ТОП 7 продукта за 2016-та

By Pandasmakeup - 12:17

Много исках да я напиша тази публикация в края на Декември, приятели, но уви, не ми се получи.
Нищо.
Като за Честита Нова Година, ви представям 7 топ продукта за изминалата 2016-та, които ползвах с голямо удоволствие по ред причини, вижте какви.


























Гел очна линия Inglot: в топа на разочарованията и на любимите.

Какво се иска от една очна линия? 
Да не се размазва. Да изсъхва бързо след като се нанесе на клепача. Да е наситена. Да е дълготрайна. Да се нанася лесно.
Всичко се изпълнява безпрекословно и всички сме щастливи, докато не стане ясно колко светкавично изсъхва продукта не само на окото, ами и в бурканчето.


Действително това е една от най-страхотните и трайни очни линии, които съм ползвала. Ще се понрави особено много на тези от вас, които имат по-паднал клепач или повече гънки, защото няма да се отпечата в тях и изсъхва направо като лепенка.
Във водната линия също се представя добре, особено ако я фиксирате със сенки.

Не помня с точност колко време успях да я използвам нормално, преди консистенцията да започне да се променя, но се случи изключително бързо (дооооста преди 9-те месеца да изтекат). 
Известно време я смесвах с Duraline, друг продукт на Инглот, но нанасянето се затрудняваше значително все повече и в един момент започнах да я използвам само за водната линия.
Въпреки всичко, изключително много харесвам тази очна линия, имам още 3 цвята от нея и специално без черната не бих останала.


Двуфазен дегримьор Mixa: за този дегримьор мога да кажа точно три неща: евтин, ефективен и недразнещ.

Използвам нон стоп двуфазни дегримьори, освен по предназначение, но и за да си почиствам четките за очна линия и червило. Сами разбирате, че го употребявам в доста големи количества и не знам къде щеше да ми излезе края на касовите бонове, ако не бях опитала този.

От друга страна очите ми се оказаха доста чувствителни в последните една-две години и голяма част от продуктите се случва да ми докарват дискомфорт. За това бях радостна да установя, че този не е сред тях. Освен това сваля грим отлично.
Какво повече да иска човек? Не спирам да го купувам.

Масло за тяло Alverde с макадамия и масло от карите: през изминалата година за пръв път измених на стандартните лосиони и олиа, и опитах няколко марки масла за тяло. Изключително много се пристрастих към това на Alverde, защото ароматът е чудесен (на нещо сладко, какво друго щом ми е чудесен), консистенцията е точно по вкуса ми (не прекалено твърда, не прекалено течна), цената е идеална за джоба ми (7-8 лева за кутия от 200 мл), съставът е хубав, хидратацията е задоволителна.

Честно казано аз съм далеч от мисълта, че има някакво вълшебно мазило, което ще държи кожата гладка и мека цяла седмица с едно намазване, за това нямам абсолютно нищо против да си го ползвам след всеки душ.
Това е един от топ продуктите ми за 2016-та, който при всички случаи ще продължа да ползвам и през 2017-та. 

Мицеларна вода SVR: мицелараната вода е друг продукт, който купувам в промишлени количества, защото го използвам постоянно и лично за себе си и в професионалното гримиране.
Общо взето съм опитала всички дрогерийни марки плюс няколко от по-високия клас.
Тази мицеларна вода почиства като змей.

Добре е да отбележа, че никога не ползвам мицеларната вода като основен дегримьор, а като финален или пък да почистя нощната грижа сутрин, да сваля прахоляка от лицето или да почистя нападалите под очите сенки след гримиране.
Всички тези неща вероятно може да ги свърши почти всяка мицеларна вода, но просто с тази се получава от раз, без търкане до несвяст.

И повярвайте, има мицеларни води, които определено НЕ почистват и това, че тампонът ви изглежда чист след ползване, далеч може да не значи, че кожата е чиста.
Аз съм си правила такива експерименти, например с мицеларната вода на Микса, която според мен е ужасна (във всичките й разновидности) -  старателно неколкократно минаване на лицето до степен на чист тампон, след което едно минаване с мицеларната вода на SVR, което направи тампона доста по-различен от бял, на уж чистата ми вече кожа.

Освен това ми харесва усещането, което оставя след себе си тази мицеларна вода, състоянието на кожата, както и ароматът й. 
Наличието на помпа предполага по-малко разхищение, защото си знам мярката, докато при гърлата с малките дупчици, направо се оливам и то всеки път. 



Руж Max Factor Creme Puff в цвят Nude Mauve: не знам как да опиша отношенията си с този продукт, освен като чиста и неподправена любов. 
От както ми беше изпратен от ДАМСКИ ПАРФЮМИ Parfimo, този руж не е слизал от челното място в топ класацията ми (линк към него ТУК, а линк към статията за нови придобивки ТУК). 

Разбирате ли, че за мен този цвят изглежда абсолютно разкошно върху абсолютно всякакъв цвят кожа - светла, средна, тъмна, червена, синя и зелена. 
Финишът му е сатенен, седефен или както там се нарича, без да е натрапчив, придава страхотна свежест на лицето и по мое мнение, би могъл да се съчетае с почти всеки грим(между другото идеално се допълва и с контура). 
Абе обичам го и толкоз 💗💙💛



Пигменти Vanilla и Naked на MAC: за тези пигменти съм говорила ТУК и ТУК.

Причините, поради които ги включвам в топ продуктите за 2016-та, освен, че съм ги ползвала наистина системно, с нестихващо удоволствие, са и че тези два пигмента по мое мнение са с висока степен на универсалност и широка приложимост (и освен това съм зашеметяващо умна и строя адски сложни изречения, както сами разбирате).

Единият е телесно розов с много красиви отблясъци, а другият е светла ванила, също прекрасен, което ги прави идеални за носене през деня. За вечерта просто може да ги комбинирате с малко повече тъмни сенки.
Нанасят се много добре, с малко повече тренировки в случай, че не сте работили с пигменти, супер икономични са, могат да се комбинират с доста цветове, идеални са не само за подвижния клепач, а и като акценти (например във вътрешният ъгъл на окото и не само).

По-долу може да видите как изглеждат нанесени, като първата снимка е с Naked, а втората с Vanilla+малко светъл брокат отгоре.


И последно, но в никакъв случай по важност, o неееее. Един ... коректор.
Рядко говоря за професионални продукти в блога (Inglot изобщо не ги броя честно казано), но много добре знам, колко всички се вълнуват от контурирането и тъй като самата аз дълго време се лутах в търсене и проби ...

Коректор C/C1 Natural Umber на MakeUp Atelier Paris -  напоследък съм на вълна контуриране с кремообразни продукти. Имам навика да се увличам по определена техника и да я прилагам дълго време, след което да си хвана друга. 
Всички, които се интересуват от козметика знаят, колко трудно се намира подходящ продукт за контуриране, било то прахообразен или кремообразен, а пък ако сте със светла кожа, направо сигурно сте се видели в чудо.

Този коректор беше отговорът на дълго задаван от мен въпрос и ако и вие се чудите #КАКВО да е това, което хем не оранжавее прекалено, хем не сивее прекалено, хем това и хем онова, то моето предложение е CC1 Natural Umber.
Блендва се като масло, може да бъде насложен колкото е необходимо според цвета на кожата или желания ефект. 

Между другото аз не харесвам оранжевите подтонове за контур дори и на тъмни кожи, предпочитам дълбок и максимално студен нюанс, а по-оранжевото - за бронзиращите продукти. 

Този коректор не би бил чак толкова подходящ единствено, ако сте с необичайно светла или тъмна за нашите ширини кожа, но дори и тогава би могъл да бъде коригиран с цветен прахообразен продукт отгоре.

************
Това бяха моите лични топ фаворити за изминалата година и най-хубаво ще е, ако съм била полезна - а вие не забравяйте да ме последвате в Instagram, където може да следите гримовете, които правя, с какво ги правя, на кого ги правя, какво ям и понякога - къде ходя 😉

Чао :)

*Линк към топ продуктите за 2015-та - ТУК.
__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

5 коментара

  1. Здравейте,искам да си кажа мнението и аз за очната линия на ИНГЛОТ,с такова желание си я закупих от мол Сердика ,впрочем магазина вече го няма на инглот,че започвайки да я използвам очаквах да е нещо Уау ;( но,останах разочарована и никой не може да ме убеди в обратното)!размазването на горния клепач беше все едно съм правила опушено око,а на мен не ми харесва този ефект.Всякак я изпробвах и реших,че за мен не работи тази очна линия,колкото и прехвалена да е!(и,моята не е изсъхнала все още)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Дани, направо ме изумихте, честно казано :)) Но все пак имам няколко теории по въпроса :))
      Първата е, клепачът Ви да е супер мазен и нещо да не правите както трябва с базите под очната линия. Втората е, да са сменили формулата на продукта и да сме ползвали различни (моята е купувана март месец 2016та), а третата е ... че чисто и просто този продукт наистина не работи за Вас и това си е, има го и този вариант в крайна сметка :)))
      Благодаря за коментара и прекрасна година :* :)

      Изтриване
  2. И аз съм пробвала очната линия на Inglot, но имах лилавата. Нямах никакви проблеми с размазване, а имам мазен клепач. Фактор може да е и бялата козметика, която се използва за околоочния контур. Не съм фен на очната линия по друга причина, изсъхва много бързо на клепача и като сбъркаш първия път така си и остава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даааааааа, абсолютно изсъхва изключително бързо и не търпи никакви корекции! Виж, това не се сетих да го спомена, но си е абсолютната истина. Точно заради скоростното изсъхване, ми върши идеална работа за падналите клепачи, но сбъркаш ли - трудна работа. В редките случаи, в които се хващам да коригирам като няма на къде, го правя с клечка напоена с двуфазен дегримьор, но си е ювелирна работа и голяма играчка.

      Изтриване
  3. Резултатите постигнати с пигментите са зашеметяващи!!! И двете визии са страхотни, като споделям предпочитанията си към Naked стила. До сега не съм използвала пигменти в грима, но маникюристката ми използва за постигане на различни ефекти, когато ми прави маникюра. Ето че явно се постигат прекрасни резултати и при грим с пигменти. Супер полезни статии (тази и подробните за пигментите и тяхната употреба).

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)