ZIAJA - natural olive lip balm

By Pandasmakeup - 15:44

Здравейте!
Напоследък работата ми с блога беше свързана с това да сменям темплейти и да размествам страници поне по 45 пъти дневно. Резултатът е, че пак не съм кой знае колко доволна, но на този етап май ще се задържа с тази визия, най-вече заради усилията, които вложих да я настроя. :)
Та в този смисъл- нямах кой знае колко време за публикации, дори и за четене на дневните ми feed-ове от bloglovin. Надявам се всичко това да се промени след края на тази работна седмица. 
Намерих време обаче да ви кажа няколко думи за една сравнително скорошна моя придобивка - отново полско присъствие в лицето на ZIAJA. Със сигурност сте прочели вече доста ревюта на кремчетата, шампоаните и другите им продукти, така че ако този балсам представлява интерес за вас, продължавайте надолу :).
За по-малко осведомените- Ziaja  e  полска марка, която предлага продукти на много примамливи цени и рекламираща ги като 100% натурални. Това, разбира се, далеч не е така. 
Ползвала съм няколко продукта на Ziaja, но в текущата публикация ще се огранича само до въпросното балсамче. 
На цена от около 3,7 лв получавате тубичка от 10 мл, което си е супер. Изключително много ми напомня на Nivea SOS, но втория определено действа по-добре на устните ми.
Опаковката е бяла пластмаса- стабилна, практична, обикновена. За консистенцията мога да кажа, че е доста мазно и някак течно. Усещам го доста воднисто и странно, не бих го сравнила с вазелин. Има жълт цвят в следствие на зехтинчето в него. 
От производителя обещават овлажняване, омекотяване и предпазване. За предпазване не бих могла да говоря, за моментно облекчение -да. Издръжливост на устните- не впечатляваща, но някак го очаквах при тази водна текстура на продукта... И ето това, заради което вероятно никога повече няма да го купя- има остър аромат, който буквално ми влиза в устата. Не бих могла да го определя, но е нещо парфюмно и наистина чувството е все едно съм си пръснала парфюм в устата. Задържа се точно толкова, колкото да ме изнерви.
Относно съдържанието- на лепнатата бележчица с български превод пише много хубави неща- натурален зехтин, масло от рапица, витамини... и че не съдържа консерванти. 
Но един поглед върху подробния състав хвърля нова светлина на тази романтика: на първо място се мъдри Paraffinum Liquidum или Mineral Oil или с други думи Петролатум. На практика си е нефтен продукт, който води до суха и напукана кожа ( какъв парадокс, а ?!!??!).
Производителите го използват и то много,защото е евтин. Оставям и една снимка с останалия състав за интересуващите се, за да не отегчавам повече.
В заключение- въпреки,че не съм крайно недоволна от балсама,няма да повторя покупката. Трябва да отбележа, че не съм имала възможност да го изпробвам в крайно зимни условия. На опаковката е отбелязано,че е идеална база за червило, което по никакъв начин няма да тествам, предвид уникално мазната и течна консистенция.

А вие харесвате ли продуктите на Ziaja?

<3



  • Share:

You Might Also Like

8 коментара

  1. Нямам опит с марката и срещам доста противоречиви мнения за продуктите, така че май засега ще се въздържа да пробвам нещо тяхно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси, аз например съм горе-долу доволна от маската им за коса с какаово масло. Може и да имат някои приятни продукти, но със сигурност не и био продукти. Добре поне ,че не са скъпи :)))

      Изтриване
  2. Дамм... Явно няма скоро да пробвам нищо на "Жая". И аз забелязвам смесени отзиви, но най-вече ме възспира фактът, че се рекламират като изцяло натурална козметика, а всъщност съвсем не са. Нямам нищо против конвенционалната козметика, стига да си върши работата, но откровената лъжа или поне силно разтягане на истината прави лошо впечатление.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, наистина е така. Аз лично преди да започна да чета бюти блогове, никога,ама никога не се зачитах в етикетите и ако някъде пишеше, че нещо е натурално, аз го приемах за чиста монета. А сега разбирам колко много съм грешала и съм сигурна,че същото правят по-голямата част от хората- юнашко доверие към етикетите :(

      Изтриване
  3. Ползвала съм крем за лице от тази серия... ужасно мазен и тежък. Не се абсорбираше от кожата и я правеше мазна и лъщяща... Тъй като не обичам да изхвърлям продукти, просто го приложих за друга цел - сухите зони по тялото (колене, лакти) доста добре се хидратираха след баня с кремчето :) В момента и аз съм с протеворечиви мнения и именно това ме възспира от следващи покупки на марката...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, много добра идея за приложението на крема. Аз също не обичам да изхвърлям продукти, особено бяла козметика. Въпреки, че специално техните продукти не са скъпи, пак ми е жал.... Аз ползвам техен крем за лице от серията с каково масло и точно отговаря на описанието ти- мазен и тежък, не попиващ. :(

      Изтриване
  4. За състава - то цели 3 вида парафин има - течен, кристализиран и твърд :D /за овчата мазнина в състава ще пропусна коментар ;D /
    На марката ползвам само едно нещо и това е маската за коса с какао - единственият хубав продукт, който видях и ползвам /макар да съдържа силикони/. Другото всичко е бъкано с бронополи, парафини, парабани...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз имам за доизразходване един крем за лице и един околоочен и смятам да прекратя покупките от тях. Тази маска,за която споменаваш също я ползвам и не е лоша. Почти съм я свършила дори, но едва ли ще повторя и тази покупка :)

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)