Придобивки от Джъмбо/Jumbo

By Pandasmakeup - 11:09

Всъщност това не е пост "нови придобивки", а просто придобивки, някои от които далеч не нови. Прецених да ги включа, защото им намирам приложение в бюти сферата си и може да си откраднете някоя идея.






















За съжаление няма да мога да цитирам повечето цени, защото, както споменах, не всички неща са нови, а на други изгубих касовия бон. 
Но да не забравяме, че говорим за Джъмбо - почти всяко нещо в тази публикация е от стотинки до няколко лева.




















Започвам с едно намигване към тези от вас, които имат блогове.
Това са два картона, купени специално за снимки, като от белия взимам за пореден път. Има най-различни цветове, от които може да избирате, но естествено, светлите са за предпочитане. Може да ги поставяте под продуктите или зад тях или където е необходимо, за да получите по-изчистен кадър.

В случая за днешната статия, белия съм сложила отдолу, а розовия - за фон.

Моето мнение - много по-добрият вариант от този, да снимате върху губер, кувертюр, мушама или какво да е друго странно или цветно нещо, където обекта за снимка ще се изгуби или пък няма да изглежда особено добре.
Цената беше около 1,5 лв за брой













































Това са така известните пластмасови саксии, в които всички слагат четките си за грим. Вече и аз съм от тях, какво да се прави, да не видя нещо.
Всъщност ги има и в Икеа, но техните не се сещам от какъв материал бяха.


Бялата и синьо-зелената са от по-малките, на цена 0,99 ст, а розовата е от големите (1,99 лв). 
Честно казано розовата не ми е особено удобна. Прекалено е дълбока, четките се губят вътре и там държа такива, които почти не използвам.
Имат дупчици отдолу (саксийска му работа), които съм запушила с тиксо, за да не се изплъзват по-тънките четки.









































В тези моливници, наистина държа моливите си. Имам три от тях - за моливите за вежди, устни и за очи. Удобни са, свежи са и изобщо нямам оплаквания.
Въпреки, че ако се замисля, като проблем може да се отчете това, че късите моливчета се губят вътре, но това е само за протокола.
Цена 0,99 лв за брой.
























Органайзер за червила, също отдавна купен и ако нямате такъв, значи изобщо не сте ниииикакъв make-up фен 😃
Струваше няколко лева и всъщност ако сте пък истински make-up фен, тогава значи изобщо няма да ви стигнат някакви си 9 гнезда!























Ето още един органайзер, в който по принцип си държа коректорите, но пък изобщо не е ангажиращ по предназначение и може да го пълните с каквото ви душа пожелае.
Сътворен е от някакви плетени ленти и е приятен за ползване - нещо различно сред безбройните пластмасови чекмедженца.























Имам слабост към всякакви кутийки, а пък ако са квадратни, направо умирам.

Тези ги бях предвидила за памучните тампони, обаче на другия ден след като ги взех, намерих един жесток органайзер в Алиекспрес, който има отделения за клечки, за тампони и още едно, примерно за мини бюти блендерчета. И също е с капак, което е супер, защото не искам да се прашат. 
Поръчах го, то е ясно, само дето като дойде, сигурно ще се окаже, че е бил за 3 клечки, два тампона и половин блендер.

А в горните кутийки мисля да съхранявам триъгълните гъбки- които чат-пат купувам - от Джъмбо или от където ги мерна.
Единственият проблем е, че тези налепени етикети и лепенки върху кутийките, просто ви е бедна фантазията как се махат и какви грозни следи остават, ако изобщо успеете да ги изчоплите. И работата става с тях ми е грозно, без тях - грозно ми е. 

























Ето ги и тях, ако сте се зачудили - мини бюти блендери! Толкова се зарадвах като ги видях в Джъмбо, абсолютно ги обожавам за коректор под очите.
Имам едно от H&M и оригиналните на BeautyBlender, просто не мога да дишам без тях, така че добре са ми дошли и тези. Надявам се да са достатъчно качествени и да не се разпорят още при първото пране, но си струваше да ги опитам.























Има някои абсурдни неща, които винаги, винаги ,винаги си купувам от Джъмбо. Едно от тях са ластиците за коса. Струват 0,99 стотинки, държат стегнато и бавно се разтеглят.

Другото, за което пак винаги търча в Джъмбо:























Гъба за баня и то точно този вид и размер (защото има едни подобни, които са по-малки и са по две в опаковка).

Нали знаете как има гъби, които като че ли изобщо не могат да разпенят душ гела или пък не успяват да задържат пяната достатъчно.
Е, тази не е нито едното, нито другото и от дълго време насам ползвам само такава. Има по-грапава и по-мека част, струва 1,99 лв.






















Коледна метална кутия! Красота и настроение за 3,99 лв - кеф ви курабии, кеф ви игли и конци, кеф ви ружове и пудри. Чудна!























Тези кутийки се продават в комплект по 3, могат да се захващат една за друга и са просто страхотни за разни отсипки, отливки и преливки.

Не знам дали добивате представа за размера, но са си големички и конкретно в тези съм сипала два вида пудри и мицеларна вода.
Първо, че такива отсипки са много по-удобни за работа, отколкото в големите опаковки, с които се чувствам в постоянна опасност от разсипване и второ, ако трябва да ги разнасям, не тежат.
Мицеларната вода сипвам специално за когато ми се наложи да напоя клечка, тъй като шишето ми е с помпа, а и да не беше, така е доста по-удобно.

Разбира се, могат да се ползват и за шампоани, балсами и каквото друго там си трябва при пътуване.

























Пластмасова и стъклена бутилки за вода. Взех ги от спортната секция в Джъмбо.

Обикновено влача вода със себе си или пък, когато реша да ходя на тренировки и честно казано ми писна нон стоп да сменям шишетата за еднократна употреба, чиито живот е доста кратък. 
Пластмасовото е 0,75л/5,99 лв и го взех за когато отивам някъде, защото е по-леко, а стъкленото (0,5л) например за в офиса, защото ми е досадно за всяка чаша вода да трябва да ставам.
Разбирайте от мързел.

Най-добре си е водата да се държи в стъкло, но опасността да се счупи, когато го разнасяте е доста голяма, а и си тежи.






















Още едно "нещо" с капак. До скоро си държах в него блендерите, но реших, че събира твърде много прах (дупчесто е) и ги преместих. По едно време го ползвах за част от четките си, също и за разни козметични джунджурии.
Ако имате въображение, няма страшно.























Пак ще се "организираме", пък каквото ще да става. 
Това са ми най-любимите чекмедженца от Джъмбо, картонени са, лесно се приплъзват и ми вършат абсолютно чудесна работа за разни пудри, ружове и единични сенки.
Много повече ми допадат от пластмасовите, едни от които ще видите на по-долната снимка.






















Това розово сладурче си е сладурче, но при последната реорганизация ми стана малко излишно.
И въпреки това, се слави с широка популярност и ползваемост по тоалетките (хорските). 

Струва около 4 лева (този размер специално, защото има и по-големи и по-малки).
Чекмедженцата са плитки и е подходящо за по-малко и по-дребни нещица. Аз лично не обичам всичко да ми е наблъскано и като отворя да не мога да взема решение кое, какво.

И последно, но не и в сърцето ми, един от последните органайзери, които си купих от Джъмбо:























Загубила съм касовата бележка, но не беше скъп и да ви кажа, ползвам си го с кеф - и ми е удобен и ми е практичен и ми е симпатичен. 
Ето как:



























Между другото в Айко, почти същият органайзер струва 15 лв, а този беше между 5 и 7 ако не се лъжа.
В Джъмбо са пуснали и такива плексигласови чекмедженца, единични, които може да си сглобите едно под друго и заедно с този органайзер, да стане ... ами един по-голям органайзер. 
Аз лично просто не счетох, че ще ми влязат в употреба, иначе охоооо ....

Това е краят на измъчената ми публикация за покупки от Джъмбо, която от около седмица, всеки ден "сядам да пиша".  А ако сте намерили по нещо полезно и за себе си в нея, още по-добре 😉
__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. От тези саксии си взех и аз, само че от Кауфланд - пластмасата е гумирана и нямат дупчици на дъното :))

    preslavasbeautydiary.blogspot.bg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добра идея ми даваш май :) Ще ми трябва още една и щом са гумирани, ще се завъртя да ги разгледам. Просто нямам навика да търся такива неща из супермаркетите, въпреки, че от Лидъл си взех не лоши четки :))

      Изтриване
  2. Розовият органайзер с 3 чекмедженца май аз бях от първите, които го популяризираха :D :D между другото, имам големият прозрачен и добре съм го запълнила. Смятам,че е някак по-удобен, отколкото розовия и по-добре изглеждащ :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа като правех търсене в нета, за да си припомня каква беше цената на розовия органайзер, действително в твоята статия се информирах :))) И абсолютно прозрачния е по-удобен и по-естетичен :)

      Изтриване
  3. Ох, как обичам Джъмбо и как нямам търпение да го опустоша след няколко седмици хахахах
    Саксийките на Икеа са метални. Изглеждат много по-яко, но аз ги ползвам с оригиналното им предназначение - като свещници хахахаха Те са и по-дантелени, почти до дъното са на дупки и свещта гори много красиво в тях хахаах

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен свещник наистина е абсолютно оригиналното предназначение на саксиите :)))) Все пак свещ в саксия си е най-нормалното нещо :)))
      Да ти кажа, Икеа ми е тоооолкова далечна, тук във Варна има някакъв мострен център, обаче така и не съм отишла да видя какво-що. А може би трябва. Дразни ме фактът, че всичко става с поръчки, чакане, това и онова. Не е ли да идеш, да разгледаш, да купиш и да си тръгнеш доволен от живота... :)

      Изтриване
    2. Ххахааха, да, може би трябваше да уточна, че тук в Икеа, на етикетите пише "свещници" и са сложени като такива в различни декорации в магазина хахахаха
      Но приемам усмихнатата забележка 😂😂
      Също - единственото нещо, което за което се чака, са кухните хаха :)))

      Изтриване
    3. Абе ти си си много облагодетелствена там от към Икейски истории :))
      Едно от нещата, за които наистина благородно ти завиждам :)

      Изтриване
  4. Сега като споделиш как в тея отворени органайзери и в саксийките не ти се прашат нещата, ще те призная :D Щото имам няколко саксийки и в тях яко ми прашасват четките, а време за постоянно пране нЕма.Иначе кутийките от Джъмбо са идеални за всякакви дреболии :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага ти отговарям :) Четките се прашат естествено, но аз просто им слагам по една салфетка отгоре, която да ги покрива и готово.
      Пък и без това нон стоп ги пера, да ти кажа, така че не е голям дерт :)
      А за открития органайзер- да! Прашат се червилата и ги чистя с мокри кърпи. Ама то и зависи колко се ползват нещата де :))

      Изтриване
  5. Ох, това Джъмбо... превърна се в мое любимо място след като то 25.11.16 отвориха магазин и в родния ми град. По същия начин нападнах саксиите и те се превърнаха в нов дом на четките ми. А толкова си права за тези пластмасови прозрачни make-up органайзъри хахаха Имам 2, просто защото нямаше как да ги подмина, но прибирайки се в къщи установих, че не ми стигат до никъде и прибягнах до подобни кутии за съхранение, каквито си показала по-горе, само че в различни размери :D Органайзърите стоят повече за украса на тоалетката ми :D
    А дали ще може по-нататък да направиш ревю на мини блендерчетата, че доста им се чудех :?

    Поздрави,
    http://nikovamakeup.wordpress.com

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте! Страхотна публикация, поздравления за автора!


    Браво! Поздрави, 🍒 Дигитална агенция Висео

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)