Crest 3D White - Professional effects

By Pandasmakeup - 1:35

Тази сутрин съм решила да я посветя на един пост, който се надявам да ви е толкова полезен, колкото беше полезен за мен продукта, за който ще говоря.
Леко се отдалечаваме от декоративната и бяла козметика и отиваме към един не по-малко важен елемент за нашата визия (в повечето случаи и най-важният )- заслепяващата усмивка :) Наистина много време надувах главите на приятелките си как искам да опитам избелване на зъбите. Докато в един момент зъбите ми съвсем пожълтяха и се оцветиха. Зъболекарят ми даде цена около 200 лв за т.нар. система за домашно избелване, която включва шини направен специално за вашите зъби и гел, който върши цялата тази работа с избелването. Но някак тези пари все ги намествах някъде другаде, докато не изгледах едно клипче на влогър (видео блогър :) ), който редовно следя - Боряна (bobismakeup.com). 

Ами какво да ви кажа- аз съм лесна за манипулиране персона и много не ми трябва. Едно клипче, една статийка в бюти блогче и айййдеее купуваме вече. Е, това е една от покупките, за която не съжалявам и секунда. Представям ви лепенките за избелване Crest 3D White. Първата и последната снимка са от интернет, защото отдавна съм изхвърлила опаковката, но тези с резултатите са си лично мои :) .
източник: Интернет
За не знаещите обяснявам с две думи: избелването при зъболекар е два вида- домашно с шини (с продължителност около 2 седмици) или "офис избелване", което се извършва за един ден в кабинета и е доста агресивно към зъбите (не го препоръчват), по-скъпо е също.
Повечето зъболекари твърдят, че в днешно време опасност за зъбите при правилно направено избелване - няма. Най-многото , което се случва е да се появи чувствителност по време на процедурата, която се тушира с ползване на паста за зъби с флуор, а при офис избелването директно ви мажат зъбите с него.  Преди да обясня защо,какво и как при лепенките на Crest, вижте резултатите:
ПРЕДИ
СЛЕД
И двете снимки са правени през деня, без светкавица, с един и същ фотоапарат. Имайте предвид, че снимката "след" е от днес, т.е. 1 месец след избелването, което значи че вече има леко потъмняване на зъба, тъй като пия кафе всеки ден и пуша умерено.

Какво е Crest 3D White: това е бюджетен вариант за хората, които искат да освежат усмивката си. Продукт са на добре познатия и у нас американски гигант Procter&Gamble. Без да ви отегчавам с подробности само ще посоча, че въпросния бранд (Crest) е линията им за избелващи продукти, в т.ч. пасти за зъби, лентички, четки, гелове... Лентичките са различни видове, като можете да изберете точния за вашите зъби.
Как действат лентичките: избелващата съставка е пероксид и в зависимост от процентното му съдържание е и силата на избелване. Всъщност това е и основната съставка на избелващите гелове, които ще си купите и от зъболекарския кабинет, важен е %.
Как се ползват: в моя случай, аз избрах един от най-силните варианти предлагани в България- crest 3d whitestrips professional effects. Ползват се 20 дни, като имате 40 лентички: за горната и долната челюст. Залепвате ги и седите около 30 минути, без да сте си мили зъбите непосредствено преди това. 
източник: Интернет

Странични ефекти: повечето хора, вкл. и Боряна, споделят, че са получили повишена чувствителност на зъбите по време на процедурата, която отшумява след нея. При мен нямаше абсолютно никакви оплаквания, но ползвах паста с флуор по време на избелването.
Препоръки от производителя: за максимален ефект, по време на избелването се препоръчва да не пушите, да не пиете кафе,чай, червено вино и всякакви оцветяващи напитки и преди процедурата задължително да махнете зъбния си камък. 
Смело мога да заявя, че това не го спазвах много-много, но пък и не прекалявах.  Зъбен камък нямах, но си почистих зъбите от плака и петна преди да започна.
Цена: 79 лв
update: вече са 89 лв
Резултати:  обещават до 6-7 тона избелване, но истината е, че всичко е строго индивидуално и зависи от цвета на костта, от състоянието на зъбите и изобщо никой не може да гарантира, че ще имате такъв или онакъв резултат.
Трайност: в някой сайтове обещават 2 години, което в действителност за мен е абсурд. За сега не мога да кажа каква ще е истината, но зависи от навиците ви при хранене, пиене, пушене. Вероятно е добре поне веднъж годишно да се прави такова освежаване.

Моите съвети: 
-ако ви се чака, потърсете лепенките от ибей или амазон, цената е много по-рентабилна. Освен това може да си вземете по-голямо количество и да комбинирате с някого,така ще е още по-евтино
-много внимавайте за фалшификати, в никакъв случай не поръчвайте от разни китайски сайтове
-ако поръчвате от бг сайт, задължително си поискайте безплатна доставка, обикновено се съгласяват, както стана при мен. Но ако не повдигнете въпроса, няма да я получите. (аз поръчах от тук , но има доста бг сайтове, които ги предлагат на горе-долу еднакви цени)
-преди да поръчате добре проучете всички предлагани видове лепенки,за да изберете точните за вашите зъби
- все пак прегледайте форумите преди това, аз доста се порових и смело мога да заявя, че булшинството от мнения бяха положителни. 

В заключение: ефекта при мен беше видим и хората го забелязваха, особено тези, които не бяха ме виждали по време на процедурата. Не съм сигурна дали на снимките това е добре видимо, защото фотоапарата ми не е професионален, но основното се е отразило :) Зъбите ми станаха и някак по-лъскави, важно е да отбележа, че почти не ми се наслояват след хранене. 

А вие бихте ли си избелили зъбите и имате ли изобщо нужда от това? :)

Поздрави, Теодора

  • Share:

You Might Also Like

6 коментара

  1. Супер резултати!
    Аз също доста харесвам лентичките, наистина си вършат работата супер и като цяло резултът се задържа доста време (поне при мен)
    Ако позволиш, искам само да допълня, че не се препоръчват лепенките за бременни жени :) Пише го в инструкциите и смятам, че е важно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мери, напълно си права да ме допълниш и е много важно наистина :) Просто съм изхвърлила отдавна опаковката и някой неща са ми убягнали вече.... но все пак резултата си заслужаваше една публикация:) Радвам се,че и при теб резултата е бил добър!

      Изтриване
    2. Здравей, Мери. Аз също ползвах лентички за избелване на Крест преди 3 години. Не помня серията, но пак ги държах по 30мин на ден, Зъбите ми станаха силно чуствителни по време на процедурата, но след това проблмът отшумя. Ефектът беше страхотен и продължителен, а когато след доста месеци започна да отминава имах на разположение ленти "stain sheld" на същата марка в резултат на което ходих с бели зъби близко две години, като пушех и пиех кафе. Скоро мисля пак да повторя процедурата.

      Изтриване
    3. Оооо, чудесно е това, че ти се е задържал толкова дълго резултата. Аз също постоянно се гледам в огледалото и леко съм се вманиачила по поддържане на ефекта- води за уста, пасти... :))) И съм готова всеки момент да грабна още едни лентички при първите признаци на потъмняване

      Изтриване
  2. Здравейте,
    случайно попаднах на този блог и виждам, че сте използвали лентите Crest преди доста време. Бихте ли споделили колко време се задържа ефекта при Вас. Аз преди около 7 месеца използвах тези http://whitening-bg.com/products-page/product-category/crest-3d-white-vivid-2/ и имаха ефект наистина, но вече пак започнаха леко да пожълтяват

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      От както използвах за пръв път лентите на Крест преди време, съм ги използвала за рефреш още 2 пъти след това.
      За 7 месеца е напълно нормално да започнат да потъмняват, особено ако пиете кафе и вино, пушите и т.н.
      Аз горе-долу през толкова, че и по-малко време ги освежавам на ново. Не правя пълния курс от 20 дни, 10 поредни са достатъчни, но пък и аз ползвам доста по-силно избелващи ленти от тези, които Вие сте ползвали - http://usa-kozmetika.com/produkti/promo/promocia01/.
      Но да, споменатите 2 години задържане на ефекта са ужасно надценени, дори и ако се хранехме само с въздух :)))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)