11 балсама за устни

By Pandasmakeup - 3:18

Здравейте!
   Първоначално смятах да ви покажа цялата си колекция от балсами за устни, но реших, че ще пиша и за тези, за които имам ясно мнение и спомен, но съм изхвърлила или подарила. За това днес ще ви запозная с част от тях, а за останалите в друга статия.
   Всъщност на първата снимка са всички, които имам налични към моментa. Общо 20 броя + още 7, за които също ще кажа по някоя дума.
В днешният пост съм споменала 11 от тях, а в следващият ще са 16.

   Не знам за вас, но балсамите за устни са едно от първите неща, на които се залепям когато вляза в магазин за козметика. Дали защото ми се изпречват на пътя преди всичко останало или съвсем съзнателно ги търся ....изпитвам нестихващ интерес към този продукт. 
   20 балсама за устни са сериозна бройка. Нормалните хора имат по 1-2-3 (всъщност знам, че ако четете тази статия, най-вероятно не сте от тях :-) ). Освен това всички са ми отворени. Не разбирам момичетата, които си купуват разни неща и си ги оставят не разпечатани "за като изразходя еди кое си". От къде това търпение, този контрол ?!? При мен просто всичко е разпарчатосано до последната спирала, очна линия или балсам. 
   Хубавото е, че обикновено ползвам всички едновременно, така че няма опасност нечии срок на годност да изтече неочаквано. Или пък да ми омръзне някой аромат. Знам, че много от вас правят точно по същия начин. 

1.Himalaya Nourishing: дрогериен балсам, за който сте чели до втръсване. Някак суховат, но седи на устните ми с часове. Не оставам без него от както го пробвах за пръв път. Това е един от балсамите, който наистина "работи" на моите устни. Има аромат на дъвка и се води "подхранващ".
снимка: framar.bg

Тук поставям една скоба- ползвала съм много пъти и хидратиращият вариант (*Himalaya Intensive Moisturizing на снимката в дясно). Разлика намирам само в ароматите им, защото другия е с какаово масло и ухае на нещо какаоподобно. Абе и с двата няма да сгрешите. Нямат цвят. Много хора ги ползват под червилото си, но аз не го правя.
цена: около 2-3 лв

2.Himalaya Herbals: този се води за меки и блестящи устни. Като действие за мен е идентичен с горните два. Блясък не виждам кой знае какъв, но придава естествено червен цвят на устните (не е натрапчиво изобщо) и има аромат на ягода. Съдържа масло от ягодови семки и кайсия. Също суховат, траен и резултатен балсам.
снимка: интернет

Отново скоба- ползвала съм и слънцезащитният им балсам (*Himalaya SunProtect SPF30 на снимката в дясно), но
той не получи никакъв шанс да се докаже. Правеше ми устните много бели и почти веднага го подарих на приятелка. Не ми хареса и усещането от него, не е изобщо като другите три.
цена: около 2-3 лв

3.Nivea Fruity Shine Peach: по принцип видя ли балсам на Nivea, започвам да си пея "пиши го неуспешно". Нищо не правят тези балсами и това си е. Съжалявам. Или поне по-голямата част от тях. И то не за друго, ами защото състава на повечето им балсами е такъв, че не само не се грижи за устните, ами и допълнително ги скапва. Дава моментно приятно чувство и след 10 минути изпитваш остра нужда пак да си сложиш.

В този им балсам конкретно няма нищо специално. Ухае приятно на праскова и има лек прасковен тон, като усещане не е нищо специално. Отдавна съм го свършила, но не бях изхвърлила опаковката. Не бих го купила отново.
цена: около 3-4 лв

4.Nivea Repair&Beauty: този балсам е малко по-различен от стандартните им стикове. Има едно ментово усещане върху устните, дори леко изтръпващо бих казала. Отличава се с това, че ако устните ви са напукани и болят, дава моментно и бързо чувство на облекчение. Но съм на мнение, че в дългосрочен план, този балсам не е ок. Усеща се на устните много приятно, някак мек и маслен. Дава бледорозов цвят, ароматът е ... не е плодов, не е сладкишест, не мога да го оприлича. Тук отново се усеща нужда за често нанасяне.
цена: около 4-5 лв

снимка: интернет
Скоба- има един балсам на Nivea, който е в тубичка. Не съм го изразходила до край, но съм го потурчила някъде. Казва се *Nivea SOS Lip Relief (снимката в дясно), мирише на мента и лекарство, но от него бях най-доволна. В смисъл, че ако устните ви са напукани, ама не много напукани, а средно напукани :) ,смятам, че ще свърши работа. Съдържа декспантенол. Не предизвиква нужда от нанасяне през 5 минути, като стиковете, но в най-лошите ми зимни периоди, не е успявал да помогне.
цена: около 6 лв

5.Alverde с невен: ужасен аромат, но много, много ми харесва този балсам. Усещането е меко и маслено, задържа се върху устните, облекчава ги. Ползвам го с удоволствие и бих го взела отново. Дори другия път може да пробвам този с череша. Няма цвят. Препоръчвам, но за аромата не отговарям :)цена: около 2 лв

6.Baby Lips Peach kiss на Maybelline: за този балсам съм писала в "Разочарования" ето ТУК. С няколко думи- не,не и не. Нямам търпение да го свърша и да го разкарам от бюрото си. Най-много ме дразни, че се събира на устните ми. Има прасковен цвят и аромат, и не върши никаква работа. Спестете си едни 4-5 лв.

7.HI Lips с Argan Oil: един нищо не вършещ балсам. Мазен, безцветен и с ужасен аромат, който ти влиза в устата, все едно си си пръснал евтин парфюм (в устата). Между другото това е български продукт на Хай Козметикс и в сайта им пише, че е натурален. За съжаление отдавна съм изхвърлила опаковката и не мога да потвърдя дали това е така. Можете да хвърлите едно око на продуктите им ето тук: http://hilipscosmetics.com/ . Ползвала съм малките им балсамчета за устни и много ги харесвах. Може да дам шанс на още някой от ароматите, ще видим.
цена: около 2-3 лв

8.Lip Balm Youghurt of Bulgaria: обичам го. Мазен много, седи с часове там, където сте го оставили, няма я нуждата от постоянно нанасяне и освен това смятам, че работи добре за устните ми. Eвтин e, но бих го нарекла неикономичен. Това го казвам само за протокола, защото при тази цена и действие, няма особено значение. Буквално след всяко нанасяне виждам как намалява. Съдържа масло от роза и ароматът е нещо като кокос или ванилия или .... не знам и аз. Моят специално миришеше на развалено де, но явно е било bad luck (беше си в срок на годност), защото при този на приятелката ми нямаше нищо такова. Безцветен е и се усеща на устните като вазелин. Някои хора го слагат само вечер, защото им идва тежък, но аз нямам подобен проблем. Препоръчвам. цена: около 2-3 лв


   Не знам защо имам толкова много балсами. Може би защото дори и да не си харесаш нищо друго в дрогерията или пък нямаш много пари в себе си, за едно балсамче винаги се намират желание и финанси. При вас как е положението?
В следващата част ще пиша за още 16 броя, така че .... stay tuned :)

_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

11 коментара

  1. Youghurt of Bulgaria- много любим :) ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен пост :) много обичам хора с мании, които не се притесняват да излязат на светло :D Ползвала съм съвсем малка част от твоите балсами, но напоследък нося повече червила, отколкото балсами. Много харесвам на Хималая този с какао, който е много подхранващ, много е сух, но ми допада, че е дълготраен и без парафин какво-беше. И съм напълно съгласна с теб, че слънцезащитния на Хималая е пълна скръб - прави устните като на мъртвец, ужасен е. Любопитен ми е Youghurt of Bulgaria и щом е мазен и дълготраен, ще си го взема. Само първо да поизхабя наличните :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ани!!! Мисля, че ако търсиш мазнина и дълготрайност- Youghurt of Bulgaria е твоят балсам :) Между другото и последното балсамче, което взех- това на I Love... излезе супер мазно. ;)

      Изтриване
  3. Ей как съм го изпуснла този пост не знам. Обожавам балсамите на Хималая, но като се замисля не съм пробвала този с ягода или слънцезащитния. Задължително ще опитам този на Yogurt og Bulgaria.
    И чакам следващата част с нетърпение :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не може да бъде запален блогър като теб да не е пробвал йогурта :D
      А този на Хималая с ягода, смятам че има разлики с другите им два стандартни балсама. Като усещане на устните говоря, така че опитай :)

      Изтриване
  4. Подобно на теб събирах купища балсами, но ми писна да си давам парите, а след това да се чудя на кой да ги подарявам и в един момент зарязах експериментите. От няколко години се спрях на един балсам, от който съм доволна и си купувам само него - това е балсамът на Неутрожина. Иначе, обикновено излизам от магазините за козметика поне с някой молив за гримиране или лак за нокти.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей ! Не се съм съгласна, че балсама на Yoghurt Of Bulgaria е мазен, даже на мен ми се струпа прекалено суховат.. също и за балсамите на Нивеа не съм много съгласна че не стават при мен няма абсолютно никакъв проблем в смисъл не ми прави устните сухи. Пробвай Essential Care той е много по-различен от стандартните им плодови стикове :) .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей!! Задължително ще пробвам Essential Care, защото наистина не съм го опитвала, а без балсами за устни (поне 6) не оставам :)))
      За Youghurt of Bulgaria, може би има нещо вярно, че е сух, но самото му усещане върху устните е някак тежко и мазно, по-различно от на останалите :)))

      Изтриване
  6. Да определено е с доста тежка консистенция и се усеща доста странно на устните :) .

    ОтговорИзтриване
  7. Ползвала съм всички и нито един не ми харесва. Топ ми е само стик за устни на Eucerin!

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)