Измивен гел за лице Bioderma Sebium Gel Moussant

By Pandasmakeup - 5:51

Знам, че най-любимите ви публикации на света са тези за декоративната козметика, ама не може само сенки и фон дьо тен-и. Разберете!
Освен това сега е идеалното време за тази публикация, защото в момента ползвам почти само този измивен гел, изразходила съм повече от половината и впечатленията ми са топли и пресни.
Започвам с това, че съм със смесена кожа, а омазняващата ми се Т-зона не е от прекомерно мазните. Но както при повечето от вас, всеки сезон казва влияние върху състоянието на лицето ми. Пролетта кожата ми е по-скоро към нормална, зимата е по-суха, лятото повече се омазнява ...



Обикновено при покупка на фон дьо тен-и избирам такива за мазна кожа, а при покупка на измивни продукти избирам такива за по - суха кожа. Това е защото все съм ни рак, ни риба и ми е трудно да нацеля печелившата комбинация.
Разбрала съм обаче, че рядко се сработвам добре с фон дьо тен-ите за суха кожа (тип озаряващи например). Предпочитам да се презастраховам и да избера нещо полумат или мат.
За сметка на това измивните гелове за мазна кожа ме пресушават прекалено и не са ми приятни. Ето защо гледам да ги избягвам.

Добре де. Всъщност написаното по-горе си беше в известна степен лъжа, защото купувам всякакви продукти, често без оглед на нуждите ми, а с оглед на броя хвалебствени ревюта. И този случай е един от тях.

Bioderma Sebium Moussant е точно за мазна, акнеична кожа. Всъщност като цяло линията Sebium е предназначена за такъв тип кожа. На опаковката пише, че е и за смесена, но ... дали?
Бях изкушена от ниската цена в ензо, голямата разфасовка и хубавите ревюта. Разбира се, не подцених и производителя. Биодерма са абсолютно доказал се френски бранд, на който може да разчитате да се погрижи за кожата ви без парабени и други гадости.
Реших да не пиша тази статия под формата на плюсове и минуси, защото е твърде вероятно да имаме разминаване във вижданията ни за това, кое може да се нарече предимство и кое недостатък. Сами преценете.

На първо място консистенцията на гела е доста течна, което за мен го прави някак неикономичен. Не е чак толкова течна, та да не можеш да изконтролираш количеството продукт, което сипваш в ръката си, но сам по себе си този факт предразполага към разхищение. 
Ароматът е свеж, моят нос долавя пъпешови нотки, тревни нотки ... тук гаранция всеки ще има различно твърдение.
Разпенването - винаги разтърквам продукта между дланите си преди да нанеса на лицето. Пени се нормално - не е  нещо уау, но не е и незадоволително. 
Опаковката- Боже, тази опаковка!!! Сещате ли се кой беше един от най-големите минуси, изтъкнат от мен при ревюто на измивния гел NUXE GEL DEMAQUILLANT FONDANT? Затварянето и отварянето. Тук този ужас е даже по-голям. Само дето с NUXE решавах проблема, като оставях тубата полуотворена, а тук се притеснявам да го правя, за да не вземе да изтече гела. Не знам как ги правят тези щифтове, но може случая да е индивидуален само при моята опаковка (докато при Nuxe не беше).
Друг коментар за опаковката нямам - не ми е неудобна, въпреки че помпите винаги са за предпочитане (вариантът на този гел в опаковка с помпа е доста по-скъп).

Действие- понеже имах съмнения, че ще ми пресушава кожата, много бързах да го изразходя лятото, когато кожата ми е по-мазна. Обаче не успях напълно и все още се боря с него. 
И да - изсушава ме повече от необходимото, но не така зверски, както гела на LA ROCHE-POSAY. Усещам кожата си леко изпъната, но не до непоносимост. Така че със сигурност не е толкова силен както La Roche. 

Не дразни очите, със свалянето на грим се справя не по-добре или по-зле от останалите гелове. Но за тази цел включвам и силиконовия пад на Ебелин, който ускорява процеса. След употребата му, чувствам кожата си чиста.
Относно действието му като продукт, който се бори с акнето не бих могла да дам мнение, защото моите пъпки не са с такъв произход и не съм забелязала да им влияе по някакъв начин.


Не съдържа парабени, сапун, оцветители и е некомедонен. Съдържа ароматизатори.
Цената, по времето, в което го закупих, беше 10,9 лв за туба от 200 мл. в enzo.bg (вижте статията за всичките ми ПОКУПКИ ОТ ENZO). В момента даже още е на тази цена- вижте ТУК. Силно ви препоръчвам, ако сте решили да го пробвате, да го купите от там, защото в бг аптеките цената е двойна. 

В заключение: този продукт не ми влияе зле, не пресуши кожата ми в дългосрочен план, не ми създаде силен дискомфорт. Но бих го препоръчала само и единствено на хора с мазна, проблемна кожа и такава от смесен тип със силно омазняващи се зони. Мисля, че ако отговаряте на тези критерии, ще сте изключително доволни.
Това е едно положително ревю, защото продуктът е чудесен, но е моя грешката, че често пренебрегвам силата на козметиката за мазна кожа. Така че четете етикетите, а ако се наложи експериментирайте, докато намерите кое работи най-добре за вас. 

Ако тази статия ви е харесала, по-долу оставям координати за преследване ;)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

2 коментара

  1. Използвах една опаковка преди време, когато кожата ми беше комбинирана и бях много доволна - измиваше добре лицето, без да пресушава. В момента кожата мисякаш е нормална с минимално омазняване в Т-зоната и мисля, че ще ми е силен :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много точно си го описала. Аз съм по абсолютно същия начин. С времето омазняването ми намаля и вече търся по-слаби продукти. Но за хора с комбинирана кожа направо е супер този гел :)

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)