PR пратки - първа част

By Pandasmakeup - 9:17

Не съм писала за продуктите, които съм получавала за проба от потресаващо дълго време и сметнах, че е крайно време да променя нещо в тази насока. 

Тъкмо сте ги позабравили, защото доста от тях са от миналото лято, че и още по-назад.

Започвам с продукт, който отдавна исках да пробвам и който ми беше изпратен от милите Parfimo - сайтът за парфюми
Може да го намерите ТУК





Ultra Strobe Cream на Makeup Revolution: не го одобрявам.

За хайлайтър и ефект "мокра кожа" е прекалено незабележим, нанесен самостоятелно по цялото лице ми изглежда странно, а като база преди фон дьо тен не намирам смисъл - не усещам да прави нещо съществено за кожата.

Сравнен с Маc Strobe Cream, които омекотява и овлажнява, ultra strobe cream на MR като че ли се абсорбира и единственото последствие е блясъка (златист). Силна склонност към кир ефект, което моментално го прави неподходящ за смесване с фон дьо тен - вероятността да го провали е доста голяма. Консистенцията е малко по-гъста и твърда от тази на Mac.

Зашеметяващ аромат и елегантна опакова сa двата плюса на продукта, които успявам да откроя.



Nivea мокри кърпи 3 in 1 Refreshing за лице, очи и устни: ето нещо хубаво.

Споменавала съм, че ми е изключително неприятно да си чистя лицето с каквито и да е мокри кърпи. Докато не реших, че искам отново да ходя на фитнес след работа.
Проблемът в това ми занимание е, че после взимам душ чак у дома и трябваше да намеря решение за промеждутъка фитнес-дом поне за лицето си.

Най-удачен и бърз ми се стори варианта да си потърся някакъв вид от така недолюбваните мокри кърпи за лице, които примирено да използвам веднага след края на тренировката.
Минах през дрогерията и взех 3 in 1 на Nivea, а два дни по-късно те също ми изпратиха една опаковка. Оказах се щастлив собственик на две.

Мрачно си помислих, че съм се попрекарала "и сега-ако-не-ми-харесат-какво-ще-ги-правя-две-опаковки" (Андрешко), но всъщност се получи така, че ги обикнах и си ги купувам най-редовно.

От Нивеа твърдят:
- предназначени за нормална и смесена кожа
- премахват дори водоустойчив грим,
- почистват добре и оставят кожата мека и гладка
- подходящи за ежедневна употреба
- формулата им съдържа витамин Е

Моето мнение: използвам ги само по предназначението, което споменах по-горе и си допочиствам и отмивам кожата веднага, щом се прибера. Не премахвам грим с тях и не използвам за някакъв вид рутинно или ежедневно почистване (всъщност допремахвам това, което е останало от бб крема ми след тренировката).
Кожата остава с чудесно усещане, никакво опъване или какъвто и да е дискомфорт.
Ухаят приятно, супер удобни са, имам си ги на работа, в колата, а по едно време и в чантата си носех, но там лепенката им се разлепва постоянно и кърпичките започват да изсъхват.
Опаковката съдържа 25 броя, което ми е предостатъчно за целия месец.

Не съм използвала други мокри кърпи за лице и не мога да сравня, но не мога и да отрека, че бих препоръчала Nivea 3 in 1 Refreshing.



Nivea Caring Micellar Water: другият продукт, който пристигна с кърпичките, беше тази мицеларна вода за чувствителна кожа, също 3 в 1 - за очи и лице.

Пише, че почиства в дълбочина, отстранява грима от лицето и очите и хидратира в една стъпка.

За съжаление това  не е моята мицеларна вода и не смятам, че успява да почисти кожата ми в дълбочина. Да, почиства естествено, но не и до степента, на която ме е свикнала водата на SVR.
Може би е малко тъпо да сравнявам два продукта от различни класове, цени и изобщо, но специално за мицеларната вода съм супер придирчива, постоянно опитвам нови и нови марки и на всички намирам кусури. Ползвам с литри и имам по една бутилка където се сетите.




Отново подчертавам, че НЕ премахвам пълен (не дай Боже пък очен) грим с мицеларни води. При мен стъпките са винаги първо с някакъв измивен продукт, било то пяна, гел или каквото и да било с отмиване (или ако се случи да съм със силен грим, с нещо мазно и после с измивен) и след това довършвам с мицеларна (доста хора правят обратното) + тоник.

Не съм разочарована от продукта и даже е за Празни опаковки вече - това е една сносна, дрогерийна мицеларна вода, която се харесва на много хора и която оставя кожата ми много мека и без да лепне.
Но лично за себе си бих избрала други марки.





Avon Solutions - антицелулитен комплект: включва гел, лосион и крем за контуриране на бюста.
Значи, от сега да ви кажа, че нямам какво чак толкоз да контурирам, но нека обърнем внимание какво обещава Avon:

*антицелулитен лосион Cellu Break 5D - намалява целулита само за 4 седмици и видимо стяга кожата;
*антицелулитен гел със затоплящ ефект Thermal Tone - осигурява видимо по-слаб силует и стегната кожа;
*крем за контуриране на бюста Lift&Tone - помага за оформяне на линията на бюста и допринася за красиво и стегнато деколте;






Гелът със затоплящ ефект да си призная не успях да го издържа. Беше си направо със запържващ ефект и след няколко ползвания го прехвърлих към майка ми, която с радост и трепет го прие (между другото е голям фен на антицелулитните гелове на Avon).

С крема за контуриране си се контурирам често (все пак не съм съгласна да бъда дискриминирана по физически параграфи 😃), защото има много богата и приятна текстура, която ми хареса да използвам.
Лосиончето пък в началото му се нахвърлих стръвно, но когато разбрах, че нямам търпимост към гела  и няма да мога да ги ползва заедно, малко ми се охлади ентусиазма и честно казано не бях никак редовна в употребата.

Какво мисля за антицелулитните продукти по принцип.
Знаете, че всякакви подобни козметики, било то срещу бръчки или целулит или пъпки или белези или каквото и да е, изискват супер стриктно отношение, за да подействат - в това число режим/програма/диета/спорт/схема/време и прочее.
И в много случаи тези кремчета и гелчета са едно помощно колелце в цялостната картинка - ако искаме да намалим целулита, спираме знаете кои храни, влизаме знаете в кои зали, започваме да пием знаете по колко  вода и тъй нататък и тъй нататък.

И никак пък няма да е лошо покрай всичко това да се понамазваме и с някое такова гелче в комбинация с редовно масажче, било то самостоятелно или пък от професионалист.
И така много, много месеци наред и всичко това не самостоятелно, а в колаборация.

А дали ще подействат тези кремчета, ако лежим на дивана, ядем линцери и се мажем ... лично аз не бих се обзаложила. Да не говорим, че целулитът сам по себе си е доста, доста труден проблем и може да надхвърли дефиницията за чисто естетичните грижи, които всяка от нас обикновено вижда в него.

Така че антицелулитната козметика е хубаво нещо, но на едно доста повърхностно ниво и като част от взетите мерки. При редовна употреба тя ще помогне на кожата да бъде по-стегната и гладка, но това, което трябва да преборим седи под нея и изисква много инат и воля.

А от Fa бяха страшно мили и креативни, вижте какво бяха подготвили:







Вложени  много усмивки и мисъл.

Серията Honey Creme ухаеееееееее просто нямам думи. Между другото част от душ геловете и течните сапуни на FA притежават едни от най-униканите аромати за мен.

Интересното е, че твърдите сапуни в сериите им, миришат по доста различен и бих казала, натрапчив начин и не са ми по вкуса.

Но в момента използвам точно този Honey Creme душ гел и всеки път си казвам да не забравя да отбележа какво пиршество за сетивата е.  Както и вариантите Greek Youghrt Almond и този с Cacao butter. Абе страхотни са, за пореден път го казвам, опитайте ги.






И да ви кажа, FA, носих и шапката и очилата, лягах по възглавничката и изобщо ...




За дезодоранта FA Invisible Sensitive Anti Stains, да не пропусна да отбележа - да, наистина не прави петна по дрехите и е супер приятен, но за съжаление не ми дава дълготрайно усещане за свежест, поради което често пъти го ползвам вечер след душ.
Разбира се, съществува вариант и просто да се подновява по-често, ако това е удобно за вас (или не се потите като мен 😜).








Връщаме се пак към Nivea и техните слънцезащити, които ми бяха верни другари през цялото лято.
Ето какво (и как) получих от тях :) :





В тази чанта, повярвайте, може да влезе едно пежо 206 и един средно голям овчарски пес.
От Nivea са помислили за всичко, включително и че имам нужда от кутия, в която да си държа тестерите (благодаря!) 💕

Понякога използвам киселини за ексфолиация на кожата си, което може да означава само едно - фактор на лицето и деколтето почти де-но-но-щно. Е, почти.

И да си призная честно, вече не се пържа по море и басейни без слънцезащита като на млади години, защото след 30-така промените започват на бързи обороти и с удоволствие бера плодовете на младежкия си акъл.

Отделно самото слънце ми разказва играта много по-бързо от преди. Дали е от него самото или от мен самата ...

Anyway, миналото и това лято си се пръскам и фъскам яката и почти изцяло с продуктите на Nivea, защото имах останал и още един неизразходен техен спрей.
Озовах се с 20ти, 30ти и 50ти фактор.

Искам да отбележа, че спрейовете на бутилките на Nivea са страхотни, просто страхотни.






Олиото е 30-ти фактор, водоустойчиво и както всяко олио си дава онзи лъскав ефект на кожата, който повечето от нас харесват.
Определям го като не прекалено мазно обаче, което на мен лично също ми харесва.
Нямам забележки, но разбира се трябва да се има предвид, че пясъкът полепва изключително лесно върху кожата, когато е намазана с подобно олио.

Млякото е фактор 50, предназначено за деца и самият продукт е оцветен в зелено.
Защо се оцветява - някои казват, че за да е по-привлекателен за децата, други - за да е в помощ при нанасянето;
Така или иначе при разнасяне, цветът изчезва, така че аз го ползвах за шията и деколтето и няколко пъти за лице.
За съжаление обаче на лицето не ми понасяше въобще, обривах се, така че си остана предназначен за другите части от тялото.

Що се отнася до предпазването, нямам забележки към нито един от двата продукта.





И пак към Avon  с техните страхотни лакчета за нокти, с които изкарах цялото минало лято. Вижте каква пролетно-лятна красота представляват заедно.


Споменавала съм, че имам гел пластика на ръцете, но на краката едва това лято сложих гел лак, та затова си ги ползвах редовно доста време.








С един пласт не покриват достатъчно за вкуса ми, но пък с два са перфектни.
Трайността, когато лака е на краката е спорна - от една страна с тях не мием чинии и лятото не носим затворени обувки, които да търкат ноктите ни, но пък едно-две ходения на плаж и чао-чао красив и лъскав педикюр.

Ако изключим ходенето по пясък, съм напълно доволна от издръжливостта на тези лакове.
Мъничкото коралово лакче е с четка за декорации, но и друг път съм споменавала, че за гримьор съм доста схваната в тия работи.


Следват някои неща на SYOSS:







Шампоан за реструктуриране на косата Syoss Salonplex: това е шампоан за третирана коса  - точно каквато е моята.


Syoss обещават: " при редовна употреба технологията подменя милиони прекъснати връзки всеки ден, изгражда косата отвътре, запечатва и предпазва отвън фибрите на косъма".

Не знам дали е изградил или възстановил нещо, но  този шампоан се оказа разочарование за мен - косата ми издържаше чиста точно един ден, което изобщо не е типично. На същото мнение са и останалите членове на семейството, които го опитаха. 

Безспорните предимства - огромно количество на ниска цена, икономичност, но дори и предвид тях, няма как да препоръчам този шампоан.

Балсам за реструктуриране на косата Syoss Salonplex: много ми е трудно да правя анализи на балсами и маски. 

Аз имам гладка коса с тънък косъм, която седи задоволително мека дори и когато я измия само с шампоан. А що се отнася до цялостното й състояние, то е резултат по-скоро на комплексната грижа, отколкото на конкретен единствен продукт.

Този балсам ми свърши отлична работа, като лесното разресване и коприненото усещане са напълно достатъчен резултат за мен.
Огромна разфасовка, която стига за страшно много време, а цената е около 5-8 лева в зависимост дали е намален.




Горните два продукта обаче не съм ползвала (подарих на познати), но ще споделя с вас какви са, защото съм сигурна, че може да представляват интерес.


Syoss Root Retouche, оцветяващ спрей за корени в цвят Brown;

Това е едно хитро нещо, което обаче е предназначено по-скоро за бели коси/корени, боядисвани в кестеняви нюанси - оцветява израсналото с трайност до следващо измиване. 
Готино, а?

"Syoss Root Retoucher Hair Make-Up Spray представлява оцветяващ спрей за израснали или побелели корени, който ги покрива моментално и възвръща блясъка на косата, осигурявайки ѝ страхотен стайлинг ефект. Оцветяващия спрей на Сайас изсъхва само за няколко секунди и оставя хармоничен цветови резултат. Продукта притежава прецизен спрей-апликатор за многократна употреба. Леката и не утежняваща косата формула на спрея е богата на цветни пигменти, които ефективно покриват сивите корени и им помагат да се слеят по естествен начин с останалия нюанс на косата. След употреба косата ви ще изглежда, като професионално боядисана при фризьор, ефектът му остава до следващото измиване на косата с шампоан. Един флакон позволява приблизително 25 употреби."

Ще ми се да имаше и за кестеняви, но изрусявани коси, че направо амаааан ви казвам - особено лятно време, когато всичко се пуква от растеж, ми се налага да ходя на фризьор на всеки 20-25 дни!!!
Изтощаващо и досадно. И вредно и нерентабилно 😵

Между другото да знаете, че най-якото нещо на света е омбре косата. По времето, когато ходех така, не се боядисвах с месеци, но цветовете бяха така подбрани, че пак изглеждаше преливащо и супер добре.
Ама що се изрусих пак да ме пита някой. 

Syoss Salonplex Hair Reconstruction Color Primer: това е спрей за защита на косата по време на боядисване. 

Аз боядисвам моята на фризьор и се надявам там да използват това-онова за грижа, но знам, че доста хора се справят сами у дома и именно на тях нещо подобно би им било доста полезно. 

Syoss обещават, че спрея ще намали увреждането на косъма без това да повлияе на цветовия резултат - възстановява скъсаните връзки във фибрите на косъма, уплътнява косъма и го запечатва отвън.


Нанася се обилно по цялата дължина преди боядисване и на суха коса, след което се изчаква да изсъхне и се започва с боядисването.






Nivea Original Care, балсам за устни: колкото и странно да звучи, до преди да ми изпратят този, никога не бях пробвала така наречения "оригинален" балсам на Nivea. Представяте ли си?
Винаги съм си взимала някакви малинки, къпинки и други подобни.
Но се оказа, че този вариант много ми допада - тънка и мазна текстура с аромат на нещо сладко. Бомба.
Ползвам го всеки ден на работа.

А тази брокатена опаковка беше част от лимитираната им празнична серия в няколко цвята.



Nivea creme, универсален крем: тези малки кремчета в лимитирани приказни опаковки бяха част от благотворителната кампания на Нивеа наречена "Приказни моменти на грижа", за която бях писала в Instagram и Facebook - в помощ на SOS Детски селища България.

Всъщност кой не знае, кой не е чувал и ползвал универсалния крем на Nivea?
Не мисля, че има такъв.

Част от опаковките споделих с приятели, за които знам, че е част от ежедневната им рутина.
И макар да не бих казала същото за себе си, тъй като ми идва тежък, този крем е любимец на доста хора. 
А обещанията на марката са за 

"подходящ за цялото семейство, обогатен със съставката Eucerit, която осигурява на кожата цялата й необходима защитна грижа, за да остане тя мека и нежна. Идеален за ежедневна употреба навсякъде, където кожата има нужда от грижа. Дерматологично доказана съвместимост с кожата. Без парабени и консерванти. За всеки тип кожа."

---------------------------

Това беше всичко от тази статия, а вие задължително ме последвайте в INSTAGRAM, за да сме по-често заедно 💗
#seeyou 💋

  • Share:

You Might Also Like

1 коментара

  1. Страхотен блог, благодаря Ви, че споделихте тази статия. Успех!
    ╰┈➤ ① SEO оптимизация и консултации

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)