Избелване на зъбите с ленти Crest Professional Supreme

By Pandasmakeup - 8:57

Много отдавна се каня да напиша ревю на един продукт, който в последните години ползвам със завидна последователност и явно му е дошло времето, защото от WHITE-BG се свързаха с мен и ме помолиха да споделя (най-накрая!) мнението си с вас.

Днес ще си говорим за избелване на зъбите - тема, която съм засягала неведнъж в блога, защото доста се вълнувам от нея, а и далеч не само аз.
Знам, че ще е интересно за много от вас да научат повече, така че вижте какво имам да кажа днес.

Истината е, че използвам лентите Supreme на Crest доста преди вносителите да ми ги пратят за тест и ревю. Истина е също, че доста хора съм повлякла след себе си в употребата им - дали за добро или за зло обаче, предстои да се разбере 😄😄😄

Избелвам зъбите си от около 3 години, като до този момент съм ползвала само лентите на Crest. Първия път започнах с 3D WHITE PROFESSIONAL EFFECTS, след което, при втората ми поръчка видях SUPREME.
Причината, поради която избрах тях беше, че са по-силни от Professional-a, а повярвайте ми, това е като с татуировките - започнете ли веднъж, искате още и още (в случая ... по-бяло и по-бяло).

Но нека започна отначало, ще бъде дълга статия, защото ми се иска да обърна внимание на ... каквото ми е във възможностите и знанията да обърна.


Доста време преди да стартирам ползването на лентите, исках да избеля зъбите си като първото, което бях решила беше, да го направя при зъболекар. Разпитах подробно моя, който ми предложи система за домашно избелване на цена от около 200 лева (по него време) - шини, изработени специално за мен, които трябваше да поставям всеки ден на зъбите си заедно с избелващ гел за по няколко часа (или не помня точно колко беше), за период от около 2 седмици.
Обясни ми и за т.нар. офис избелване - еднократно, на зъболекарския стол, доста агресивно и по-скъпо.

Естествено, бях го попитала и какъв е риска за зъбите при подобни процедури (нали знаете, свещеният граал на страховете на всички ни - рушенето на зъбния емайл  😃 ). 
В днешно време нямало особена опасност, ако всичко бъде извършено както трябва (разбирайте да се спазва времетраенето, правилата при избелване и да се подбират методите).


Всъщност аз не очаквам от зъболекар да започне да ме убеждава как е супер опасно да му дам ей тия 200 лева, но в крайна сметка бях длъжна да попитам. 
Предупреди ме за евентуална чувствителност на зъбите, която би могла да се появи и която след известно време ще изчезне.


И в крайна сметка не ми се откъснаха 200 лева от сърцето ... ама това да не е е червило бе!!
Викам си ще потрая още 10-тина годинки да ги събера, и без това не са ми чак толкоз пък жълти (не, изобщо!!!). Докато един ден не гледах някакво видео за тези лепенки в YouTube и си казах, че ей сега вече ги изхарчих тия не знам си колко си лева. И ги изхарчих.

По-долу резултатите са преди и след ползването на Crest 3D Luxe Professional Effects:




Снимката "след" е месец след приключване на избелването, т.е. има някакво потъмняване - пия кафета като смок и пуша чат-пат.

Crest са част от американския гигант Procter&Gamble, които са производители на стотици продукти, а гамата Crest включва избелващи пасти и ленти, води за уста и четки за зъби.
Самите ленти представляват фини, тънки парченца, покрити с гел: по-дълга за горната челюст и по-къса за долната.
Самото им поставяне не е изобщо трудно, особено след като добиете малко опит. Не представляват проблем при говорене, ако изключим лекото завалване на С-то.


Не изискват някаква специална подготовка, освен чисти ръце и си нямате и представа в какви абсурдни ситуации съм ги слагала - сигурно максимум в 2 от 20 пъти съм била у дома.

Вкусът им е химичен (каква изненада), а след като ги сваля, винаги изплаквам много добре, защото остава доста гел по зъбите.

Времето за престой е указано на опаковката на всеки вид ленти, като за тези, които съм ползвала аз, то е 30 минути на ден при общ курс от 20 дни.
Избелващият агент е водороден пероксид в различно процентно съотношение в различните видове ленти. 
Може да ги изберете според това, до колко чувствителни са вашите - КЛИК.

Съдържанието на Crest Supreme е Water, Glycerin, Hydrogen Peroxide (14%), Carbomer, Sodium Hydroxide, Sodium Saccharin. 
Professional Effects мисля, че бяха с 10% съдържание на пероксид.

Правило ми е впечатление, че избелващите гелове, които се ползват с шините за домашно избелване могат да достигнат до около 35-37%, което си еееее много хард, повярвайте ми.




Абсолютно винаги, когато избелвате зъбите си е силно препоръчително да сведете до минимум употребата на всичко оцветяващо като кафе, червено вино, цигари.
Зъбите са силно чувствителни към оцветяване по време на процедурите, така че ясно е защо, но дали аз го направих?

В началото пиех 3в1 със сламка. После започнах да пия 3в1 без сламка, а накрая обръщах черно еспресо сутрин и обед, а червено вино вечер. Както става ясно не съм най-добрият пример.
Също така не е добре да миете зъбите си непосредствено преди избелването, защото стават по-чувствителни. Ако имате зъбен камък, махнете го, за да бъдат резултатите по-високи.

По време на процедурите е твърде възможно да се повиши чувствителността на зъбите, като всичко ще отшуми с времето. Аз лично нямах никакви проблеми с Professional Effects, а със Supreme почти никакви. По време на избелването може да използвате паста за чувствителни зъби, макар това да предполага по-висока концентрация на флуор, а това пък да води до едни други дилеми и последствия, но пък това е и една друга тема.

По-долу може да видите снимки след избелването с лентите Supreme. Нито една от тях НЕ Е обработена по никакъв, повтарям по никакъв начин и съм подбрала такива, които са правени най-скоро след процедурите.
Първата е без светкавица, втората е правена със светкавица.


А на долните снимките може да видите зъбите ми преди каквото и да е избелване и непосредствено след това със Supreme:






Както виждате, разликата е такава, че е трудно да повярва на очите си човек (ако бях аз, сигурно нямаше да повярвам, честно ... ).
Но е добре да кажа още нещо - степента на избелване е в силна зависимост от цвета на костта ви, от състоянието на зъбите, от това колко пушите и какви храни консумирате в ежедневието си, колко сте прилежни в ползването и ред други.

Цветовете на пломби и коронки не се повлияват от пероксида.


Относно трайността на резултатите, производителите наивно обещават 18-20 месеца, а ние пък още по-наивно не им вярваме.


Както вече споменах, ползвам ленти от 3 години, а последните две правя само поддържащи процедури два пъти годишно по около 7-10 дни. Случвало ми се е да не слагам по 8-9 месеца, но въпреки всичко, хората, които ме виждат за пръв път, винаги питат дали съм си избелвала зъбите. Имам предвид дори и когато аз самата си мисля, че вече ама много са ми потъмнели. 
Просто човек свиква да се гледа по определен начин, свиква и с белотата си и с жълтотата(!!!) си. 



















Сериозно говоря, към днешна дата направо не знам как съм си позволявала да се усмихвам с тези зъби преди, а тогава даже не ми е правело особено впечатление и даже си мислех, че са си ок. 
Нали знаете как понякога трябва загубиш нещо, за да оцениш какво си имал. Е, ами понякога трябва да получиш нещо, за да разбереш какво си нямал 😄


А сега по темата опасни ли са или не тези ленти за нашите зъби. 
Много мнения, изказвания и статии съм прочела - от крайно отричащи до крайно подкрепящи и крайно "ще видите вие как ще ви се начупят зъбите след време". Не съм аз човекът, който може да твърди едно или друго, но две неща са сигурни.
Първото е, че ходя редовно на зъболекар (един и същ) от 7 години, който до този момент не е констатирал никакви промени в състоянието на зъбите ми. 



















Второто е, че в почти всички анализи, които съм чела по темата се твърди, че нито карбамидният пероксид, нито водородният пероксид (какъвто се използва от Crest) биха могли да представляват опасност за зъбния емайл, ако се използват в умерени количества. 
Това, за което трябва да се внимава най-вече е текущата чувствителност на зъбите и да се вземе предвид, че е вероятно да се обостри, макар и временно, както и състоянието на венците. 
Във връзка с второто, за да избегнете риска от възпаление, трябва да прецизирате максимално слагането на лентите, макар че зъбите са най-силно оцветени точно под венеца.

Цената на лените Crest Professional Supreme е 128,99 лв и могат да бъдат поръчани от ТУК
Кутията съдържа ленти за 40 дни, т.е. за два курса и аз обикновено я деля с някого. Или пък просто ще си я ползвате година и половина, ако правите поддържащи избелвания като мен.
Може да се купи и половин кутия за 77,99 ТУК.



Това е моят опит с избелването събран в една статия, надявам се да не съм изпуснала нищо съществено, а ако съм, знаете какво да направите.

Последвайте ме в Instagram, за да общуваме по-често 😍 -->>  PANDASMAKEUP


















__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

5 коментара

  1. "Относно трайността на резултатите, производителите наивно обещават 18-20 месеца, а ние пък още по-наивно не им вярваме." - винаги ме радва неподражаемия ти изказ :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. аааааааа ами че няма да им се оставяме на лъжите я :)))))))))))

      Изтриване
  2. За мен също зъбите са изключително важна част от визията на човек.. може би първо тях забелязвам при среща с нов човек. Ползвала съм три пъти лентите Crest, но двата от тях бяха само половин пакет (разделяме си ги с приятеля ми). И трите пъти сме поръчвали Profesiional Effects и при последната консултация с представителите на фирмата ме посъветваха отново да поръчам тях вместо Supreme,не знам защо. Много съм доволна - точно както казваш вече ги ползвам за поддържане на белотата. Лошо при мен е, че не спирам да пия кафе (по 2 пъти на ден).. да,цигари не пуша, но имам чувството, че кафето ми залепва по зъбите :D Все пак препоръчвам лентите на хора, които изпитват притеснения да се усмихват заради жълтите зъби!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,
    Искам да попитам: лентичките Supreme не се ли разместват, защото не са така фиксирани като някои други видове и съответно - ако се разместват, имат ли необходимия ефект.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, не знам какво значи "фиксирани". Използвала съм 3 вида избелващи ленти и не мисля, че някои са ми се размествали по-малко или повече от други

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)