - натъпчете се с бонбони и се пазете от номерата на ... празнуващите.
Have fun :-)
__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

3 коментара

  1. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване
  2. Супер забавна история, смях се със сълзи :D И все пак - страхотна визия, грим, лещи и преживяване със сигурност :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много!!!! :*
      Най- много ме радват усмивките, така че уцели ме прави в десетката :)))
      Поздрави:)

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)