Козметични разочарования №3

By Pandasmakeup - 9:31

Оказва се, че изключително рядко съм писала статии за разочарования назад във времето (за почти 3 години тази е едва третата), а съм на мнение, че това са едни от най-полезните постове - стига да са добре обосновани и с уговорката, че все пак "всички сме различни".


Но в днешно време има толкова много фактори, които ни карат да купуваме, а толкова малко, които ни възпират и държат разума ни хладен (изключая финансите, разбира се 😄).

Имам предвид ... та вижте какво се случва около нас. Mилиони реклами, мигащи и светещи, показвайки ни жени на 65 с кожи на бебе сукалче, милиони възторжени блогъри, милиони възторжени влогъри ахкат и охкат в захлас над поредната пудра за лице и ние всички като един тичаме пак към Сефора, стискайки последните левове от заплатите си, рецитирайки на ум мантрата "купувам това последно и край! нищо повече не ми трябва".

Еххх, драги читатели, ами то ако беше до трябването ... 

Ами то ако беше до трябването до сега да съм си купила три ваканционни имота на Приморско и един втори дом на Пампорово (със спестените пари, нали е ясно ... ).

А гигантската козметична индустрия, която напоследък придобива все по-застрашителни размери, изобщо нямаше да бълва палитра след палитра, коя от коя с по-еднакви цветове. 

Но така е, о времена, о нрави, какво доживяхме само, а? (въпросът да се смята само за читателките над 28 годишна възраст 😋)

И шегата настрана вече, но за днес съм приготвила сравнително доста продукти, като много държа да подчертая, че съм ги подбирала съвсем съвестно и сериозно. Няма нито един, който е тук, защото цветът не ми бил паснал или ароматът не ми бил харесал. 
Всички до един считам за някакъв вид провали от гледна точка на качествата, които са демонстрирали пред мен.































Мицеларна вода за чувствителна кожа Mixa: за втори път ще спомена тази марка мицеларна вода, преди това бях писала за нея в Празни Опаковки
Ползвала съм още един вид, , та този продукт е днес тук, защото "чистещите" й свойства за мен клонят към 0.
Знам, че много хора са доволни, но когато почиствам лицето си с нея, резултатът е изключително лош и всичко се отстранява страшно трудно, с цената на много време и доста изхабени тампони.

Има други води също дрогериен клас, които почистват доста по-добре от тези на Mixa.























Двуфазен дегримьор H&M: от този дегримьор съм абсолютно недоволна по всички параграфи. 


Супер ми люти на очите - нещо абсолютно недопустимо за един дегримьор предназначен за очен грим, а отделно, когато почиствам четките си за очна линия с него, космите остават супер мазни и колкото и след това да ги ДОпочиствам и от въпросния дегримьор, мазнотията си остава в една или в друга степен (нещо, което държа да отбележа никога не ми се случва с двуфазния на Микса например).

И така, в момента се опитвам да го доизразходя за единственото нещо, за което ми върши някаква работа - да почиствам очна линия и матови червила от ръцете си. А даже и там не се справя с лекота. 

Твърдо НЕ за H&M и техният двуфазен дегримьор.























Трио руж+хайлайтър+бронзант Avon: ако знаете колко време го издирвах това трио, простоо ще паднете. И най-вече, ако знаете ЗАЩО го издирвах. 

Преди доста време от Avon бяха правили една игра/състезание с няколко бг влогърки, ако се сещате, на които раздадоха продукти, с които да сътворяват различни визии. 
Даже мисля, че целта беше промотиране на последната им тогава спирала за мигли.

И как да е, гримираха се момичетата, гримираха се, пък ей Богу на мен само това трио ми се мержелееше пред очите (да си припомним пак увода малко по-горе, а даже не се сещам да съм чула хвалби за него ... )

И изобщо недоумявах как може да тече подобна кампания с продуктите им, а същевременно това нещо никъде да не е налично из каталозите и сайта им, при това доста време. 
Тъкмо се бях отказала и по едно време го мернах съвсем случайно на някаква умопомрачителна цена, която сещате се, преглътнах.

Но всъщност разочарованието от качеството на пудрите беше доста по-голямо от желанието ми да ги имам. Непигментирани, сухи, тебеширени, евтини като усещане. 
Ако ми се занимаваше, щях да опитам да го върна (както съм правила с продукти на Орифлейм между впрочем).

Иначе в опаковката изглежда много красиво, не знам дали го има още из каталозите, но определено си спестете едни пари (мое мнение).























Шампоан за обем Kerastase: за този шампоан, както бях споменала и във FB страницата ми, се бях изръсила порядъчна сума в размер на 40 лв. 
Харесва ми да сменям професионални марки с някакви по-непретенциозни и винаги имам в банята си поне два шампоана. 

Проблемът с Kerastase беше, че буквално изцеждаше всяка капка вода, мазнина и каквото там  друго има в скалпа ми. В резултат на което ми се появиха едни огромни пресушени люспи, а когато прокарвах ръка през косата си, усещах кожата на главата изпръхнала и суха.
Успях да го изразходя ползвайки го изключително рядко ... просто не е никак "нежен", както го описва производителя.
Що се отнася до обем и други качества - супер, мега икономичен продукт, с който косата изглеждаше добре, но скалпът молеше за милост. 

Също така, не бих казала, че успяваше да ми задържи косата чиста достатъчно дълго.

Познавам хора, които обожават шампоана за обем на Kerastase и нямат никакви подобни проблеми. Чудех се известно време дали да го включвам в този пост, защото не е нещо от рода на "продуктът е скапан и толкоз", а най-вероятно е прекалено силен за мен.
Но с такова желание го взех, а толкова се разочаровах от това, което ми причина, че просто ... не успях да се сдържа да не споделя.

























Четка за устни Zoeva 330 Lip Contour:  за мен една добра четка за устни, трябва да притежава едно задължително качество - прецизност. Ако е такава, тогава няма значение какво ще се наложи да нанесете с нея - глос или матово червило.
За съжаление четката за устни на Zoeva е твърде далеч от тази дума, което е причината да е герой в днешния пост. И причината изобщо да не я ползвам за устни.

На последната снимка ясно се вижда колко разперени са космите и много по-често я експлоатирам за сенки или максимум гланц. Няма как да се направи прецизен контур с подобно нещо без да ти се прииска да си срежеш вените.

А да не говорим, ако трябва да се нанесе течно матово червило, които обикновено са доста добре пигментирани и нанасянето е точно толкова коварно. Контурът трябва да е много добре оформен, а четката - като бръснач.























Спирала XXL Lash на Wet n wild: тази спирала спечелих от една игра в блога на Тони, заедно с още няколко продукта на Wet n wild и бях супер щастлива, че и аз един път в живота си да намажа нещо ей така ... от тотото.

Спиралата беше опакована с найлон и срока на годност беше указан, че е няколко месеца, но започва да тече след отварянето й. Много дълго време не допрях до нея, но по никакъв начин не съм нарушавала целостта на опаковката. И когато преди месец-два реших да я отворя, се оказа, че тя е съвършено изсъхнала (или суха? не знам).

Никъде нямаше указан общ срок на годност, така че не знам какво да си мисля. Опитах все пак да я използвам един-два пъти, но това наистина беше просто негоден  продукт.























Шампоани Artego:  пак шампоани, моля ви се.
Всъщност и тези са професионални и Artego е марката на боята, с която ме боядисват във фризьорския салон, съответно от там взех и тях.

Знам, че не е като да са някакви лесно достъпни продукти, но все пак наистина не бях доволна.

Първият шампоан (Artego Dream Shampoo) е целия в суперлативи - предпазва цвета, с кератин, с ув защита, анти накъсване ...
Много ми го препоръчаха в салона, много хубав бил, цената му беше около 20-тина лв.
Първо, този шампоан не прави никаква, ама никаква пяна. Аз имам доста дълга коса и за да я разпеня както трябва, изцеждам по 3 шепи.
Второто и главното, заради което никога повече няма да купя този шампоан е, че на практика не мога да го отмия или поне оставам с такова усещане. Колкото и да го изплаквам, колкото и малко от него да слагам (да, опитах и това), когато започна да суша косата си, корените ми лепнат и това усещане не изчезва по никакъв начин. 
Още на другия ден, косата ми вече изглежда мръсна и даже изобщо не е като само да си изглежда.

Вторият шампоан, Artego Aqua plus, е хидратиращ и с него имам абсолютно същият проблем с тази разлика, че се пени по-добре и не е чак толкова неикономичен.

Интересното е, че преди това съм ползвала шампоана за боядисана коса на марката и бях супер доволна от него, заради това и реших да опитам другите видове. Грешка.
Сега вече даже и този за боядисана няма да си взема, защото като нищо ще са им сменили цялостно формулата и ще се набутам за трети път.























Фон дьо тен Infallible 24H-Matte на Loreal: ползвах го два пъти.
Първия път установих, че застава ужасно на порестата ми кожа, а втория път застана пак ужасно, ама ми излязоха и пъпки.

И за този продукт знам, че има доста фенове, но дори и да приемем пъпките като индивидуална реакция на кожата ми (което не е така, защото и други хора се оплакаха от това), то начинът, по който изглежда лицето ми с този продукт ... прекалено видимо, че нося фдт, закачен по тази и онази пъпка, неслято, суховато, подчертаваше порите ми и бях сигурна, че всеки в радиус от 1 километър го вижда върху кожата ми.

Иначе усещането е за кадифен мат и предполагам, че съм един от много малкото хора, които не харесват Infallible 24H-Matte .
























Балсам за устни Yves Rocher: този балсам пикантна ванилия им е от по-миналата Коледа, но все още имам една чисто нова опаковка, никога не отваряна.
Бях си взела няколко, част от които в последствие раздадох на приятелки, които пък споделиха мнението ми, че този продукт не върши никаква работа, освен да ароматизира приятно устните и то за твърде кратко време.

В момента Yves Rocher предлагат около 10 балсама за устни с примамливи аромати (включително и последните им коледни, а дори и предпоследните могат да бъдат купени онлайн), но за сега не съм намирала повод да проверя дали и стандартните им балсами ще ме разочароват.

Искам да отворя една скоба и да кажа, че единственият ми допир с Yves Rocher беше точно тази злощастна по-минала коледна колекция, от която опитах техни крем за ръце, лосион за тяло, балсам за устни и душ гел. Наричам я злощастна, защото не харесах достатъчно нито един от продуктите и някак, дори бих казала подсъзнателно ги зачеркнах като желание за експерименти и покупки.

Всичко беше разкошно опаковано, разкошно ароматизирано, разкошно изглеждащо и почти до там.























Руж палитра Revlon Rose Glow:  тази кутийка е на цена от близо 22 лева, а почти всичко, което оставя по скулите са едри брокати. Което автоматично означава, че красивите цветове, които се виждат на снимката нямат особен пигмент в себе си, за сметка на шимъри.
Текстурата не е нито толкова мека, нито толкова маслена, за мен този продукт се оказа изключително разочароващ
Много време го исках, изглеждаше ми толкова прекрасно, но цената винаги ме спираше. Качеството по никакъв начин не може да я оправдае. 
Ако струваше 5,5 даже нямаше да бъде включен тук.























Фон дьо тен Revlon Colorstay: бившият им любим фон дьо тен, безславно изпаднал от класацията и сърцето ми.
Най-четеното ревю за всички времена в блога е негово, но за съжаление съм му сложила големи червени букви UPDATE.

Нямам никаква представа какво се случи с този прекрасен продукт и кой му го причини. 
Назад във времето съм го купувала 3 пъти в различни периоди и трите пъти получих различно съдържание в опаковката.
Най-първия път беше преди около 3 години, като хвалебственото ревю е писано през 2015-та - по това време Revlon Colorstay беше връх на сладоледа.

След това имаше период, в който купувах само фдт-ни, които не бях ползвала, докато в един момент се присетих, че от доста време не бях взимала Colorstay и го купих отново - може би в началото на миналата година. 
Направи ми впечатление, че има някаква разлика в консистенцията, макар и да не бях сигурна дали пък не съм забравила кое как е било - фдт-на в новата бутилка беше някак по-малко лепкав и като че ли една идея по-непокривен. Нещо не ми беше същото, но така или иначе в морето от продукти много-много не го мислих, а и не го ползвах чак толкова често.

Докато един ден, след като им сложиха помпи на бутилките, Bonjour не пуснаха супер цени и реших да поръчам няколко цвята. Уточнявам, че винаги съм ползвала за комбинирана и мазна кожа. 

Това, на което Revlon бяха сложили помпа и лепнали името на Colorstay беше всичко друго, но не и това, което всички обичахме преди години. Дори и не това, което бях купила в началото на 2016-та. Нещо съвсем, съвсем различно, дори бегло ненапомнящо на стария продукт.

В бутилката имаше някакъв ... серум, при това - некачествен
Консистенцията му е по-рядка и нелепкава, със слаба покривност и видимо набиване в порите.
Изсъхва на кожата почти напълно, т.е. ако прокарате ръка по лицето си, ще усетите колко е сухо. Това никога не се случваше със старата формула, при допир можеше да се усети лепкавостта му, ако не сте запечатали с пудра.

Аз имам доста проблемна кожа, белези от акне, пори, често ми излизат и пъпки и т.н.
По-долу може да видите как е изглеждал върху кожата Colorstay преди 3 години (първата снимка) и как изглежда Colorstay сега. 
И двете снимки са правени без светкавица, на дневна светлина.




























На първата снимка няма никакво закачане по пъпките, никакви подчертани пори и сравнително добре прикрити петна. 
А на втората - пълни пори, слаба покривност, неравномерност, закачане, включително петна по носа и над горната устна, все едно не съм ексфолирала кожата там от години.


Макар да е в края, това е най-голямото ми разочарование и никога няма да простя на Revlon. Даже ми се иска да ги попитам ... за пари ли, за много ли ... ? 😞

Но така е в съвременния живота, драги ми Смехурко.  Колите се чупят по-често, храната става по-вредна, а фон дьо тен-ите по-лоши  ... 😉😉😉

Задължително ме последвайте в Instagram, за да сме по-често заедно и до скоро! 😍

__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

8 коментара

  1. Здравей!Поредна доза публикация от теб,която ми беше изключително интересно да прочета.:) Имаме някои общи разочарования.:
    1)Балсамът на Ив Роше-за разлика,аз си купих един от лимитираната колекция на тази Коледа.Ефект-нулев,дори ми правеше ужасни люспи по устните.
    2)Фон дьо тенът на Лореал- на мен също ми излизаха пъпки и ми отне определен период ,докато осъзная,че е от него.А какви ревюта...
    3)Revlon colorstay-Най-голямото разочарование.Купувам си го от близо 6 години.Какво вълнение беше,когато разбрах,че най-сетне производителите са решили да сложат и помпичка,докато не сложих на лицето от него.Абсолютно същите оплаквания-различна покривност ,направо се свлича от носа ми и изглежда така сякаш не съм ексфолирала кожата си никога.Чак не можах да повярвам и си правех ексфолиране и сумати хидратиращи маски ,мислейки си ,че кожата ми не е наред . :D Много,много голямо разочарование.Този фон дьо тен беше единственият от дрогерийните марки,който се разбираше с моята кожа.Имам смесена и мазна кожа лятото. Май ще трябва да търся от по-висок клас. Тук ще направя една голяма скоба.Bourjois Healthy mix-още едно разочарование ,след като обновиха опаковката му.Вече лъсвам точно след 2 часа и покритието му май се е поизпарило.

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки път говоря едно и също обаче..просто толкова ме радва стила ти на писане :D :D Много безкомпромисна в днешния пост - страхотно! И аз миналата седмица написах подобен пост всъщност. Явно е период на разочарование. Колкото до Colorstay-а и въобще повечето продукти на Ревлон, които съм взимала - в общия случай все не съм оставала доволна. Има и няколко ок, но специално този фон дьо тен..за първи път купих мисля, през далечната 2012 г. точно варианта за мазна и смесена кожа, каквато може би беше моята. Аби още тогава не го харесвах - стоеше "сухо" и неесетстевно и се пресече за нула време. Също жалко, че спиралата от гив-а ми е била негодна. Всички продукти на Wet n wild имат срок след отваряне, не е обозначен друг. Явно ти се е паднала кофти бройка :D :D На мен пък веднъж ми изпратиха сух писец очна линия на Есенс...абсолютно сух :D явно зависи как се съхраняват...

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубав пост :) Изчетох го от началото до края, на един дъх :) Трябва да има повече такива постове, а някак си, от тях правим много по-малко.
    Аз имам total fail с два от споменатите от теб продукта - Шампоана на Керастас и мицеларната вода на Микса. И двете заминаха в кошчето преди да са свършили.

    В защита на Керастас, обаче, ми се иска да отбележа, че продуктувата линия им е много добра и с много добро качество. Проблемът е, че продуктите на тази марка са цяла наука и като такива, за мен не трябва да се продават свободно и без експертна консултация, онлайн и по салоните. Те са скъпи и когато не допаднат, разочарованието от тях е още по-голямо. Разбира се, това е фирмена политика на вносителя и той трябва да мисли за това, не ние.
    Аз съм купувала Керастас "на сляпо" поне 4-5 пъти и толкова пъти съм била и разочарована. Консултираха ме адекватно веднъж и останах очарована. Та както много пъти сме говорили, боклукът за една, е съкровище за друга :) И добре че е така, че тази индустрия до сега щеше да погине :) :)
    Много хубав пост, оправи ми деня :)

    ОтговорИзтриване
  4. хахахха, значииии, аз бях една от участничките в това злощастно нещо с Ейвън (още съжалявам за това, че изобщо си загубих време, но бременните в 9-ти месец са доста нетърпеливи хора, та за това и се съгласих, за да имам занимание, различно от мислите "Кога, да му се не види ще се появи това бебе" хахах).
    Та вероятно от мен си го видяла това тройно чудо, мисля, че бях единствената, която си го поиска. Честно казано, моята опаковка нямаше нищо общо с това, което ти описваш. Да, пигментацията не беше нещо велико, но беше сносна, и нямаше нищо тебеширено в текстурата. И, не го защитавам, защото ми го бяха дали без пари, ами защото наистина го ползвах. После го подарих на приятелка, тъй като има прекалено други подобни продукти. Тя и до днес го ползва. Та, да, лошо говори за една такава марка, че има такива разлики в един и същ продукт...
    Колкото до Микса, тотално съм разочарована от тази марка. Бях взела за Лори два продукта, които й докара ужасни обриви по телцето и интимните зони... Псувах ги като за световено, изобщо не смятам да пробвам техен продукт някога. Още повече и след днешното ти ревю. От мицеларните води - любима ми е на Нивеа! Наистина страхотно попадение за малко пари! Сравнена дори с великата Биодерма, която ми изсуши околооочния контур, Нивеа я превъзхожда в пъти.
    Ох, много обичам такива постове хахахаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега си прочетох коментара... Пълен с грешки и липса на цели срички :/ Мъъъъъка хахахах
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. Здравей,триото на avon си го купих от теб,ползвам си го,но по често стои в чантата за рефреш,като свърши ,не бих си го купила отново!А за фдт на ревлон и лореал мнението ми е същото,откакто си взех този новия на мейбълин порлес съм много доволна,не се омазнявам като диско топка,а за порите явно трябва да си купя основата на ърбан дикей,да ги минимизира!

    ОтговорИзтриване
  6. Напълно споделям мнението от статията и на момичетата по горе относно Colorstay. Въпреки че продължавам да го ползвам (от години) консистенцията наистина е коренно различна. От части за мен не е голям проблем, защото нямам кой знае какви кожни несъвършенства. Чудя се дали нещата не се дължат на честито промоции, които пускат от Ревлон?? Последния път, когато си купих Colorstay имаше някакво намаление на цената и реших, че са пуснали такава партида заради намалението.. Силно се надявам, че ще върнат старата формула и любимия на много от нас фдт!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз не харесвам вече новата формула на Colorstay, но за съжаление е единсвения, който ми пасва на типа кожа и цветово.

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)