Нови придобивки + първи впечатления №7 - ORIFLAME

By Pandasmakeup - 3:57

Ох, пак ще пиша за нови придобивки. Толкова е досадно да си MakeUp-Addicted. И изобщо да си пристрастен към нещо. Това ни прави зависими, приятели. А нали това е целта на съвременната жена - да бъде независима! УРА!

Все пак нека ви покажа какво ми стовари приятелката ми от Oriflame, пък може да си харесате нещо. Ако стане така, каталогът с тези цени и продукти е валиден още 5 дни.

*Визията на каталога на първите две снимки е тази от следващата кампания, не от текущата.































Ще видите 8 продукта, като всеки от тях ползвам за пръв път. Въпреки, че май има едно изключение.

1. Почистващо мляко за лице Milk&Honey Gold: тази линия на Oriflame винаги, ама абсолютно винаги ми е хващала окото с луксозните си и красиви опаковки. И винаги ми се е искало да опитам нещичко. Обаче много ме притесняваше думата "honey" в името, защото хич не обичам да ми мирише на мед. Само че другата дума - milk, ми даваше все пак някаква надежда, че може и да не е чак толкова лошо. Викам си който не рискува, не печели. 
И като никога си поръчах нещо, което (дръжте се) МИ ТРЯБВАШЕ! Тъй като почистващото мляко на LA ROCHE-POSAY беше почти свършило, а това беше на някаква намалена цена от 5,9 лв, реших, че е дошъл моментът. 
Мога да ви кажа, че млякото ухае приятно, усеща се аромат на мед, но не е натрапчив. Почиства лицето достатъчно добре и НЕ дразни очите (последното, както знаете, е доста важно). Освен това е предназначено за суха към много суха кожа. За зимата ми е добре дошло.

2. Околоочен крем Milk&Honey Gold: отново за суха към много суха кожа и отново на намалена цена от 7,5 лв. Този крем ми харесва изключително много за сега. Попива достатъчно бързо, за да не остане по възглавницата, ако го ползвате вечер и не омазнява зоната около очите като хайде да не казвам кой крем, че да ви е изненада в разочарованията.

3. База за грим The One Illuskin Face Primer: още съм със смесени чувства, ама май ми харесва повече, отколкото не ми харесва. Внимание към това, че е Illuskin (дами с по-мазна кожа, на вас говоря :) ). Като крем за лице е и има перлен (!!!) блясък. За сега я съчетавам с озаряващия фон дьо тен на Max Factor - Skin Luminizer (който го чака ревю скоро), но не съм я тествала с матиращ такъв и все още не знам дали този блясък се придава на финиша. 
Между другото един от фон дьо тен-ите на серия The One също е Illuskin и имам ревю за него ТУК. Може би биха си паснали идеално с тази база, но за съжаление го свърших и замених с неговия събрат, който е Everlasting (също доста харесван от мен). 
Тази база беше от предния им каталог, на цена от 8,9 лв.

4. Spot SOS gel Pure Skin: всъщност точно това е продуктът, който мисля, че не ползвам за пръв път. Имах едно подобно нещо от преди време - пак такъв гел за пъпки, но в друга опаковка. Смятам, че формулата обаче си е същата и повярвайте ми, толкова много го харесвах, че съм го пазила и ползвала години наред. Много е икономичен и ефективен. Особено за пъпчици, които сте решили да стиснете например (не е правилно, но знам, че много хора го правят/им). Изсушава пъпката и изобщо много го препоръчвам. Малко щипе, но това да не ви плаши. Разбира се, имайте в предвид, че това е SOS гел, а не средство за цялостно мазане на лице. Цена 8,9 лв


5. Плоска четка за фон дьо тен Giordani Gold Flat: тази четка, моля ви се, когато я видях на живо, малко остана да припадна. Струваше 8,9 лв (намалена от 15 лв) и последното, което очаквах да видя е джобна четка. Ще кажете, ами те размерите си ги пише. Вярно е. Пише ги. Ама така де, не си нося линийка в джоба. Освен това другото последно нещо, което очаквах от лукс серия Giordani, беше да "произведат" някакво мини подобие на четка. 
Като оставим на страна първоначалният шок, самата четка е много мека, приятна и луксозна (малко лукс в мини размер). Единственият проблем (ако може да се нарече изобщо проблем) е това, че главата е много малка и нанасянето на фон дьо тен-а става по-бавно и странно. Все едно боравиш с някакъв детски атрибут. Четката е плоска и защо не да се използва за контур. Има приложения- травел четка, четка за в чантата, четка за в офиса, четка за спешен случай, красива четка, луксозна четка и прочие :) 

6. Blending четка за сенки Oriflame: бях чела нейде положителни отзиви за тази четка, та чак я поръчвах на редовна цена. Да не говорим, че изобщо я нямаше като артикул в сегашния каталог, но при Oriflame е възможно да поръчате и продукти извън текущата кампания (за разлика от Avon, където доста продукти не откривам в сайта им). Струва 6,5 лв. Какво мисля ... не знам и аз какво мисля. Не я усещам добре, много ми е рехава и с едни такива прекалено дълги косми ... Като започна да блендирам сенките, я усещам "нестабилно" на окото. При най-малкият натиск се "врязва" в клепача точно защото е рехава. Ръката ми все още не може да свикне с нея, но не я отписвам, напротив. Ще се мъча да се напаснем, може би просто си иска техниката.



7. Kohl молив за очи The One в цвят Nudeоще един продукт от серия The One (абе хубава серия е това, да знаете). Този молив го поръчах в желанието си да заместя един друг такъв, който имам специално за водната линия, но така ми възпаляваше очите всеки път, че направо не искам да го виждам (но вие ще го видите в следващия пост с разочарования). 
Доволна съм. Цветът е малко по-към бежово телесно, а не към розовеещо телесно. Но не ми пари и не ми сълзят очите. За трайност - малко по-нататък. Цена 4,5 лв.

8. Почистваща четка за лице Pure Skin: това го взех, защото приятелката ми много го похвали. Твърди, че усеща кожата на лицето си по друг начин от както я ползва. На мен обаче не ми допадна толкова и ще кажа защо (не защото й стърчаха част от косъмчетата и трябваше да ги подравнявам аз). Първо (и най-важно) космите са прекалено дълги и като натисна малко повече се огъват върху лицето, което ме дразни. Второ, наистина е доста грубичка и трябва да внимавате. Ако сте свикнали на усещане подобно на това, което дава силикончето на EBELIN например, това ще ви дойде доста по-хард.
За мен не е подходящ аксесоар за по-лесно отмиване на грим. Идеалното предназначение (отново за мен) е да я ползвам например 1-2 пъти седмично за по-прецизно премахване на мъртвата кожа. Цена 3,5 лв.

Какво мислите за тези покупки? Имам още едни - този път само от AVON, които също ще видите, след като придобия първи впечатления :) 

Thanks for reading me!
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. хахаа, не мога!!Все едно си ми чела мислите, защото и аз по твоите стъпки напоръчах мн неща от Oriflame и Avon!!! Честити да са ти покупките и със здраве да ги използваш, аз с нетърпение си чакам четката Pure skin ,вътрешно имам големи очаквания пък да видим...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Амииии грим-пристрастените е твърде възможно да си четем мислите, да знаеш :)))

      Изтриване
  2. Имам четката за преливане на Oriflame и всъщност е една от любимите ми. Надявам се и ти да я харесаш! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. тази въпросна четка, с апликатор ли е от другата страна, понеже аз имам четка за преливане от Оriflame,но мезнам за същата ли става въпрос

      Изтриване
    2. не, просто пухкава четка, почти съм 100% сигурна, че е същата като от снимката ти. :)

      Изтриване
    3. Снежи, аз също много се надява. С голямо желание я поръчах и за това наистина не бързам да я заклеймявам, ще напипам техниката :))))

      Изтриване
    4. ALL MY PASSIONS, четката от снимката е без апликатор, едностранна е :)

      Изтриване
  3. "Все едно боравиш с някакъв детски атрибут" хаха много се смях на това :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))))))) Деси, като го прочитам сега веднага знам защо си се смяла, но.... хайде да го кажем "като с някаква детска играчка" :D :)))

      Изтриване
  4. Моята четка за преливане пък се оказа голямо разочарование , косъмчетата падат много , рехава е , твърда , не си изпълнява функцийте изобщо...не знам как може някой да я харесва :-D. Може би моята е дефектна само :-D. Китайската ми четка за преливане е на много по-високо ниво от тази , да не говорим за преливащата на инглот 💞🙈

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. амиии да ти признаяяяя на мен също ми идва и рехава и твърда.... и наистина космите падат. Не ти е дефектна четката, просто качеството не е толкова добро :)

      Изтриване
  5. Моята четка за преливане пък се оказа голямо разочарование , косъмчетата падат много , рехава е , твърда , не си изпълнява функцийте изобщо...не знам как може някой да я харесва :-D. Може би моята е дефектна само :-D. Китайската ми четка за преливане е на много по-високо ниво от тази , да не говорим за преливащата на инглот 💞🙈

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)