Течно червило Essence в цвят Almost Real

By Pandasmakeup - 7:08

  Един път и аз да съм малко в час и да направя ревю на сравнително нов продукт, а не на някой сто годишен фон дьо тен например (и докато сме още на темата, прочетете поста на Revlon Colorstay точно ТУК).
  Между другото точно преди да започна да пиша статията, реших да погледна какво обещават от Essence. Защото и по принцип и де факто, на мен лично много не ми дреме какво обещават, че хайде да не казвам колко пъти обещаното става завещано, разбирайте се превръща в реалност. Тук обаче имаме едни сериозни съвпадения. Останете с мен, за да разберете :)


  Много харесвам нюд цветовете и изобщо всякакви неутрални, ежедневни и телесни тонове. Този цвят, погледнат на противното осветление в Елитис, ми се стори някакво смотано кафяво. И го отминах. Обаче се върнах. И добре, че го суочнах, за да разбера, че това е най-прекрасният прасковен нюд - нещо различно от преобладаващите бежови нюдове в колекцията ми. 
  Цената му е скромните 5,49 лв. Викам си, къде не съм ги дала - в Лили ли, в Елитис ли, в ДМ ли?





  Нали си спомняте течните лакове за устни на Rimmel Apocalips? Е, това няма нищо общо с тях. Всъщност намесвам ги съвсем не случайно. Когато чуя "лак за устни" си представям нещо с убийствен блясък и мога да кажа, че с това течно червило, устните се доближават много повече до "лакирани", отколкото с Apocalips (или поне с цветовете, които аз имам). 
  Първото нещо, което ми се наби веднага, когато пробвах червилото за пръв път беше, че на изкуствена светлина има наистина прекрасен огледален блясък. Снимката по-долу е на дневна светлина.


  Опаковката също ми е в плюс - малка, стабилна, изчистена, бих казала дори стилна. Само дето и се надра много стабилно в несесера ми. Виждате и колко е мъничка - 4 ml.
  Консистенцията е доста гъста и леко лепкава. Ароматът е по-скоро типичен за Essence: на нещо сладко, освен това има и сладък вкус.
  Усещането на устните от течното червило ми е приятно. Някак маслено.
  Всъщност идеята на този продукт е "да комбинира покривността на червило с блясъка на гланц за устни". Бинго!
  Смятам, че на 98% го прави. Покривността му е достатъчно добра и на един слой бих го определила като нещо средно между глос и червило, а на два слоя си е абсолютно червило. 
Обаче много хубаво не е на хубаво и дойде ред на неприятната част


  Това червило трябва да се носи с перфектно ексфолирани устни, защото има склонност да се наслоява около кожички и пукнатини. А ако са ви много зле устните, не е изключено и да стане на парцали. Все пак си е гъстичко. 
  Освен това има склонност да прави малка черта на долната устна, но това не го отчитам като голям проблем, защото чертата не е точно като при нормалните червила. В смисъл, че не се набива много на очи и може да се коригира с малко разтъркване на устните.
  Като дълготрайност - нищо впечатляващо, дори има свойството да попива малко. Оставя следи по чашите и се изтрива по-скоро равномерно при ядене и пиене.

  Според мен има някои много важни неща, за да се харесате с това червило: 
  На първо място не трябва да го напластявате, въпреки, че напластено седи страхотно като финиш. Но само, ако можете да седите без да мърдате, без да говорите и да дишате. Освен това нанасянето на голямо количество е трудно, защото апликаторът оставя неприятни следи по устните, образува се по-видима черта на долната устна и не е изключено да ви се посъбере в ъгълчетата. 
 На второ място трябва да сте наясно, че това е хибрид между глос и червило. Не очаквайте чудеса, има нужда и от освежаване и от наблюдаване. 
 На трето място- не смятам, че е добре да се комбинира с друго червило, защото е доста гъста и богата консистенция и става едно мазало. Опитах и само с молив отдолу, но пак нещо не ми допадна. 
  С едно изречение- носете си го на един слой, подновявайте го чат-пат и си свиркайте.

  Мога смело да кажа, че много харесвам това червило ли е, глос ли е, гланц ли е .... И въпреки минусите, препоръчвам ви го без да се замислям. Има някои продукти, от които знаете, че има още какво да се желае, но просто ги харесвате. :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

11 коментара

  1. Мерси за ревюто! Много им се чудех на тези...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз благодаря, че си го прочела, дано е било полезно и обективно :) :*

      Изтриване
  2. Гледах го няколко пъти и все му се чудех. Четейки поста до преди да стигна до недостатъците си казвах "О, ще си го взема", но след това бързо се отказах. Мерсинза ревюто :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси и аз че си го прочела, но все пак не забравяй, че един Господ знае как са останалите цветове. :) Нали знаеш, че от цвят до цвят има разлика и в самия продукт, което мен лично много ме дразни - все пак човек очаква да получи едно ио също качество ... :)

      Изтриване
  3. Гледах го няколко пъти и все му се чудех. Четейки поста до преди да стигна до недостатъците си казвах "О, ще си го взема", но след това бързо се отказах. Мерсинза ревюто :)

    ОтговорИзтриване
  4. Красиво изглежда :) Любопитни са ми и идентичните продукти на Катрис, сега съм в чуденка от кои да взема :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ауууу напомняш ми да пробвам и него. Ама те изглеждат толкова подобни- като започнем от опаковката, та стигнем до рекламното послание на Катрис: "Обединява чистият цвят на червилото с ефектния блясък на гланц.".
      Не, не ... ще го тествам аз. Имат и доста повече цветове, поне в сайта им. На дисплеите не знам какво са сложили. :)

      Изтриване
  5. Добре звучи. И изглежда :) Ще се пробва!

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)