Нови придобивки - умопомрачаващо страхотни!

By Pandasmakeup - 2:51

От всички статии, които съм започнала или замислила да пиша, реших, че тази ще е най-интересната. И тъй като наистина не съм публикувала нищо от доста дни, смятам, че след толкова време ви дължа поне нещо увлекателно.

Имам и готов пост за един фон дьо тен, но ще го оставя за някой от дните, в които искам да ви убия от скука.

Постарах се и с повече снимков материал, а продуктите са наистина ... е, оставям да прецените сами какви са.
























Както винаги, повечето продукти не са чак толкова новопридобити за мен, но не съм говорила почти за никой от тях, а и тъкмо ще мога да напиша някоя дума по същество.

Истината е, че новото ми хоби тире професия тире мания тире любов (всички връзки водят към едно и също място), плавно се преля в стабилна оправдателна причина да купувам де що ми попадне пред очите. 

Добрата новина е, че всичко се ползва и работи в полза на родината, сиреч, на мен, което до известна степен е удовлетворяващо и успокоително.
Лошата новина е, че всичко, освен, че е умопомрачаващо страхотно, е и умопомрачаващо скъпо и далеч не говоря само за придобивките от днешната статия. 
Още по-лошата новина е, че ден през ден на пазара излизат все нови и нови "яки сенки" или пък "уникално червило" и сделката, която всеки път сключвам сама със себе си, че "взимам само това и край", обикновено е обречена на пълен крах.

За проблемите ми с шопохолизма ще си поговорим отново в следващите "нови придобивки", а до тогава, ето какво имам да кажа за тези.























Когато се чудех кои продукти да включа в статията като нови и интересни, съвсем изключих, представете си, че наскоро се сдобих с блянът на всяка що-годе мейкъп-компетентна дама, кумирът на всяко ютуб гуру и четката, която трябва да се пъчи редом да табелата на MAC във всеки мол - номер 217.


Много мислих да бъда ли или да не бъда, защото каквото и да си говорим, 50 лева са си 50 лева. Сама се навивах и сама се разубеждавах, докато в крайна сметка не реших, че все пак тази четка е вид дългосрочна инвестиция и че какъв мейкъп артист ще бъда ако не я размахвам за щяло и нещяло под носовете на горките ми, нищо не разбиращи (в общият случай) клиентки.

Е, тази работа с размахването не продължи особено дълго, тъй като надписът се затри със скоростта на светлината, та дали щях да махам с Алиекспреското копие или с оригинала, стана все тая.

Шегата настрана- четката е супер, ползвам я нон стоп и не съм съжалила и за секунда, че я взех, въпреки, че имам и варианта на ZOEVA
Не знам дали мога със сигурност да кажа, коя е по-добра на този етап, но дали заради промития си блогърски мозък или що ли, по-често посягам към 217. 
Общо взето за сега съм на мнение, че всеки занимаващ се по-сериозно с грим, трябва да се сдобие с нея по някое време. 

А за най-сериозно занимаващите се, MAC предлагат и отстъпки.























Продължавам с две от течните матови червила на Aura.

Много шум покрай тази Аура, който дълго време не успя да ме впечатли, защото в началото на годината бях пробвала един-два от продуктите им и не останах кой знае колко доволна.
Но четох някаква статия наскоро, мисля, че беше на Ивето от Sapphire Eyes and Rubin Lips, която обясняваше, че е доволна от тези червила.
В комплект с това, че видях един цвят, който отдавна търсех (611 Time for Selfie, в ляво на снимката), доведе до решението ми да ги опитам.

А другият цвят е 602 Ring a bell - жестоки имена и жестоки червила. Достатъчно трайни са, не пресушават устните (като lip stain-а на Sephora) и нямат прекалено матов финиш (какъвто аз не харесвам).
Цената е 8,35 лв.

Най- в дясно на снимката, в черната тубичка, е базата за сенки и глитър на Sephora.
Купих я в търсене на някакво лепило конкретно за глитър и бях приятно изненадана, че не е точно лепило, а някакъв хибрид - телесна база, която е доста лепкава и става и за едното и за другото.
Много е добра и за брокатени сенки и изобщо за всякакви ронливи текстури, включително и пигменти. Единственият проблем е, че малко по-трудно се работи с нея, защото всичко буквално залепва и ако не внимавате, може да стане на петна.
Цената е 22 лв.






















Микро бюти блендери Original - отново от Sephora, просто са ми страшно удобни за разнасяне на коректор под очите. Прането е детска игра, но са много фини и лесно се разкъсват, трябва доста да се внимава - особено с ноктите.
В бъдеще ми се иска да взема и някой от големите блендери, защото тези наистина са добри.

Не са must have честно казано, имам един малко по-голям от H&M и ми върши същата работа, но като че ли не съм срещала другаде подобни минита

Цената беше около 32 или 34 лв.

























Ето още едно мини - този път под формата на червило, което ми бяха пъхнали в пратката от Sephora. Включих го, защото е пълен сладур, освен това самата текстура е много приятна и по-скоро балсаместа, отколкото на червило. Казва се Rouge Shine в цвят 14 Love Spell.


Това е един от страхотните продукти на MAC - автоматичният им молив за вежди (на заглавната снимка най-горе също се вижда).
Моят е в цвят Lingering. Много мек, лесен за работа, чудесен. За тези от вас, които са свикнали да работят с остри моливи, в началото може би ще е малко странно, но е учудващо прецизен.

Не помня с точност цената, но  май беше около 35 лв или малко повече.






























Продължаваме отново с MAC, този път с още две от четките им, които взех в опит да разбера дали спорадичните ми проблеми с очната линия се коренят извън майстора или В него.

С острата 209 все още се опитваме да се разберем, но ми е доста непривично да работя с нея, докато без 266 вече не мога да живея. Измести Zoeva 317 от сърцето ми с 300 километра в час.
Бих си купила още 50 такива четки (теоретично), ако ми кажат, че повече няма да се произвеждат и ако (теоретично) фамилията на баща ми беше Рокфелер.

Малкият размер на главата й я прави лесно контролируема и минимизира възможностите за грешки.
Цена: 43 лв за 266 и около 40 лв (не съм съвсем сигурна) за 209.
















LA Girl Pro conceal - подарък от любимата Dessytalks,  за който мнооого й благодаря, тъй като наистина нямах зелен коректор, а тя може би най-добре знае какво имам и какво не.
Все още нямам впечатления за него, ползвала съм го веднъж, но малко попрекалих с количеството, с което определено трябва да се внимава, защото все пак е цветен коректор.























Финиш спрей и основа за мазна кожа на Skindinavia: тези продукти ги взех целенасочено и само за професионална употреба. По принцип тествам продуктите винаги първо върху себе си, но тези специално все още не съм.
Обаче ги ползвах доста върху други хора и всички твърдят, че гримът им е издържал до край. Разбира се, всичко е колаборация между тип кожа, бази, качество на останалите продукти, фиксация и т.н., не е въпрос само на един чудодеен спрей.

Но ... две думи няма - това е една от най-хвалените марки в своето направление и може би ще има пълно ревю, когато ги ползвам достатъчно и върху себе си.

Цена: 78 лв за 236 мл финиш спрей и 62 лв за 118 мл спрей база за мазна кожа.




















Всеизвестните Color Tattoo на Maybelline, този път в цвят Timeless Black. Сенките ми бяха предоставени за проба и тест от сайтът за ПАРФЮМИ Parfimo, а линк към продукта, може да намерите ТУК.
Не съм ги избрала случайно- тези сенки са страхотна база за тъмен, опушен грим, както и за подчертаване на линията на миглите.

Молив за устни Rimmel, в цвят Cappuccino: предоставен от ДАМСКИ ПАРФЮМИ Parfimo, линк ТУК.
Моливът се оказа по-тъмен, отколкото очаквах, но пък нямах точно такъв цвят. Разкошно мек, много е хубав, ще му обърна повече внимание в някоя от следващите статии.
Между другото в Parfimo цената на тези моливи е около 3 пъти по-ниска, отколкото в дрогериите, може да го вземете в предвид, ако правите скоро поръчка от там.














































Палитра Sweet Peach на Too Faced: говори се, че тази лимитирана палитра е счупила рекордите по търсене на Too Faced. Бях си запазила една бройка по телефона в Sephora доста време преди да пристигне у нас, заради което и успях да се добера до нея.

Като човек, притежаващ и оригиналната Chocolate Bar, мога да потвърдя, че и двете са прекрасни, но голяма част от цветовете са ... как да кажа ... доста близки. Много хора твърдят, че палитрите нямат общо помежду си, но за мен това изобщо не е така. Искам и останалите две, но само и единствено от колекционерска лакомия.
Иначе, ако нямате нито едно от тези съкровища, горещо препоръчвам да си вземете поне първата.

Що се отнася до Sweet Peach, ароматът на праскова е доста силен, но аз не съм чак такъв фен на плодовите миризми. Текстурата на сенките, най-общо казано, е страхотна.
А любимите ми цветове за сега са матовият Georgia и перлените Bellini и Luscious (нищо, че Luscious е почти идентичен с Marzipan от Chocolate Bar :) ).

Една от причините да чакам с такова нетърпение Sweet Peach е, че обожавам розови, прасковени, коралови, телесни нюанси и мога да кажа, че палитрата, в по-голямата си част, е точно по вкуса ми. А и съдържа един от супер актуалните в момента червеникаво-оранжавеникави цветове - Summer Yum.

Цена 88 лв.


























Палитри MakeUp Addiction Cosmetics: ох, ако не бях видяла на живо тези съкровища от Деси, вероятно никога нямаше да ги поръчам. Но тя има нюх за хубавото и това си е.
Страхотна пигментация, неописуема просто. А перлените сенки пък са направо кремообразни (без да преувеличавам), толкова са мазни и богати като тесктура.
Рефилите са огромни и се вадят от палитрите.

Марката предлага две палитри и ей ги на -Vintage (28 паунда) и Flaming Love (25 паунда).
Доста неприятна е и цената на доставката им от Англия - 10 паунда.
























Приключвам статията с едни от най-големите ми любимци, връщаме се отново към MAC.






















Притежавам 4 от пигментите на MAC и всеки от тях е просто връх на сладоледа. За жалост е почти невъзможно снимка да улови и предаде красотата на тези сладури, но все пак слагам няколко.

Разфасовките са огромни и другите два пигмента не са ми в оригиналните опаковки, тъй като съм ги делила с приятелки. Всъщност май всички съм ги делила като се замисля.























На горната снимка са Tan в ляво и Melon.А в оригинални опаковки са Vanilla и Naked.

Tan е може би най-пренебрегваният от мен цвят, нещо не ме грабна колкото другите. Но съм сигурна, че ще ми дойде кефа да го ползвам и него по-често, защото общо взето всичко е въпрос на настроение.

Има разлика в текстурите на 4-те пигмента, като най-близки като че ли са Tan и Vanilla. Мажат се маслено, като сенки, а не като прахообразни продукти, много фини, икономични и прекрасни.

Melon е най-едър, но не едър, а просто най-едър от тях :)  
Naked изглежда някак брашнен с блестящи частички, докато другите са по-перлени и бляскави като финиш. 

Цените на пигментите са 45 лв, но преспокойно може да ги разделите с още 2-ма човека. Ще направя самостоятелна публикация с повече подробности, снимки и как аз работя с тези, бих казала, непослушни продукти.





Това беше краят на поста и заплатата ми, но ще продължавам да ви държа в течение :-)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN. 

  • Share:

You Might Also Like

16 коментара

  1. Ох, много ме забавляват твоите постове :)и страхотни придобивки! Искам всичко да видя на следващата среща :D

    ОтговорИзтриване
  2. Ох... страхотно направо, благодаря и за цените! Каня се аз да си взема още някой пигмент ама ще видим кога ще е. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Задължително да постнеш снимки, ако вземеш, искам още, но ми е трудно да взимам решения задочно :))

      Изтриване
  3. Хвърли ме в размисъл за скосената на MAC. Страхотни неща! Сега заради теб ще ходя да ги търся тези матови червила :)

    ОтговорИзтриване
  4. Просто начинът ти на писане в винаги толкова увлекателен и забавен ,че дори и най-големият като обем пост ,би ми се сторил недостатъчен. :D Страхотни придобивки! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето такива коментари ме поддържат жива <3 :) :*

      Изтриване
  5. Страхотни придобивки. Радвам се, че си останала доволна от матовите течни червила на Аура. За 217-ката аз лично продължавам да твърдя, че разлика със 227 на Zoeva не откривам. Справям се еднакво добре и с двете. Влюбена съм в палитрите Vintage. Трябва да ги проуча. Чакам да им посветиш отделно ревю. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е как, задължително, ама и без ревю ти казвам, че са разкош и половина. А за четките- имаш право май-май :))))))

      Изтриване
  6. Страхотни придобивки. Радвам се, че си останала доволна от матовите течни червила на Аура. За 217-ката аз лично продължавам да твърдя, че разлика със 227 на Zoeva не откривам. Справям се еднакво добре и с двете. Влюбена съм в палитрите Vintage. Трябва да ги проуча. Чакам да им посветиш отделно ревю. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ах, ох, ех :D само ще си ах-кам и въздишам аз по тези красотииии <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе рано или късно все ще стигнеш и до тях в пазаренето :)))))

      Изтриване
  8. Нямаш просто лоша покупка в този пост.Наистина всичките са интересни <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даааа, наистина! Чак ми се пълни душата като го отворя този пост :)))

      Изтриване
  9. Наистина няма лоши покупки в поста. Изключително ми е приятно да чета твоите статии. Забавни, увлекателни...докато се усетиш и вече ѝ идва края... Поздрави за труда! :)

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)