фон дьо тен Revlon Colorstay

By Pandasmakeup - 14:35

30.03.17г - UPDATE!!! За съжаление, към днешна дата всичко написано по-долу за фон дьо тен-а Revlon Colorstay е абсолютно невалидно. Продуктът е с коренно различна формула, която бих определила като изключителен провал. 
НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!!!


Здравейте!
   Искам да насоча вниманието ви към нещо добре познато: 
фон дьо тен-ът на Revlon със звучното име Colorstay. Кой не знае и кой не е чувал за него ... Имаше време в блог пространството, когато името му гърмеше по-силно и от корабна сирена.
   Всъщност купих този продукт сравнително в началото на грим манията си, ползвах го стръвно 2 месеца, след което тотално забравих за него - ясно е защо. На пазара имаше още толкова фон дьо тен-и за опитване! 
   Освен това когато ползвам даден продукт прекалено дълго време без прекъсване, достигам до момент, в който той спира да ми харесва. Дали си въобразявам или наистина достигам някакво "изхабяване" на усещането не знам, но е факт, че след почивката се връщам с двойна доза любов към него.  


   Цветът, който имам аз е Natural Beige за комбинирана/мазна кожа. Има и серия за суха/нормална кожа. Цената му е около 20-22 лв за 30 мл продукт. 
   Един голям минус - опаковката. Никаква помпичка, просто едно широко гърло на стъклено шише. Тъй като има гъста формула, беше трудно при всяко ползване да го тръскам и се принудих да го държа обърнат, за да мога просто да си взимам нужното количество от гърлото на бутилката. Поне до момента, в който капачката се счупи някак си и се принудих да прехвърля остатъка в една кутийка от крем. Най-доброто решение, което неволята ме принуди да взема. Когато си взема следващата опаковка, директно го прехвърлям.







   Фон дьо тен-ът притежава SPF 15 и е тестван при адско слънце високо в планината- работи безотказно. Както вече отбелязах, консистенцията е гъста и някак лепкава. Въпреки това се нанася учудващо добре, но при условие, че не се бавите твърде много с четката. Аз лично не винаги слагам крем отдолу, а пък от бази за фон дьо тен съм се отказала. И в двата случая застава чудесно на кожата ми и не съм забелязала да я изсушава по някакъв начин (имам комбинирана кожа през лятото и по-скоро нормална със сухи участъци през зимата).
   Определям продукта като средно към пълно покритие, но в блоговете може да видите и други определения- "доста лек"(да,чела съм и такова ревю) или "направо като маска". Според мен не е нито едно от двете, но ако се заиграете с количеството, могат да се постигнат и двата ефекта. 
   Сега ще напиша първо минусите, а след това продължавам само с хубавите неща. Те са три: 
1. кофти опаковка 
2. не става за снимки 
3. трудно се сваля 
   Когато го сложа, понякога седя и се взирам с възхита в огледалото, ама като се видя на снимки и почвам да плача. Вярно е, че не си улучих цвета, но заради SPF бялото призрачно лице е гарантирано. Трудното сваляне е логично следствие от неговата дълготрайност, за това се опитвам да не мисля за това. Общо взето за сега решавам проблема със силиконовата четка за лице на Ebelin.
   Сега плюсовете:
+ не мърда, казвам ви, това нещо НЕ МЪРДА от лицето ми. Цял ден, половин ден, два дена .... седи си и толкова. В пек, в студ, в дъжд - тествала съм го при всички възможни условия.
+ не лъсвам: нормалният финиш на фон дьо тен-а е, може би, полуматов и в състава си не съдържа мазнини. Някак си успява да прикрие отделения себум. Ако прокарам пръст около носа си в късния следобед на работния ден, усещам омазняване, но това не е видимо.
+ не се разтича: тествала съм го във фитнеса - потта избива върху повърхността му без да го размазва или разтича, и ако внимателно попиете със салфетка, почти няма да си развалите лицето. 
+ не ми се налага да слагам пудра: не чувствам нужда от такава, което си е + .
+ прави кожата прекрасна. Наистина харесвам как изглежда кожата ми след нанасяне - ако нямате проблем с пъпките, с този продукт ще имате една наистина порцеланова кожа.
+ добре прикрива недостатъците: аз имам и петна, и белези и изобщо има си за замазване. А да не говорим, че на моменти кожата ми е с наистина ужасни пъпки и по-долу съм приложила една zoom снимка, на която може да видите как изглежда в един такъв период: преди-след. На снимката "след" имам единствено един пласт фон дьо тен- без пудра, без основа, без коректор, без напластяване.


   Със сигурност ще си го взема отново, макар и в друг цвят. Дори и да не го ползвам постоянно, все някога опирам до него. Това е един идеален дискотечен фон дьо тен например, само да не трябва да си качвате снимките във ФБ :) .
   Между другото съм се насочила и към Loreal True Match, който също е спряган с подобни на тези качества. Ползвали ли сте някои от двата продукта?

<3

  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. Отдавна го мисля, но все се въздържам. Като чуя хората да започнат да се оплакват, че се сваля трудно, като чуя, че няма помпа и като съм чувала момичета да кажат, че едва си измиват четките от остатъците - много недостатъци ми се събират :D

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Анджи, всичко, което казват в този смисъл е вярно :) Аз лично го определям като продукт, неподходящ за ежедневен фон дьо тен точно заради тези неща - защото сутрин искаме нещо мацнато по-набързо и по-незабележимо, а вечер- да се маха също толкова набързо. Обаче пък наистина смятам,че трябва да го имам в арсенала си- за моментите, в които искам лицето ми да не се разтече след първото хоро например или пък просто ако ми се прииска кожата ми да изглежда една идея по-добре от обикновено :):):)

    ОтговорИзтриване
  3. Култов продукт.Минусите обаче и на мен ми идват в повече и затова залагам на Буржоа по поводи :)

    ОтговорИзтриване
  4. Преди години ползвах само този фдт. Изразходила съм поне 3 шишенца от него, но това което ме отказа от него (освен минусите които споменаваш и ти) е това колко тежък го усещам върху кожата си. Препоръчвам ти да пробваш Loreal 24h Matt в тубичката. Няма го проблема с опаковката, липсва spf, сваля се лесно и е лек. Има го в парфюмо и енцо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Oooooo много пъти се замислям за него, особено от както прочетох твоето и на Megun4i ревюта. Единствено ме спира изборът на сляпо, но ще видим. Най-вероятно при следващата поръчка от някъде, ще рискувам....:))

      Изтриване
  5. Преди години ползвах само този фдт. Изразходила съм поне 3 шишенца от него, но това което ме отказа от него (освен минусите които споменаваш и ти) е това колко тежък го усещам върху кожата си. Препоръчвам ти да пробваш Loreal 24h Matt в тубичката. Няма го проблема с опаковката, липсва spf, сваля се лесно и е лек. Има го в парфюмо и енцо :)

    ОтговорИзтриване
  6. Изпробвала съм го и наистина има страхотна покривност. Както казваш ти- за ежедневието не би ми свършил работа, защото не е удобен, но пък за поводи е супер. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ooo Аз обожавам Revlon colorstay matt с новата формула има и помпичка а за по голяма сигурнос в жегата слагам и безцветна пудра зЩото държа да имам порцеланов ефект а и напластявам за да закрия всички несъвъшенства.Не стои като маска но има ефект от кориците на списанията.За което го обожавам. Нося го нон стоп не само вечер и на плаж това е единственият фондиотен който покрива изискванията ми напълно,не признавам друг . Оскам целия щанд с него само за мен. 😍❤💙💚💛💜💖💗💕💞

    ОтговорИзтриване
  8. А също така на снимките няма бял ефект поне аз не виждам такъв всичките ми снимки са само с него и са във Фб.Стои перфектно.Винаги даже и на светкавицата от фотоапарат или телефон.💛💙💚💜💖💗💕💞

    ОтговорИзтриване
  9. А също така на снимките няма бял ефект поне аз не виждам такъв всичките ми снимки са само с него и са във Фб.Стои перфектно.Винаги даже и на светкавицата от фотоапарат или телефон.💛💙💚💜💖💗💕💞

    ОтговорИзтриване
  10. Ooo Аз обожавам Revlon colorstay matt с новата формула има и помпичка а за по голяма сигурнос в жегата слагам и безцветна пудра зЩото държа да имам порцеланов ефект а и напластявам за да закрия всички несъвъшенства.Не стои като маска но има ефект от кориците на списанията.За което го обожавам. Нося го нон стоп не само вечер и на плаж това е единственият фондиотен който покрива изискванията ми напълно,не признавам друг . Оскам целия щанд с него само за мен. 😍❤💙💚💛💜💖💗💕💞

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)