органични балсами за устни Sierra Bees

By Pandasmakeup - 0:21

Хей, нали знаете колко е модерно напоследък да си Еко? Био? Веган? Органичен? Безглутенов? Без GMO? Без парабени?    
М?  

  Е, аз не съм от много модерните, но гледам поне общата ми култура да не изостава. Спомняте ли си публикацията ми, в която ви говорих за цели 11 БАЛСАМА ЗА УСТНИ ? На заглавната снимка се виждаше едно малко жълто геройче, което днес ще представя в цялата му прелест.
 Btw ще пусна и втората част на общата публикация на балсамите, но Sierra Bees ще представя индивидуално в тази. Едно, защото са pure product и второ, защото анализите на блога ми показаха, че част от ключовите думи посредством които хората са достигали до блога ми са свързана именно с тези балсами. Явно има интерес, така че защо не?


Може и да си спомняте, че тези балсами поръчах от iherb в началото на тази година (вижте какво друго си купих ТУК). Струваха по-малко от долар бройката. Не ги купих защото бях чела нещо за тях, а защото видях пчелен восък,ванилия и витамин Е в едно изречение. А и тогава долара беше ехеееее ... къде ти. Само се чудех с какво да напълня кошницата.





Много ми се ще да ви цитирам дословно какво беше първото ми впечатление за този продукт през януари месец тази година, така че позволете да припомня:

"Съдържат зехтин, пчелен восък,витамин Е, слънчогледово масло, какаово масло и натурални аромати. Едно от доказателствата колко точно органичен е този продукт е, че когато ги отворих помислих, че са развалени. И днес ми стана много смешно, когато гледах един клип на Снежи (цък) от http://snejanaatanasov.blogspot.com/, в който тя обясняваше, че щом някой продукт ти мирише гадно, значи е био. Ами вярно си е :)))) Всъщност това идва от факта, че няма изкуствени аромати, а миризмата на продукта идва от естествените съставки, например на какаовото масло. Тези балсамчета са много готини и симпатични, но нямам кой знае какъв ефект от тях. Мазни са, имат усещането на вазелин, но не се задържат дълго на устните и не хидратират особено добре. Много са подобни на българските балсами Хармония. Ползвала съм ги преди години и много ги харесвах, продават се във всяка аптека."

десният е изцяло изхабен    


Чела съм няколко български ревюта на тези балсами и навсякъде биваха безумно възхвалявани. Няма да коментирам вероятните причини за това, но от мен да знаете, че монетата в повечето случаи има две страни. 
Дали за 9 месеца се промени мнението ми спрямо цитатът по-горе ? 

Миришат ли не много приятно? - ами сори, ама миришат.
Изчезват ли бързо от устните?- ами сори, ама изчезват.
Мазнички ли са?- ами сори, ама са мазнички.
Съдържат ли GMO, изкуствени аромати, оцветители, консверванти (не дай Боже парабени)? - ами сори, ама не съдържат.

Но какво все пак прави този балсам за моите устни? Януари месец твърдях, че нищо особено. Всъщност доста съм грешила. Това се оказа от онези продукти, които "инвестират в нашето бъдеще". Ако имате сериозен проблем с хидратацията на устните или пък много ви болят или пък са ужасно напукани и имате нужда от незабавно облекчение- според мен това не е вашият балсам. Защото наистина има опасност да си кажете, че "това нещо прави едно нищо". 
Нали знаете как по-добро лечение от природното няма. Но всяко натурално лекарство, всяка билка, всяко коренче показва своята истинска сила след редовна и упорита употреба.


Този балсам, по подобен начин, работи в дългосрочен план за вашите устни. Бъдете постоянни, ползвайте го често и ще видите как състоянието им ще се подобри и ще остане такова за дълго време. Това е мое мнение и на още един човек, с който сме ползвали тези балсами паралелно и почти едновременно си променихме становищата за тях. Всъщност съм тествала двата вида, които виждате на снимките - този с ванилия е с по-гладка консистенция, докато при този с какаово масло се усещат някакви частички, които се разтапят на устните.

Не намирам разлика нито в действието им, нито в нещо друго освен аромата и въпросните частички. Опаковките са мънички, количеството е 4.25 гр, а това, което ме дразни са капачките. Махат се по-трудно и има опасност ако балсама е изкаран повечко да го нараните когато капачката излезе рязко при дърпането.
Усещането на устните е мазно, но не "богато" както например всеизвестният балсам на Youghurt of Bulgaria. И за разлика от него, този балсам не се задържа толкова.

ябълките и орехите на снимката са неслучайно там - и те са Био :)   


Дали го препоръчвам? Да! Ако имате възможност, опитайте. Няма да изброявам какво НЕ съдържа, нека кажем просто, че продуктът не съдържа нещо, което да е опасно за вас и вашето здраве. Съставките се виждат и на снимките: зехтин extra virgin, пчелен восък, слънчогледово масло, какаово масло или друг аромат, витамин Е - и всичко това био.

Балсамът не е никак скъп, но в България не е разпространен по магазинната мрежа (ако греша, нека някой ме поправи). Най-рентабилно е да си го поръчате от www.iherb.com, в момента дори може да вземете 8 на цена от около 0,6 цента за брой. Но все пак има и доставка, а ако нямате какво друго да поръчате от USA , може да се спрете на по-лесният и бърз вариант - едно оналайн българско местенце, където се предлагат и други pure балсами: www.organiclipbalms. От там можете да си го вземете за около 4,5 лв, но дори и така да е. Един почти напълно безполезен балсам на Nivea струва горе-долу толкова, а какво са тези пари за един Био сертифициран (скъп и ежегоден процес) продукт.

Аз все още не съм от все по-големият брой хора, които слагат кръст на традиционната козметика и се обръщат към чистите продукти, но все пак когато можем да ползваме качествен и резултатен продукт на добра цена ... защо не? 

Stay organic :)

PS: Добре е да знаем - Био и Органик Е едно и също.
Натурална козметика и Био козметика НЕ Е едно и също. Всеки Био продукт може да бъде наречен Натурален, но не всеки Натурален продукт може да бъде наречен Био. С други думи Био сертифицираната козметика е най-чистата възможна, докато натуралната козметика не е задължително безвредна - съдържанието на "натурални" съставки може да бъде доста ниско.
Понятията Био, Органик, Еко, Натурален са доста мъгляви за голяма част от потребителите, а производителите доста често се възползват от това. 
Нека четем повече и бъдем по-информирани.
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Аз също не съм от тези които обръщат внимание чак толкова на състава но тези балсамчета ми грабнаха окото 100% ще ги поръчам. Един въпрос за колко време пристигнаха и блсгодаря предварително (http://bonbonki.blogspot.com/)

    ОтговорИзтриване
  2. За съжаление нямам точен спомен за това- около месец може би или малко по-малко. Провери в някоя от трите ми публикации за iherb, ако искаш. Там може и да съм споменала някакви срокове.

    ОтговорИзтриване
  3. Стана ми любопитно, сега хем искам балсама на Yoghurt of Bulgaria, хем искам този :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами и двете не са кой знае каква инвестиция, така че няма да се набуташ кой знае колко дори и да не ти харесат :D Аз лично предпочитам повече Youghurt of Bulgaria заради издръжливостта, а и аромата ми е по-негаден от този на Сиера :))))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)