Моите лоши (не)бюти навици

By Pandasmakeup - 11:06

Ани от Beauty Galore е виновна за днешният по-различен, но сигурна съм, интересен за вас пост :)

Че кой не обича да чете за чуждите грехове? Всъщност нейната статия наистина се казва "козметични грехове", но на мен някак ми дойде да сложа друго заглавие, макар и да съм се придържала към основната стилистика. 

Благодаря й за таг-а, снимките са илюстративни, останете с мен :)

Почти никога не съм използвала слънцезащитен крем за лицето си през годините назад: даммм, лоша работа. И то много по-лоша, отколкото си мислите, защото живея в морски град, което значи, че ходя често на плаж през лятото, което пък сещайте се какво значи. 

Пек до изнемога, макар и да пазя лицето си на сянка обикновено, но чадъра не дава особена защита. В резултат си имам две сериозни пигментни петна на едната буза, които се опитвам да боря, ще ви разкажа в следваща статия с какво.

Всъщност главната причина да не ползвам защита на лицето е, че когато се изпоти и направо става мазало, а пък като вляза във водата започва да се размива и да ми люти на очите. Сигурно има кремове, които нямат тези странични ефекти, знам ли, но не съм експериментирала особено. 
И естествено, кой не иска по-хубав тен.

До тази година, в която твърдо съм решила да променя това - слънцето е убийствено, а аз вече нямам извинение ... тийнейджърските ми години отминаха доста отдавна.
Много е странно как знаеш последствията от дадено действие, но ... караш си по твоята и толкоз. 

Още нещо интересно - днес с приятелка коментирахме, че кремовете с фактор изобщо не били безвредни за кожата, защото най-страшните неща ставали в комбинация с химичните филтри и жаркото слънце. Вярвам в рисърчовете й, защото доста повече се интересува от мен на тези тематики.

Все още ми се случва да си лягам с грим: сигурно повечето от вас вече пищят в истерия. Ами да, случва се, какво да направя, нямам нерви, желание и воля да се занимавам с триене и търкане на спирала в 5 сутринта, след тежка нощ примерно, когато и сили нямам да се погледна в огледалото. Сори. 
Добре, че вече е има-няма веднъж годишно (дърта история).

източник: интернет
Гримирам се рядко: това определено е един от най-големите ми козметични грехове, защото обожавам всичко, свързано с грима. Знам и за това, как слагаш една спирала и физиономията се променя, знам и за това, как изглежда неглиже, знам и за това, как една жена "трябвало да се поддържа", абе всичко знам. 

Да не говорим, че преди години без грим не си и помислях да изляза ... хората се променят. 
Една от причините е, както съм споменавала и в 25 факта за мен, че много обичам да си поспивам до късно, а и ме понамързява.

Но нищо, за щастие страстта ми успя да избие в друга насока и вече поне гримирам други хора (вижте ТУК) - оказа се доста по-забавно :)

От година и половина поддържам гел пластика на ноктите си: пълната статия за тази лудост, може да видите ТУК

Всъщност това си е истински лош навик, тъй като да, не е безвредно и да, обусловено е от мързел. Но аз наистина мразя да се занимавам с ноктите си, същевременно искам да имам сносен маникюр, така че ... пак задънена улица.
Дори и да премина на траен гел лак, без пластика, пак се изисква облъчване на ръцете с UV лампи, а пък и чупенето ми е в кърпа вързано. 

В интерес на истината доста отдавна съм свалила размера на ноктите си до напълно нормален и съм далеч от гигантските ноктища, които може да видите в статията, но все пак, поне за сега не съм се отказала от щастието, да не мисля за нокти 29 дни в месеца.

Не съм ходила на козметик от години:  моля?!! 
Ами да, не че отричам ползата от милите, стискащи пъпки, какички, но честно казаноооо, май се оказва, че или трябва да ходиш всеки месец, не дай Боже пък на всеки две седмици препоръчват някои, или ... какво ?! 


Прекалено бързо, като че ли, минава "ефекта" от това посещение - да, лицето е почистено, настискано, гладичко, а ако имате късмет с козметичката, и без черни точки, но пък айде да видим точно след две седмици как ще сме, с тези мръсотии навсякъде около нас. Дали пък няма да сме пак в първи клас. 
Нека тия дето са редовни да кажат, въпреки, че тук е мястото да се припомни как всичко е индивидуално.

Аз имам приятелка, която ходи суууууупер често и общо взето през 2-3 седмици "вече е за козметик работата". Но тя пък си го е изградила като традиция, харесва й и си отделя средства редовно (за тази, бих казала, не евтина услуга).

Може би не вярвам достатъчно в ефективността от тези процедури, може би разчитам прекалено на моите собствени, а може би просто нямам навика... 
Какво като ми стиснат две пъпки, нали като изям две вафли и след два дни ще имам още три? (си казвам аз)

Естествено, че цялата работа далеч не се изчерпва само в стискане и даже да ви кажа, както си го пиша сега този пост, рязко ми се прищя да ида да видя до къде са стигнали новите "кожно-лицеви" технологии. 

И следващият грях идва съвсем естествено след предния:

Имах навика да стискам често пъпките си: говоря в минало време, защото след като се скопосах със зверски белези, направих всичко възможно да минимизирам тази ми страст. 
Просто имах периоди на хормонални смущания, а нали знаете онези големи подкожни гадини, дето хем болят, хем са грозни, хем избиват по цяла седмица. И като избиеха, майко мила. 

източник: интернет
Абсолютно не обичам да използвам крем за лице сутрин: това грях ли е, не е ли, но както казва Ани, с голяма част от кремовете, с които съм се сблъсквала, просто не попиват достатъчно, лъщят си и това е. 
Обикновено сутрин просто почиствам следите от нощната грижа с мицеларна вода, а напоследък и освежавам околоочния контур с гелчето на Билка - с роза дамасцена.

Ако съм в период на крайно суха кожата, може и да се излъжа да сложа нещо, но пък лятото и пари да ми дават, никакъв шанс.  
Освен това сега ползвам някакви серии на Weleda, които прооосто адски ми мазнеят, въпреки, че си взех почти винаги дневните варианти.

Мразя да ползвам коректор под очите: ето това е много интересно становище, защото имам десетки коректори - по едно време това ми беше любимият продукт, по който пилеех парите си. 

Истината е, че не съм открила такъв, който да не ми подчертава фините линии под очите. Рано или късно, фиксиран или не, скъп или евтин, коректора се събира и аз веднага започвам да си мисля, че изглеждам 130 годишна. И се започва едно гледане в огледалото, заглаждане с пръст, споменаване на майката на коректора на ум и дежурното "знаех си аз, че така ще стане".

Много ми харесва събуждането на погледа и свежия вид, който дава този продукт, но все още не съм намерила "принца на коректорите". Само коне. 
A и ако трябва да съм честна, не мисля, че ще го намеря - все пак това си е кожа - диша, мърда, какво трябва да е това нещо, дето ще си седи неподвижно и гладко, не знам.

Мия косата си предимно вечер, преди лягане: това също бих могла да го нарека навик. Косата е най-хубава веднага след миене, когато се стилизира, изсуши и т.н. 
Е, на моята рядко й се отдавна да е чак толкова хубава, защото просто няма никакъв смисъл да й правя каквото и да било след миене, ако няма да ходя никъде - на другия ден няма и следа. 

Има хора, които не знам как спят, не знам какви коси имат, но прическите им издържат с дни. Моята издържа часове, а легна ли и сме до там. 
Не обичам да лягам с мокра коса в пълния смисъл, т.е. с леко влажна ок, но с мокра ми е много неприятно. От време на време я духвам за кратко със сешоара, ако видя, че не може да поизсъхне сама. 

Понякога я изправям с пресата на другия ден, но ефекта е ... докато не се вържа, не си легна или не си сложа косата зад ушите :) . И на другия ден изправянето трябва да се повтори, но изобщо не съм фен - да знаете, че изправянето с преса е много по-лошо за косата, от това с четка и сешоар. Опитах веднъж, но ... да е жива и здрава фризьорката ми.

Източник: www.123rf.com
Мисля да спра до тук, 9 е хубаво число. А и ми е трудно да бъда лаконична, късметлийка съм, ако четете това изречение. 

И сега, има няколко човека, на които много бих искала да видя постовете на тази тематика - това са Диди от Hunting for Beauty  и Галето от My MakeUp 2013  (всички, които са чели блоговете им, знаят защо ги тагвам, а на тези, които не са, мога да препоръчам непременно да хвърлят по едно очо)и Веси от Beautiful Sin.

Ще ми е интересно да видя дори повече подобни статии - не сме безгрешни, но сме истински :)

------------------------------------
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

10 коментара

  1. Ай, ай, ай! Сериозно ме притесни! Признавам си, исках да избягам от излагацията, но явно няма да ми мине номера. :)
    Винаги пишеш тоооолкова приятно, че хич не ми се струваш многословна. Мога да си те чета като роман. :* <3
    А "греховете" ти са изключително приемливи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха винаги откровена до болка.Имаш уникален стил на писане, но си го знаеш де.Мерси за таг-а <3

    ОтговорИзтриване
  3. Два от тях хич не са особено приемливи:
    - слънцезащитата - решението са физични филтри - по-бавно попиват, но са много по-добри
    - пропускането на сутрешната хидратираща /и слънцезащитна/ грижа за лицето решението е тестери и проби у дома, защото добрата грижа ще се отплати след време

    ОтговорИзтриване
  4. Мноого ме разсмя! Страхотен пост и идеята за него също е много добра, защото понякога изглежда, че блогърите са най-перфектните на тема грижа и поддържане на кожата и грим и т.н и т.н. А каква била истината :D :D Аз лично в момента много упорито се уча да слагам дневен крем и слънцезащита, естествено по препоръка на последната козметичка, (дупката между две ходения беше година и половина, не си сама и в този "лош" навик). Ноо поне се научих колкото и да ми се спи да си трия грима, че иначе сутрин едва си отварям очите. Това с вредата от кремовете със слънцезащита обаче, признавам си, доста ме заинтригува и ще се радвам да споделиш още по темата. Поздрави за страхотния блог още веднъж и за новото начинание с гримьорстването, следвам те и там, твориш страхотнотии!

    ОтговорИзтриване
  5. Много свеж стил на писане! Изчетох на един дъх :p , че и коментар реших да оставя. Същата съм относно слънцезащитата. И чета и гледам всички тези "лудите" :Đ които все за това говорят и "колко било важно" . Напоследък почнах доста да се замислям защото искам след някоя и друга годинка да се радвам на хубава кожа. Явно когато човек е млад не се замисля и не осъзнава как ще е след време. Имам обаче постижение за темата с грима. Махам го всяка вечер и си спазвам рутината. Слагам крем за очи, почиствам хидратирам. Абе всички стъпки. И не мога и да искам да си легна с грима, некомфортно ми е. Дотук добре, обаче все още се боря с жестокото стискане на пъпки, миенето на коса вечер и следователно на следващата сутрин по-дълго стоене пред огледалото докато я оправя.

    ОтговорИзтриване
  6. Много се забавлявах с този пост! :D Никога не ми е било приятно да ходя на козметик и така и не си създадох този навик. Изобщо не мога да си легна с мокра, а и дори влажна коса, затова най-често я сплитам на рибена кост, но иначе и аз предпочитам вечер да се къпя. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Hahaha, много беше весело да го прочета, споделям ти почти всички грехове - и аз не ходя на козметик, и аз не ползвам коректор (основно заради очите), обаче признавам изтръпнах като прочетох, че спиш с грим (дори веднъж годишно) - ей, богу, може да се влача, но го свалям всичкия преди да легна, че и крем слагам :D

    ОтговорИзтриване
  8. Стилът ти на писане е неподражаем, само това ще кажа :D имаме общи "грехове" иначе :D

    ОтговорИзтриване
  9. Статията беше супер интересна и забавна и честно казано в много от твоите "грехове" откривам и себе си. Като например миенето на косата вечер и не гримирането. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)