Haul January, part 1 (iherb.com)

By Pandasmakeup - 6:58

Привет, привет на всички и за много публикации години с първият ми пост за 2015-та :).

Хората вече написаха по 5-6 статии, а аз още не мога да сколасам първата. И даже не знам какво толкова правя, та все не намирам време. Вчера обаче, се случи нещо, което просто нямаше как да остане не отбелязано. Дойде първата ми поръчка от iherb :) . Радвам се много, защото си бях напоръчала 16 артикула, освен това не мога да опиша каква беше изненадата ми, когато ми звъннаха, че е в пощата, а не в ...митницата!!! Но за това очарование, както и за едно разочарование, останете с мен :)



Първоначално имах намерение да напиша една голяма публикация за всичко, което имам да кажа за този HAUL, но размислих и реших да пусна два поста, едно за да не ви отегчавам и второ,защото и снимките са доста и ще се получи прекалено километрично.
Тук ще обърна внимание на някои детайли, свързани с поръчките от iherb, ще ви покажа продуктите и ще споделя как завърши една мини драма.
В следващата публикация (която ще пусна още утре надявам се), ще кажа по няколко думи за всеки поръчан продукт и защо съм се спряла точно на него.
Имайте търпение, ако четете неща, които вече знаете и дано ви е интересно, ако прочетете неща, които не знаете :)



Както казах, поръчвам за пръв път от сайта, но той всъщност е изключително известен сред бюти любителките и не само. Това е място, от където може да поръчате много неща- носи му се слава на един от най-добрите сайтове за хранителни добавки. Има грижа за кожата, за домашните любимци, козметика, органична храна... с две думи ... откачена работа :). Като го гледах за пръв път, бях изумена - на пръв поглед изглеждаше пълен с несъвместими артикули. Искам да кажа кой да си помисли, че там, от където хората си купуват протеинови барове, ще има, да речем, четки на Real Techniques !!! Разбирате ли ме правилно? :) Ако още не сте го направили , разгледайте го на http://www.iherb.com/ .

Защо е толкова известен? Можете да си поръчате качествени и гарантирано оригинални стоки на страхотни цени. В следващата публикация ще видите за какво говоря, ще се постарая да дам цените в България на тези от стоките, които се внасят.

Изчетох доста форуми преди да пусна поръчка и въоръжена до зъби с информация, седнах на компа, за да финализирам процеса. Обаче! Оказа се, че доста от нещата, които съм прочела вече не са актуални. Например, доставката вече е по-скъпа (преди е била около 4$ за поръчки до 80$ и тегло 1814 гр), сега вече започва от 4,45 $ нагоре и всичко зависи от теглото. За поръчки над 80$ обаче, доставката пада с 50%. При първа поръчка имате и отстъпка от 5 или 10$, пак зависи от крайната сума. Освен това, ако към момента има някакви обявени отстъпки, също ще ви бъдат приспаднати. 
Времето за доставка е около 10-20 работни дни.
Навсякъде пишеше, че поръчки над 30 лв (около 20$), отиват на митницата (защото идват от USA и освен това тук няма такива неща, както при китайските сайтове - декларират винаги истинската стойност на пратката). 
Там плащате 20% данък и пощенска такса към 4 лв (над 200$ има и мито мисля). Бях се примирила с това, но когато ми се обадиха от пощата да отида да си взема пратката, която беше към 70$, направо щях да ЛИТ-НА! :)



Стигаме до вземането на пакета от пощата и първото разочарование. Всичко беше в един доста голям кашон и още преди да го отворя усетих, че нещата вътре се блъскат едни в други. След това ми стана ясно и защо. Всичките 16 продукта бяха нахвърляни безразборно в дъното на кашона без каквото и да било уплътнение или омекотяване. Всички изолиращи найлонови балончета бяха натъпкани отгоре в кашона, върху целият този хаос отдолу. Вече ми беше ясно, че няма как да няма нещо натрошено и дори се изненадах, че е само едно.



Второто разочарование дойде, когато извадих въпросното нещо - палитрата на ЕЛФ с три липсващи цвята, които се бяха посипали на сол из целия кашон, с още няколко нащърбени такива и тотално счупен капак, който всъщност направо се откачи от пантите си. На пръв поглед тези неща не си личаха толкова и преди да я извадя от опаковката видях само един липсващ цвят - е, случват се такива работи, казах си. Ще им напиша един укорителен имейл да се научат как да си опаковат стоките и толкова.

Но така или иначе имаше доста други продукти, които бяха целите омазани в сенки. Това също не успя да ме ядоса, но когато извадих палитрата от кутията и видях в какво състояние беше (освсен това натрошените цветове бяха бели и познайте как всички тъмни цветове отгоре бяха заскрежени), вече нямах нерви да пиша имейли, ами направо преминах към Live Chat-a. 



Първо им обясних как точно трябва да си опаковат стоките, преди да ги изпратят на другия край на света, а после и за палитрата. Приеха любезно забележката и 10 минути по-късно парите вече бяха наредени обратно по сметката ми. 
За пореден път - всички сайтове, от които съм пазарувала извън БГ, са имали уникален support. Тези хора не поставиха думите  ми под съмнение и за секунда, просто поискаха снимка. Но със същия успех можеше да съм я изтървала и резултата щеше да бъде същия. 
Равносметката - едно лошо организирано опаковане, едно прекрасно отношение и една безплатна, макар и посъсипана палитра.
Бъдете с мен и в следващата публикация, където ще си говорим по същество ето за това: 

ЧАСТ 2 : ЦЪК ТУК
ЧАСТ 3: ЦЪК ТУК

  • Share:

You Might Also Like

16 коментара

  1. Честити продукти!Нямам търпение да видя четките и продуктите на Elf.Жалко за палитрата. Доста е "прашасала", но пък това лесно се почиства и имаш доооста други прекрасни цветове.Чуждестранните сайтове са супер отзивчиви и на мен на няколко пъти ми се е случвало да пазарувам "за без пари".. Докато при българските не е така. Имах една супер дразнеща и неприятна случка със strawberry.net и от тогава не съм поръчвала нищо тяхно.Първо,че ги чаках доста време да ми отговорят ..Второ,че въобще не бяха полезни и накрая нито получих продукта, нито ми върнаха парите ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :*
      Не мога да повярвам, че не са ти върнали пари или продукт?!? Възможно ли е това?!

      Изтриване
    2. Ами..всички е възможно в България :D Вече се убедих напълно..Ставаше въпрос за 10 лв.. чаках по 2-3 дни за един отговор и мина една седмица,докато стане ясно коя ми е поръчката и мен просто ми писна.. Те твърдяха,че не са получили потвърждение или нещо такова , а аз имах потвърдителен емайл и от техния сайт и от банката ...Накрая просто им написах ,че съм крайно разочарована и че ще внимавам къде пазарувам аз и хората около мен .. и така ;д

      Изтриване
    3. Не съм пазарувала от този сайт, за който казваш, малко скъпичък ми се вижда всеки път, но може и да греша ....?

      Изтриване
  2. Много интересна статия. В крайна сметка за 140 лв. аз лично смятам, че може би си е рисковано. Никога не съм поръчвала от чуждестранен сайт, макар да имам желанието. Но бих се навила да разделя доставката с друга блогърка например :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тони :)
      Истината е,че изобщо не е изгодно да пазариш в Бг. Ако имах търпението, вероятно щях да пазарувам изцяло онлайн или пък само от промоции.
      Има много сайтове, при които доставката е безплатна или пък въпреки нея, пак ти излиза по-евтино. (както е в моя случай,дори да ме бяха обложили с данъци, пак щеше да ми е по-евтино, отколкото да си купя артикулите от тук).
      Освен това сайтове като enzo или feelunique доставят от Европа, т.е. няма да те облагат с ддс-та и такси. Абонираш се за новини и чакаш промоциите,които при тях са реални (скоро си поръчах хайлайта на Mary Low с 20 лв надолу от enzo :)

      Изтриване
  3. Жалко за палитрата. Ще чакам да кажеш заслужава ли си, защото съм чувала, че точно тези палитри на Елф са страшно непигментирани.
    Много ме изненадва факта, че не е задържана пратката на митницата...аз вече съм се разправяла един път и никак не е приятно и не възнамерявам да си причинявам такива главоболия повторно, поради което избягвам да пускам големи поръчки.
    Ако обаче имаш информация дали се е променила стойността на колетите, които се задържат на митницата (да са станали над 30$) ще се радвам да споделиш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Joanna, за палитрата- права си :) По-лоша пигментация не бях виждала. Не съм пробвала на очите все още, но съм ужасена от суочовете на светлите цветове.
      За митницата- няма промяна в стойностите (по моя инф-я), но!! Сега отдолу ще ти пейстна едно инфо,от човек, които поръчва системно:
      " На въпроса дали пратката ще отиде на митница или няма не може да се даде точен отговор.
      Задържат се на митница предимно пратки съдържащи техника (телефони, таблети, лаптопи и др.), независимо че са декларирани на ниска сума. Служителите са свикнали да разпознават такива пратки и в 90% от случаите ги задържат. Задържат се също и пратки с очебийно големи размери или тегло, както и такива, които са в търговско количество. Изобщо всякакви, които поради вид, размери, тегло или нещо друго могат да събудят съмнение, че стойността им е над прага от 30 лв.
      За всички други видове стоки, дори да са скъпи, вероятността да се задържат на митница е доста по-малка."

      Изтриване
  4. Стра-хот-на поръчка!Жалко за палитрата, но поне са само 3 цвята и са ти върнали парите. :)) Чакам подробности за всичко :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весиии, бла-го-да-ря :))))))))))) За палитрата съм изцяло напред с останалите 140 цвята :)) Кой ти ги дава? :))))) (ние българите си обичаме авантата) :))))))

      Изтриване
  5. Честити покупки! Изглеждат страхотно и наистина съжалявам за счупените цветове, но пък е безплатна, което е в плюс. А останалите цветове са толкова много, така че съм сигурна, че ще я оползотвориш по най-добрия начин, особено с всички прекрасни четки, които си накупила :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дилянка, наистина изобщо не съжалявам за изгубените цветове и наистина ще я тествам в най-скоро време с новите четки :)))))))))))

      Изтриване
  6. Оооо, честита огромна и чудесна поръчка! Жалко за палитрата, но пък всичко останало е страхотно, нямам търпение за поста с впечатленията, защото си събирам мнения за e.l.f и като цяло за сайта и смятам скоро и аз да си направя една, много ще си ми полезна! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Деси! За палитрата само ме е яд, че капака падна, другото не е страшно. Пуснала съм вече и другите ДВЕ!!! части по тази тема :) Не се събрах в една за съжаление.

      Изтриване
  7. Честити покупки. До сега като съм поръчвала от iHerb всичко си беше опаковано прилично, явно някой новак е опаковал пратката ти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Нинка, наистина работата намирисва на нов служител, защото реално нямаше нито едно нещо опаковано, а имаше и 4 ружа, т.е. и те можеше да се натрошат. Голяма изненада от сайта.

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)