Неизразходвани продукти, с които се разделям

By Pandasmakeup - 8:25

В събота правих едно почистване на козметичния арсенал и искам да ви покажа кои продукти си тръгват от него. При това - пълни .... по една или друга причина.




























Някои от тях ще подаря, други ще изхвърля. Всеки със съдбата си.

















CC крем за лице Bioten в цвят Light: това е първият ми и единствен CC крем. Не мога да го сравня с друг, за това и не му направих ревю - няма да бъда пълноценна в оценката си. Защото в крайна сметка човек докато не опита нещо по-хубаво или по-лошо, как да оцени какво е притежавал ... Мога да кажа, че това кремче нямаше  изразходване. Имам го от мнооооого, много време и съм го ползвала също толкова много. 
Цветът ми пасна, а самият продукт, както сами можете да се досетите, е доста икономичен. Опаковката му е удобна, пише, че няма парабени, количеството е 50 мл и ароматът ми харесва.
Като цяло, впечатленията ми от този крем са положителни - достатъчно хидратирана и "покрита" се чувствах с него. :-) 
Изхвърлям го, защото му е изтекъл срока на годност, а не защото е изразходен. Смятам да опитам някой друг - този на Max Factor или пък Bourjois ... ще видим.
Харесваше ми да го нося в чантата си вместо фон дьо тен, защото нанасянето ми е по-джаста праста, за разлика от фон дьо тен-ите, които не обичам да разнасям без четка.
Цената му беше нещо от рода на 5-6 лв из дрогериите.

Мини стик против изпотяване Lady Speed Stick: това не помня от къде го имам и от кога го имам, но го държах за резерва в шкафа. Нали ... ако някой ден остана без някой от 3-те дезодоранта, с които обикновено се запасявам. Срокът му отдавна е изтекъл и заминава в кофата почти неизползвано. Стиковете не са предпочитаните от мен продукти против изпотяване.

Натурално бадемово масло Ikarov: наполовина пълна бутилка с масло, но с изтекъл срок на годност. И това не помня точно за какво съм го ползвала в случая, но бадемовото масло е хубаво и за коса, и за кожа, та дори и за мигли (бях чела някъде).


















Молив за очи Kiko Fit kajal 01: за този молив писах в Разочарования ТУК. Много съжалявам, че не се разбрахме - ужасно ми раздразва очите, започват веднага да сълзят и дори веднъж ми се наложи да свалям целия си грим по средата на едно гости, защото просто се чувствах ужасно. Ще го подаря на някого.

Масло от чаено дърво Evterpa: това масло ми беше подарък от майка ми, но ... отново почти пълно ще бъде изхвърлено заради изтекъл срок. Истината е, че едва в последната година започнах да преоткривам маслата и да ги използвам по-често в бюти рутините си. 
Специално маслото от чаено дърво се прилага за ужасно много неща: акне, херпеси, гъбички, белези ... познавам хора, които го обожават. Има доста остър аромат, но действително му се приписват безброй лечебни свойства.

Стимулант за коса Ikarov: поредното и последно масло в днешната публикация. И познайте - пак в кофата и пак заради годност. Между другото тази опаковка ми беше поредната по времето, в което го ползвах. Бях го купила с цел подхранване и поддръжка на косата, както и уж стимулация на растежа. Миреше ужасно и май не усетих кой знае какъв ефект от него. Съдържа микс от масла - бадемово, розмариново, лавандулово и др. Има кратка годност след отваряне (3 месеца), а аз рязко загубих желание да го ползвам и така си остана.

Сепаратор за крака Differo: почти чисто нов разделител за пръсти, който изобщо не ми пасна в лак процедурите. Оказа се, че не ме улеснява по никакъв начин и само ме дразни. Така си седеше в опаковката и отива при някоя приятелка. 
























Единични сенки Flormar: тези сенки бяха станали на сол в опаковките си (и двете!!! , не знам как съм го постигнала, с много труд явно ...). Само че снощи седнах и ги поправих със спирт, дори не са изсъхнали още напълно. Така че се получи две в едно - хем ремонт, хем дезинфекция и отиват за подаряване. Със сигурност няма да ги ползвам, защото вариации и на двата цвята имам из разни палитри и така ще си ги подмятам. 

Червило Nyx в цвят Tweed: за това червило и за сенките по-долу, бях писала ТУК. Не съм променила мнението си и на милиметър: много съм разочарована, става на парцали и изобщо за мен е напълно неизползваемо. По-точно може и да му се намери колая, както се казва, но нямам нито намерение, нито желание да му го търся. Отива при друг, докато е още в срок на годност.

Кремообразни сенки Nyx в цвят Chestnut: за тези сенки бях малко раздвоена дали да ги махам, но в крайна сметка и след няколко опита реших, че най-вероятно няма да ги ползвам. Не ми харесва колко са невъзможни за блендиране. Просто са като лепенка на клепача. Ако не се внимава с нансянето, може и да се напукат, изсъхват моментално и правят рязка граница. Т.е. искат си играчката, а аз не съм склонна да им я дам. 
Още повече, че наскоро си взех сянката на Maybelline - Color tattoo в цвят Metallic Pomegranate, а те са подобни като нюанси (въпреки, че nyx е много по-красив, метален и наситен, признавам).
Искаше ми се да ги ползвам известно време и да им направя ревю, но по-скоро отиват при друг, докато им е още времето.

Лакове!!! Лаковете на Flormar, или поне тези, които аз имам, просто нямат сгъстяване. Честно ви казвам! Много ги харесвам и дори преди време бях направила една обща публикация на всички налични (21) - вижте я ТУК
Но от както сложих гел пластика (публикация ТУК), почти всичките ми лакове си седят ей така. За това избрах някои от тези, които са годни за употреба и ще ги раздам. Оставих няколко за мен, а трета част ще изхвърля. 

Mетално-зеленикавият лак на Golden Rose (на горната снимка в дясно), го имам буквално от години, но е толкова рядък, че едва ли ще успее да се сгъсти някога. 
Същото мога да кажа и за розовия лак отново на Golden Rose (на общата заглавна снимка).
А пък жълтият лак на заглавната снимка е на Seventeen и ми беше първият и може би последен досег с техни лакове. Съхне с години и покрива на четки. Така си и седи почти нов.
Всъщност имах и един техен топ лак, от който също останах крайно недоволна и отдавна съм го подарила.

За сега от тези неща съм решила да се освободя, а след това ще видим. Вероятно ще има и още. По принцип си падам малко Плюшкин и все ми е жал да хвърлям това и онова (очевидно даже и продуктите с изтекъл срок!!!), но в крайна сметка принципът не беше ли "новото идва, когато му направим място и се освободим от старото" ... или когато вземем заплата :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в BLOGLOVIN

  • Share:

You Might Also Like

8 коментара

  1. И аз трябва да поизхвърля някои лакове. :D Ползвам СС крема на Bourjois и засега съм доста доволна от него, така че ти го препоръчвам при избора на нов. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ники, определено ще взема пак някакво сс кремче ... ще видим, много ми се иска да опитам това на Макс Фактор, но цената му ме ужасява!!!! Може да изчакам някое промо или да взема на Буржоа ....не съм решила още.
      А ти изхвърляй смело, няма смисъл да трупаме ... :)

      Изтриване
  2. Странно... Аз съм много доволна от лаковете на Seventeen. Не ги отхвърляй толкова бързо ;)
    Както винаги с огромно удоволствие изчетох и този пост.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дидка :), за сега съм спряла да купувам лакове, май последно един телесен на Флормар ме беше изкушил. Но заради гела.... реално само на краката мога да ползвам.
      Но понякога... нали знаеш, че няма втори шанс за първо впечатление :)))

      Изтриване
  3. Много любопитен пост, обичам такива разчиствания, защото оценяваш колко много излишни неща имаш и после си по-разумне *уж :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ама само "уж" :))) при мен май не е така да ти кажа. Втурвам се с нова сила и ново свободно пространство по шкафовете :))))))))

      Изтриване
  4. Ох, не знам колко по-разумна ставам аз след такива разчиствания... май все ги ползвам като повод за нови придобивки. ;) Теди, да очакваме ли скоро haul, признай ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. знаеш, че само от хорски срам не правя haul-ове през 2 дни :)))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)