Почистващи гел и мляко за лице La Roche-Posay

By Pandasmakeup - 13:40

Здравейте!
Ползвам доста усърдно два продукта, за които имам изградено мнение, още повече,че съвсем скоро ще бъдат в empties. Запознайте се с LA ROCHE-POSAY: почистващо мляко и почистващ гел за лице произведени във Франция.



Ако следите редовно козметични блогове, значи знаете, че за La Roche-Posay обикновено се говори или хубаво или нищо. С други думи много рядко съм срещала негативно мнение за марката. Това обаче са единствените техни продукти, които имам и изобщо, които съм ползвала. Но нищо. Ще поправим тази несправедливост.
Почистващото мляко Physiological cleansing milk взех, след като свърших това на Vichy - 3 в 1 с термална вода. Не ме беше впечатлило с нищо и реших, че не си заслужава да го вземам втори път.


Без да изпадам в отегчителни подробности, ще ви споделя, че млякото на La Roche ми хареса в пъти повече. И като цяло май нямам забележки към него. С термална вода е, за суха и чувствителна кожа, без парабени, алкохол, сапун, оцветители ... Некомедонен и запазващ физиологичния баланс на кожата. Никакъв проблем при ползването в очна или околоочна зона - абсолютно нежен и деликатен. Страхотен аромат също !!!
Пише, че отстранява и водоустойчив грим, но понеже не ползвам такъв, не мога да коментирам. В интерес на истината не бих казала, че маха грима по някакъв невиждан начин (както Мистър Пропър петната по рекламите - с едно движение), но това мляко просто ме спечели. Изключително меко като усещане, хидратиращо, успокояващо, ароматно ... Истинско удоволствие за сетивата.
Аз лично, каквото и мляко да ползвам, винаги минавам лицето с поне два тампона от двете им страни, като преди това съм отстранила част от грима с почистващ гел. С този действам по същия начин, не бих го определила като особено икономичен, но едно изпомпване ми е достатъчно за едно минаване на лицето, т.е. ако съм била гримирана са ми необходими поне две изпомпвания.
200 мл, годен 6 месеца след отваряне и на цена от 22 лв (в Ремедиум) до 27 лв (във Фрамар онлайн).
Бих повторила покупката, препоръчвам с две-три ръце :) .


Почистващият гел Effaclar взех от enzo за 14,65 лв, също 200 мл. По аптеките тук обаче, тази разфасовка струва от 20 до 25 лв.
С този гел направих откровена грешка, защото се подведох по безбройните положителни мнения прочетени за него, а не по това, от какво има нужда кожата ми всъщност.
Продуктът е предназначен за хигиена на мазна,чувствителна и акнеична кожа  - такава, каквато моята със сигурност не е. Искам да кажа, че да, понякога имам проблем с пъпките,хормоните,себума и т.н. , но това не прави кожата ми нито мазна, нито акнеична като тип.
В следствие на всичко, същата тази кожа биваше прекомерно изсушавана от този гел, още повече, че направих грешката да го ползвам през зимния период. Лятото, съвсем в реда на нещата, кожата се омазнява повече, но за тогава съм запазила другата глупост, която направих- да си купя и гела на Bioderma- Sebium Gel Moussant (също за акнеична кожа,но поне пише, че и за смесена е ок, което ми дава лъч надежда).
Та така - не можахме да се харесаме с този гел, нито като действие, нито като аромат, нито като усещане върху лицето ми. Нанесен директно върху кожата, много трудно успявам да го разпеня. За това предварително силно го разтърквам между ръцете си и тогава става много хубава пяна, която вече мога спокойно да използвам. Всъщност знам, че разпенването на продукта изобщо не е показател за почистващото му действие, понякога дори обратното - показател е за доста химия вътре в него. Но ако не направя това предварително разпенване, трябва да използвам доста по-голямо количество гел, за да почистя лицето си. В този смисъл не бих го определила като икономичен.
Също така, с отстраняването на грима не се справя ок за моите критерии, но нека не забравяме, че това не се води дегримиращ продукт. От известно време обаче използвам силиконовата четка на Ebelin за почистване на лицето и тя се справя блестящо с какъвто и гел да я приложа.
Гелът Effaclar не съдържа сапун, оцветители и парабени. Не дразни очите ми изобщо, дори при настървено търкане на спиралата.
В заключение- ако имате мазна или проблемна кожа, този гел най-вероятно ще си свърши работата качествено, но при мен той просто попадна на грешната кожа :)



И още едно заключение: аз съм от хората, които са убедени, че красотата на кожата идва от вътре. В този смисъл не вярвам, че какъвто и да било гел, мляко или крем за лице биха оказали драстично и видимо влияние на състоянието на кожата ми (в положителен аспект). Пробвала съм да ползвам продукти за проблемна кожа в периодите, когато съм имала проблеми - пъпки,сухи участъци,мазни участъци и прочие. И най-хидратиращият крем не може да хидратира кожата ни, ако не пием достатъчно вода. И най-скъпият крем за акне не може да помогне на кожата ни, ако хормоните ни не се регулират (или не спрем да ядем сладко и мазно всеки ден :P:). И най-скъпият крем против бръчки не може да помогне на кожата ни, ако не й даваме необходимите витамини и не се стремим да се храним и живеем по-добре. 
Със сигурност трябва да подбираме правилните продукти и козметика за нашите нужди, но най-често главната грижа трябва да положим в друга насока :)
Така мисля аз! А вие? 

<3

  • Share:

You Might Also Like

7 коментара

  1. На мен са ми адски силни и затова не ги харесвам. Кожата ми започва да се бели и да е като изгорена от техните продукти :)
    www.dilyanatabakova.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам интерес да пробвам и други неща на марката, надявам се не всички да водят да този резултат :)

      Изтриване
  2. На мен гелът ми е абсолютен любимец, но съм със смесена към мазна кожа ;) За суха и дори нормална определено не е подходящ :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа и аз по едно време уж бях със смесена, но с годинките ли ,що ли, нещо започна да поизсъхва май май :) Просто трябва завинаги да се откажа от продукти за смесена и мазна кожа.

      Изтриване
  3. Полезно ревю, обмислям скоро да си купя нов продукт за почистване, които хем да се справя с остатъци от грим, хем да поддържа добра хигиена на лицето, та ще имам предвид и твоето мнение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано останеш доволна, ако се спреш на La Roche. :)

      Изтриване
  4. Страхотно ревю, благодаря. Използвала съм пилинг гел на Klavuu с перли досега и имаше доста благоприятен ефект върху кожата ми. Разбира се, готова съм да пробвам нещо ново и различно.

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)