Oriflame The One: Foundation&Concealer

By Pandasmakeup - 14:37

Знаете ли кое е парадокс? Когато видя ревю на ползван от мен продукт или на стар любимец, се радвам три пъти повече, отколкото на тези на нови продукти :))) Странно ли е?
Ако ще 200 публикации да съм изчела, просто си умирам от кеф  и бързам веднага да цъкна да видя поредното мнение и дали съвпада с моето. Интересно е как един и същ продукт може да действа по абсолютно противоположен начин на двама човека, макар и привидно те да са с едни и същи особености. Искам да кажа, то е ясно ,че всички сме различни де, ама когато видя лош отзив за продукт, който при мен е дал прекрасни резултати и не мога да не се изненадам поне малко (някак като рефлекс ми е).:)
А най-много пък се ядосвам (това също е рефлекс), когато си купя нещо след нечие страхотно ревю и .... се окаже, че това въпросното нещо далеч не е толкова страхотно :).
Признавам си- чувствам се излъгана .... но мъничко :) От скоро имам блог, но отдавна следя такива и все по-рядко ми се случва да сгреша с покупка- някак се научаваш да четеш между редовете и да преценяваш true or false :)
Та така. След това кратко лирическо отклонение, нека започваме.



Линията The One вече направи близо годинка. Всички ревюта след тестовете на блогърите приключиха отдавна и именно в следствие на всички тях, се сдобих с тези два страааахотни за мен продукта. Скоро фон дьо тен-а ще е в empties. Коректора няма шанс скоро да му видя дъното, но това е само защото е изключително икономичен, а и го ползвам по-рядко.



Обичам фон дьо тен-а ми да е с леко озаряващо покритие - дори когато кожата ми е лоша. Този е точно такъв, мога да говоря само суперлативи и един-единствен негатив, които ще спомена по-надолу.
Моят е най-светлия цвят - PORCELAIN. Това е най-близкият цвят до този на кожата ми, които имам сред всичките си фон дьо тен-и. За протокола- много бяла кожа. Неутрален подтон, не розовее, нито жълтее. Текстурата на продукта е страхотна - лека, течна, четката се плъзга като по масло. Разнася се с лекота и резултата е свежо и сияйно лице почти без намек за грим. Идеален за "грим без грим". 


Не се "закача" по пъпчици и сухи участъци. А ако имате хубава кожа, бъдете сигурни, че с този фон дьо тен ще постигнете наистина красиво лице. 
Покритието е леко, не може да прикрие кой знае какво. На мен обаче това никак не ми пречи, за тази цел си имам други продукти.
И сега - недостатъка. Кожата ми буквално го абсорбира за няколко часа. Не мога да кажа, че лъсвам, зимата имам по-скоро нормална кожа, но до следобеда почти нямам вече продукт върху лицето си. Тук е мястото да отбележа, че изобщо не обичам да нанасям пудра и рядко го правя. Но ако вие слагате, ще удължите трайността поне с час.

Коректора - в цвят FAIR LIGHT. Отново изключително лека текстура и съвсем малко е достатъчно,за да покриете и под двете очи. Тук обаче важи същото и като при фон дьо тен-а. Ще озари и освежи погледа ви, но няма да прикрие сериозни тъмни кръгове. Също така държи нежната кожа на околоочния контур хидратирана, не я изсушава. Имам усещането,че нанасям CC крем например. Не съм срещала коректор, които не се събира в моите фини линии, но ако не наслоите прекалено,няма да имате твърде големи проблеми. За разлика от фон дьо тен-а, в подтона на коректора се забелязва розово:


в ляво- коректор, в дясно- фон дьо тен


За опаковките мога да кажа, че са ми доста удобни: фон дьо тен-а в стъклено шише с помпа, а
коректора в пластмасова тубичка. 
Вече помпичката не пуска почти нищо, за това нанасям като я развинтвам и си боравя с нея,за да изкарам продукт.
Цените
коректор: 8,9 лв(редовна)
фон-дьо-тен: 17,9 лв (редовна)
Получавате 10 мл коректор и 30 мл фон дьо тен.


От както се интересувам по-сериозно от козметика и се сдобивам с нея в промишлени количества, никак не обичам да повтарям покупки. Но за тази, честно ви казвам, замислям се много сериозно. Просто ей така, да си го имам. Нещо като....стар пристан, където знаеш, че винаги можеш да се върнеш или старото одеяло, с което винаги ти е приятно да се завиеш :)))). И след тези откачени асоциации , ви питам: харесвате ли Oriflame, харесвате ли The one и ползвали ли сте нещо от тях, което ама много да ви е впечатлило ? :-)
<3

  • Share:

You Might Also Like

7 коментара

  1. Ползвам двата продукта от поста ти и бих повторила думите тии - буквално! Обичам ги и двата продукта и смятам да ги използвам в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече дойде и новата бройка за мен :) Но от новата ми серия с по-голяма дълготрайност.

      Изтриване
  2. Не съм ги пробвала,защото търся малко по-голямо покритие,а имам чувството,че тези няма да ми го дадат.Но пък съм сигурна,че са страхотни от толкова изчетени ревюта и снимки хаха :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много слушах за този фдт и ако беше възможно да пробвам цветовете, щях да си го поръчам. Но на сляпо- не. Иначе много ми допада цветът, който ти си избрала, особено с този жълт оттенък - точно каквото би подхождало на мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Днес ми пристигна поръчката : същият фон дьо тен, но обновен от към дълготрайност. Струваше ми само 5,9 лв и да ти кажа, ако някой път се присетиш и се решиш, просто си поръчай някой от цветовете :) Риск е, но пък премерен :)

      Изтриване
    2. Само 5,90? Наистина? Аз мислех, че и той е към 20 лв, за тези пари си струва да се пробва, ще чакам мнение дали обновената версия издържа по-дълго.

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)