Избелващи ленти за зъби Orax Pearl Guard: да или не?

By Pandasmakeup - 10:38

Днес съм решила да пиша за един продукт, за който много от вас вече знаят достатъчно, но искам пък и аз да се изкажа :-) : лентичките за избелване на зъби Pearl Guard на Orax
Изпрати ми ги Поли с молба, ако пожелая, да споделя дали са ми харесали и какъв резултат съм постигнала. 



Аз съм изключително голям фен на избелването на зъбите. Правя го редовно от година и половина насам и когато си гледам снимките от преди това ... направо не мога да повярвам колко жълти са били зъбите ми.

Когато получих лентите на Orax и ги проучих по-подробно, прекарах известно време в чудене кога да ги приложа, как да ги приложа и най-важното ... дали изобщо да ги приложа върху себе си. Защото всъщност Pearl Guard е продукт без пероксидчиято основна избелваща съставка е сода и е предназначен за хора с чувствителни зъби. 
За поддръжката на моите зъби използвам ленти с над 12% пероксид в съдържанието и прецених, че няма да мога да оценя обективно ефекта от Pearl Guard. В крайна сметка избрах да подложа на този тест една дама, член на семейството ми, която се съгласи да бъде опитното зайче и която никога не се беше подлагала на подобни процедури.
Малко със страх подходи, имаше притеснение за зъбите си, които били доста чувствителни, но уповавайки се на обещанията на производителя за безвредност и на нейното желание за по-добра визия ... успях да постигна консенсус. 



От къде да започнааа, може би ще следвам стандарта и ще ви представя обещанията на производителя, както и малко подробности около самите ленти. 

Зъбите се избелват посредством гел, който е поставен от едната страна на всяка лепенка. Съответно залепяме по една лепенка върху горната и долната челюст. Една кутийка Pearl Guard съдържа 14 пакетчета във всяко от които има по 2 лепенки (по-дългата за горната, по-късата за долната челюст). Т.е. целият предвиден курс е общо 2 седмици и всеки ден трябва да намирате по един час да престоявате с лепенките. Също така трябва да намерите сили по същото това време да ограничите до минимум приема на всякакви оцветяващи храни, напитки и тютюнопушене. 
Причината е, че по време на избелване, зъбите стават много по-податливи на оцветяване. Поради това идеалният вариант би бил да започнете да съобразявате какво консумирате няколко дни преди да започнете процеса и да продължите до няколко дни след приключването му. 



Между другото битува едно много грешно схващане, че зъбите пожълтяват главно от лоша хигиена. Чувала съм го неведнъж и отварям скоба, за да споделя, че всъщност виновниците са кафето, цигарите, червеното вино, ред силно оцветяващи храни и напитки, между които сокове от боровинки например, а дори и шоколад ... Така че и най-страстните миячи и четкаджии на зъби са застрашени от потъмняване на усмивката. 
Но точно тук идват на помощ продукти като Pearl Guard и аз много харесах едно твърдение на Поли, че тези лентички всъщност са козметиката за нашите зъби. Това е точно така. 

ОБЕЩАНИЯ на Orax: 
- забележително по-бели зъби след 1 час
- професионален ефект
- максимален комфорт при избелването
- безопасност
- плътно фиксирани ленти върху зъбите 
- иновативност на продукта

РЕЗУЛТАТИ: първо качвам снимките на зъбите преди и след. По-долу ще видите до каква степен изпълняват обещанията си производителите.

ПРЕДИ:

















СЛЕД:















Знам, че не е приятно да се гледат толкова зумнати зъби, но все пак това е едно от най-важните неща в тази статия. Постарала съм се снимките да са максимално обективни: направени при максимално близки условия, т.е. светлината да е горе-долу еднаква, без червило, без никаква обработка и освен това да са непосредствено преди и след процедурите.

Както можете да забележите, разлика има, но в никакъв случай не може да се нарече фрапантна или професионална. Виждаме едно освежаване и просветляване на зъбите.

ОБЕЩАНИЯ И РЕАЛНОСТ:

-забележително по-бели зъби след 1 час: осезателна разлика след първото ползване и първия час нямаше.

-професионален ефект: не бих определила ефектът като професионален, а както казах, освежителен.

-максимален комфорт при избелването: понятието "комфорт" понякога може да бъде доста разтегливо и индивидуално. Аз, например, не чувствам дискомфорт при ползването на избелващи лентички. Нямам проблем да говоря с тях, докато моята приятелка не обелваше и дума, защото не й било приятно. Отдавам това на първият й досег с подобен продукт. Хубавото при тези ленти е, че имат приятен вкус (ментов), което, повярвайте ми, е много много важно за комфорта по време на процедурите.

-безопасност: тук вече не се ангажирам да дам твърдо мнение, тъй като не се имам за достатъчно компетентна. Това, което всъщност е водещото тук, е че лентите не съдържат пероксид - той е основният избелващ агент при стандартните избелващи гелове и ленти и е смятан за вредител на зъбите. Именно от него се страхуват всички, треперейки над емайла си. 
Така че в този смисъл, смятам, че това условие е изпълнено - ако не напълно, то поне в една много висока степен. 

По отношение на чувствителността, не е имало други оплаквания, освен леко изтръпване на зъбите и то само в някои от дните. Това не е изключено да се случи дори и при липсата на пероксид, особено ако сте със свръхчувствителни зъби.

-плътно фиксирани ленти върху зъбите: това обещание е доста трудно да бъде изпълнено на 100%, защото колкото и добре да са подсушени зъбите ви преди да залепите лентите, веднага след това слюнката навлиза под тях и започва леко да ги размества. 
Мога да кажа обаче, че има лепенки, които прилепват по-добре или по-зле. Тези са от първите, но все пак трябва да им помагате от време на време като ги притискате към зъбите, за да може гелът да работи максимално.

-иновативност на продукта: тук имаме 100%-во изпълнение. Това са първите ленти, за които чувам и виждам да работят без пероксид. Формулата, която описват от Orax се нарича Nano O2 и избелването се активира при контакт на гела със слюнката по повърхността на зъбите.


МОЕТО МНЕНИЕ: това е един чудесен продукт за освежаване на вашата усмивка, с който можете да бъдете спокойни, че сте в безопасност във висока степен. Това е вашият продукт, ако желаете да просветлите зъбите с тон или два, ако имате свръхчувствителни зъби, свръхчувствителни венци или просто се притеснявате да слагате в устата си нещо, което съдържа пероксид. 
Но ако търсите по-силен ефект, повече тонове на избелване и не се притеснявате за чувствителността на зъбите си, тогава препоръчвам да пробвате нещо по-силно. Orax предлагат добра възможност да опитате лепенки с около 6% пероксид - Pearl Active, които не са никак лоши като вариант и отново са сравнително щадящи, защото процентът не е твърде висок.

Между другото още нещо важно: никой не може да ви обещае или гарантира каквато и да било степен на избелване на зъбите ви, защото всичко е строго индивидуално. Зависи от костта на зъба, от състоянието му, има ли пломби, има ли зъбен камък, дали спазвате правилата по време на процедурите ... Това могат да го потвърдят и зъболекарите. 
Твърде малко е вероятно да не видите промяна след избелване, но все пак трябва да имате едно на ум и да не очаквате чудеса - особено с домашните методи. 

МОИТЕ СЪВЕТИ: 
- не мийте с четка и паста зъбите си преди да сложите лепенките. Знам, че много хора го правят, но смятам, че това не е правилно. Почистете ги, но не ги мийте. Първо, защото стават твърде лъскави и лентите се свличат повече и второ, чувствителността на зъба се повишава и ще усещате по-голям дискомфорт след това. Когато премахнете лентите, изчеткайте зъбите от гела, но също без паста. 
- преди да поставите лентите опитайте леко да подсушите зъбите си от слюнката, но не се тревожете, ако не се получава особено. Просто по време на процедурата притискайте лентите от време на време, за да уплътнявате, а при самото слагане се постарайте най-много в това. 
- ако искате максимално добри резултати, почистете зъбния си камък преди да започнете избелването.
- опитайте да пазите венците и минимизирайте допирането на лентите до тях
- по възможност не прекъсвайте курса и го изкарайте от начало до край
- не се отнасяйте с пренебрежение към съветите за ограничаване на оцветяващи храни и напитки

Цялата процедура не е трудна, не е неприятна. Освен това можете да си вземете безплатен тестер на лепенките от аптеки Субра и сами да проверите. 

Цената на лепенките е 49 лв, като е една и съща за Pearl Guard (без пероксид) и за Pearl Active (с 6% пероксид). Можете да ги купите от аптеки Субра или от сайта на Orax: http://oraxdent.com/ . Фейсбук страницата им вижте ТУК.

Най-важното: ако се колебаете дали да опитате, ОПИТАЙТЕ!!! Дава страхотно самочувствие, но изберете правилният за вас метод и вариант

И не забравяйте след това да ми покажете сияйните си усмивки :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN



  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. "Така че и най-страстните миячи и четкаджии на зъби са застрашени от потъмняване на усмивката." обичам стила ти на писане :D А с времето изчезната ли тези петънца по зъбите на приятелката ти след използването на лентите? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тони, благодаря!!! :* И аз много харесвам твоят <3
      За кои по-точно петна говориш,че да не те подведа с отговора?

      Изтриване
  2. Страхотна статия! До момента не съм прибягвала към избелване на зъбите и ми беше много любопитно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :* Смятам, че трябва да избереш продукт и да опиташ някой ден ... Ако не се притесняваш прекалено за зъбите си, но пък няма да живеем 200 години я ..... :)))))))))))))))))) :D:D:D

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)