Ревю: маска и олио за коса Syoss

By Pandasmakeup - 15:07

Здравейте!
Преди доста време бях получила от Syoss два продукта за тест и отзиви - маска и олио за коса. Междувременно съм говорила за тях тук-таме (вижте статиите за Нови придобивки и Любимци за Ноември), но днес ще им посветя самостоятелно представяне.





























































Маска за коса Syoss Renew 7: почти съм стигнала дъното на продукта и мога да кажа, че продължавам да го харесвам все толкова много.
Не крия, че не одобрявам особено повечето дрогериини продукти за коса, които съм опитала. Но честно казано действието на тази маска може да се конкурира с това на сходни продукти от доста по-висок клас.

Маската е предназначена за изключително увредена коса(разбирайте за почти всяка системно боядисвана коса). Води се "интензивна" и Syoss обещават намаляване на накъсването, цъфтежа, улесняване на разресването, възстановяване в дълбочина.
В интерес на истината, моята коса не е точно изключително увредена, но увредена със сигурност - боядисвам я от години и колкото и щадящи, безамонячни и нежни да си въобразяваме, че са боите, които ползваме, повярвайте, no mercy за горката коса.



След маската, косата ми наистина е супер мека, лесна за разресване и изобщо усещам я прекрасно. А ароматът е страхотен - сладникав, траен, така и не можа да ми омръзне.
Продуктът е икономичен, смея да кажа, защото имам дълга коса и го ползвам вече месеци наред. Обикновено нанасям само по дължините, но понякога просто мажа от-до.

Да ви призная честно, не мога да дам мнение за това, дали маската ми е намалила цъфтежа или накъсването. По простата причина, че заедно с нея ползвам и куп други неща - масла, спрейове и какво ли не. Но за мен е най-важно, че косата ми се чувства добре с този продукт.
Опаковката е от 250 мл, удобна е за експлоатация, годност 12 месеца след отваряне и цена около 8 лв.


Олио за коса Syoss Beauty Elixir Absolute Oil: много обичам всякакви мазнории за коса, защото живея с едно усещане, че краищата ми са в перманентна нужда от омазняване. За това и в арсенала винаги имам подобни продукти и много се зарадвах, че от Syoss някак са усетили това :-).

Продуктът е в един приличен размер от 100 мл и в една страхотна опаковка с удобна помпа. Вече до половината съм му видяла сметката, както се вижда и единствената ми забележка е ужасният аромат. Наистина не ми понася, отгоре на всичко е силен и натрапчив.

Самото олио  не прави косата мазна в буквалния смисъл на думата. Попива си. Казвам го, защото има и такива, коитоооо дават съвсем различен резултат.
Предназначено е за увредени, сухи коси и пише, че е лека формула с микронизирано масло. Процесът на микронизация помага на продуктите да се усвоят по-бързо и по-добре от човешкия организъм.

Маслото може да се използва на влажна коса, на суха коса (за ефектен финиш, казват от Syoss) и преди измиване на косата. Последното приложение не ми е особено ясно, а за ефектния финиш също съм в чудене. 
Като цяло не съм фен на нанасянето на мазни продукти на суха коса, въпреки, че специално този, пак казвам, наистина не седи мазно на краищата. Но пък аз имам сравнително тънка и права коса, която не се нужда от особено укротяване. Ако обаче вашата не е такава, може би ще го харесате и в това му приложение.

Бях чела някъде да определят това масло като тип маска и от там възможността за ползване преди измиване. Цената, която срещнах из интернет е около 16-17 лв. 

Доволна съм и от маслото и от маската на Syoss и бих използвала отново и двата продукта. Със сигурност обещанията, които дават производителите, винаги са твърде преувеличени - не очаквайте огледален блясък или пък сухата увредена коса рязко да се превърне в жива и подхранена грива.  По мое мнение, това не го могат дори и професионалните продукти от висок клас. Трябва си системна грижа, пиене на вода, правилна поддръжка и ... добър фризьор.

Препоръчвам обаче да опитате и двата продукта, особено ако сте в търсене на нещо дрогериино и хубаво с хубава цена. И да не забравите после да ми пишете дали сте доволни :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)