придобивки и впечатления

By Pandasmakeup - 12:07

Бях наснимала едни нескопосани снимки преди няколко месеца с идеята да пиша за Нови придобивки, но към днешна дата публикацията ще се казва само придобивки (както почти винаги) + мини ревюта към всеки продукт, за който имам съставено  мнение.










































Няма да е лъжа ако кажа, че бях запланувала този пост да бъде без декоративна козметика, която при мен се лее като из ведро, за това съм включила само един продукт от тази категория (за цвят и то какъв):























Руж Max Faktor Creme Puff Blush в цвят Lavish Mauve: този руж ми беше пратен от Parfimo -  сайтът за ПАРФЮМИ и е на цена 18,2 лв, линк към него ТУК.


Просто не знам за кой пореден път ще кажа колко много харесвам точно тази серия печени ружове. Всъщност май даже няма нещо, което да не харесвам в тях или поне в тези цветове, които аз имам. За тях съм говорила ТУК, ТУК и ТУК

Все още тоталният ми фаворит е Nude Mauve.

Lavish Mauve отива с няколко идеи по-към розовото mauve и придава същата сатенена свежест на лицето, както и останалите ми два нюанса. Лесно се прелива, лесно се наслагва, няма едри брокатени частици и в който и блог да погледнете, мненията, в по-голямата си част, са положителни. 
Често виждам сравнения с палитрата на Hourglass -Ambient blushes, но дали е така ... поне визуално, може би ...























Душ гел All Nature Мед и липов цвят за много суха кожа: на опаковката пише, че е с 95% натурален произход и е без парабени, силикони, парафин, без SLES и без сурови сулфати или каквото и да значи harsh sulfates.
Изключително силен аромат на липа, който обаче не остава по кожата. Пени се добре и е икономичен, но честно казано не чувствам сухотата на кожата си кой знае колко облекчена след използването му.
Не бих повторила покупката, а още повече, че и ароматът нещо ме дразни.
Цената беше около 5-6 лв.























Сухи шампоани Batiste Fresh и Cherry: не знам дали съм го споменавала и друг път, но аз съм от хората, които не правят особена разлика между този и онзи сух шампоан, освен основно по един показател - миризмата. За това и реших да опитам черешовия, но да речем, че не ухае точно на пресни, сочни черешки, а и кой ли би очаквал ...
Последните пъти купувам винаги Batiste, повлияна от всеобщото възхищение към тях, но честно казано, освен ако не ми прави два пръста пърхут, нямам против да ползвам какъв да е друг сух шампоан.
Цената му е около 6-7 лева.






















Този продукт не съм особено наясно как да го нарека, но  ми беше подарък при една поръчка на продукти Micca от един бг сайт. 
Becos е италианска марка, която не бях чувала никога преди това. В официалния им сайт не намерих опция за английски език, но от оскъдната информация в интернет успях да разбера, че са професионална бяла козметика и дори мернах някакви уреди в асортимента им (сайт).

Моят подарък представлява нещо като флуид и според производителя трябва да очакваме моментален лифтинг ефект на зоната около очите и устните. Нещо, което да се използва преди излизане например, когато трябва да свалим 10-тина годинки или пък под коректора за очи?

Не знам, честно казано пробвала съм го веднъж и някак си не се почувствах незабавно изпъната, но все още не го заклеймявам, ще видим как ще се представи по-нататък.
Цените им са сравнително високи, не успях да намеря точно този продукт, но един техен крем за лице например е между 50 и 100 лв.























База за лице и нощен крем на Bio Karite: към днешна дата нощният крем е напълно изразходен, а базата преполовена (или поне така предполагам, предвид, че не мога да видя колко остава).
Това са първите продукти на Bio Karite, които ползвам и доколкото успях да разбера марката е френска, био сертифицирана козметика.

Базата за лице (всъщност се води крем-база) е 50 мл и струваше 23,55 лв от Лили. Подходяща за чувствителна кожа и за хора над 30 години (включително и мъже). 
Общо взето само хубави неща пишеше - интензивна хидратация, защита от външните вредни влияния, антиейдж действие, подхранване, омекотяване.
Съдържанието е с 98% натурален произход и 53% еко.

Продуктът има флуидна текстура с ужасен аромат, кафеникав цвят и мазен финиш. Пробвала съм да го нанасям сутрин, но буквално целия ден си седя и си лъщя. 
Нямам предвид, че крема е тежко мазен или нещо подобно, просто кожата видимо мазнее.

Като база съм опитвала веднъж, но на смесената ми кожа никак не й се хареса, така че единственото приложение, което успях да намеря, беше да го ползвам вечер у дома. 
Друга особеност, която си спомням доста ясно, е че когато веднъж го нанесох по-близо до очите, веднага започнаха да сълзят.

Честно казано като че ли не бих повторила покупката.

Нощният крем за лице обаче ми хареса доста повече - изключително мек, приятно ухаещ, но ... с кир ефект. Иначе без чак такива следи от омазняване и без парене на очите.
Цената му беше 14,49 лв за 30 мл.
Също хидратиращ и антиейдж, препоръчван за мъже и жени над 35 години, с 98,2% натурални съставки и 17% еко.

Опаковката много  ми допада от гледна точка на удобството - щракаш си с помпичката и си свиркаш. Но подозирам, че вътре остава чудовищно  количество неусвояем продукт, а да не говорим, че изобщо нямаш идея в коя прекрасна нощ ще останеш без нощен крем.
Трябва да призная, че след като спря да изпомпва, опитах да разпоря опаковката с ножица или пък да извадя помпата поне, но просто не успях да достигна до никъде и се разделихме - аз ядосана, а тя обезобразена. 























Нощен балсам за лице Biotherm Aquasource Night Spa: този балсам ми беше подарък от мила приятелка и е в опаковка от 20 мл (нормалната е 50 мл).
Много интересен продукт, супер ми допадна и ... супер не ми допадна, че цената му е между 75 и 90 лв за пълния размер.

За всички типове кожа, с лека гел консистенция и дълбоко хидратиращо нощно действие (сравнено със съживено лице след SPA процедура).

Да ви призная не знам дали сутрин се събуждам като след спа, но кожата ми определено хареса това балсамче и ще си помисли дали няма да си го купи в пълен размер (някой ден, изобщо не скорошен).

Пише, че съдържа Life PlanktonTM и екстракт от Полинезийски морски организми.


Алфа хидрокси киселина на COSRX: поръчах тази киселина по препоръка на Деси и трябва да призная, че тогава и представа си нямах какво точно вършат тази и подобни киселини, та се наложи да се образовам малко по темата.
Сигурна съм, че феновете на бялата козметика и ревностните пазители на кожата си знаят прекрасно за какво иде реч, но най-общо казано алфа хидрокси киселини се извличат от захарта в плодовете и млякото. Например млечна, гликолова, лимонена, бадемова ...
Не може да си представите на колко неща въздействат и помагат тези киселини, що се отнася до кожата ни - фини линии, хиперпигментация, белези, акне, хидратират, ексфолират, изглаждат, регенерират и още и още ...
А аз имам и пигментни петна и белези по лицето, така че, живот и здраве, ще видим черно на бяло резултатите в снимки по-нататък.

Естествено, трябва да се внимава как се използват киселините особено, ако са в чист вид, както е този продукт и винаги да се ползва слънцезащита. 
Да, парадокс е, но AHA може да помогне за премахването на пигментните, слънчеви петна, но същевременно прави кожата изключително чувствителна по време на третирането й  и ако не се пазим, може да стане д(ефект).
Прекомерната употреба също би могла да даде обратни резултати и да раздразни кожата.

Изобщо, много е интересно, препоръчвам да се запознаете по-отблизо с действието на алфа хидрокси, че и на бета хидрокси киселините.
























Измивен гел за лице Good Morning на COSRX: отново продукт на корейските COSRX, супер икономичен и много приятен гел за лице с ниско PH.
Цената му беше 11 долара и го ползвам с удоволствие - не изсушава, почиства добре и ухае на свежо.























Интимен гел Lactacyd Fresh: наистина много време не бях взимала от геловете на Лактацид и този път реших да сменя малко обстановката в банята. 
Този специално е предназначен за по-дълготрайна свежест и има особено, охлаждащо усещане.
Може да се използва ежедневно, освен това съдържа и ментол, от където идва и въпросното усещане. 
Честно казано не мога да преценя дали ми харесва или повече ме дразни това "охлаждане", защото една идея го дели от усещането "парене" 😉
Иначе нямам никакви оплаквания към продукта, цената му беше около 5-6 лева. Може би следващия път ще опитам някой от другите видове.























Мицеларна вода Leganza Lavender на Rosaimpex: едно изненадващо дрогерийно откритие, с което имаме love-hate връзка.
Love, защото почиства чудесно, а hate, защото не понасям миризмата й. Какво ли съм си въобразявала, купувайки продукт с името Lavender в него, но наистина, наистина ужасно ме дразни. 
Добрата новина е, че определено чисти ефективно и ако нямате против лавандулата, препоръчвам да я опитате (съдържа органично лавандулово масло и е бг производство).
Цената е супер приемливите 5,6 от Елитис.




























































Следват 4 продукта, които ми бяха изпратени преди много време от дрогерии Lilly, но така и не бях ги включвала никъде в блога.

Вода за уста Lilly Parodont: без парабени и без съдържание на алкохол, освежаваща и "събуждаща" 😃
Имаше време, когато редовно ползвах води за уста, особено, когато имах проблеми със зъбите. Но с времето този навик някак отшумя, а никак не е лошо да си се жабурим сутрин поне, особено при кървящи венци или парадонтоза. А дори и да нямаме разправии със зъбите си, употребата на вода за уста потиска развитието на бактерии в устата.

Витамини Solevita желязо+витамин C: ох, единствената причина да недолюбвам шумящите таблетки, е че изобщо не харесвам газирано.
Solevita се произвеждат за Лили и в асортимента им може да намерите Цинк, Калций, Магнезий, мултивитамин ...
Препоръчителната доза на тези с желязо е 1-2 таблетки на ден, а в кутийката се съдържат 20 броя. Вкусът им е на касис, който лично на мен не ми е от най-любимите, но все пак е приятен, а остатъчния вкус в устата е на желязо.

Шампоан Velnea Apricot Seed Oil: за суха и увредена коса, каквато се води моята след безкрайните боядисвания.
Продуктът обаче не успя да ме впечатли с нищо, освен с приятния си прасковен аромат.

Балсам Velnea Apricot Seed Oil: приятно балсамче, омекотява и улеснява разресването, ароматът не се задържа кой знае колко дълго в косата, но като цяло върши доста по-добра работа от шампоана.






















Дезодорант Nivea stress protect: да си призная, като ги видя тези големите нивейски опаковки и просто не издържам да взема една. 
Харесва ми да имам и ползвам различни дезодоранти, така че един в повече никога не е излишен. 
Както се подразбира от името, този е предназначен да дава защита и в стресови ситуации, в които лично аз отделям в повече от всичко - и пот и себум и изобщо голям стрес ви казвам.
Дали защитава 48 часа силно се съмнявам, но на мен ми дава достатъчна свежест през целия ден.






















Антибактериален гел за ръце Бочко Смрадлика: ползвам често антибактериални гелове и почти винаги нося такъв в чантата си. 
Този на Бочко има ужасен за мен аромат и е по-течен отколкото ми се иска.
Съдържа екстракт от смрадлика и според производителя не уврежда кожата на ръцете, а спирта в него е дозиран така, че да не предизвиква раздразнения.
По-скоро обаче не бих го взела отново, предпочитам геловете на Живасепт.
Цената му е между 2 и 3 лв.























Гъби за грим Ebelin: купувам подобни гъбички от където ми падне и реших да опитам и тези на ДМ. Малко по-твърдички са, но не се разпарцаладосват след няколко ползвания като тези от Джъмбо например. Освен това след няколко изпирания поомекват.
Цената им е 5,8 лв за 8 тампона.

Може би е излишно, но все пак ще спомена, че с такива гъбки може спокойно да нанасяте фон дьо тен-а си, пудрата си, да разнасяте коректор, да ги ползвате за коректив на очния грим и изобщо за каквото ви дойде на ум.























Мокри кърпички Renkli: ако някой към днешна дата ме пита защо съм снимала мокрите си кърпички, няма да мога да отговоря. Но след малко ще трябва да кажа и защо съм снимала почистващите си тампони за грим.

Все пак имам някакъв спомен, че тази тройка мокри кърпи струваше стотинки (дано не греша) и аз бях  много възхитена, защото винаги и навсякъде имам мокри кърпи - у дома, в офиса, в колата, в чантата, абе навсякъде. Ползвам ги за ръце, за прах, да си почистя бюрото, машината за вода или каквото друго има там за чистене.

Единственото, до което никога не доближавам каквито и да е мокри кърпи, това е лицето си, дори и да са специално предназначени за там. Ужасно ми е неприятно.























Гел за бръснене Balea с аромат на лимонов сладолед: един от най-най-любимите ми продукти в банята, който така се радвам, че най-накрая опитах ...
Страхотно нещо е този гел, прави богата пяна, ухае великолепно, не пресушава кожата и направо ... абе обичам го.
Не знам дали мога да го нарека икономичен, защото макар да прави много пяна, доста ми е трудно да пусна малко количество с пулверизатора. 

И все пак ... ако не сте опитали, задължително го направете.
Цена: 3,99 лв от ДМ
























Тампони за грим Cleanic: включвам ги по една-единствена причина ... от доста време това си ми най-любимите тампони за почистване на лице, защото! Не се разпадат, не оставят власинки, не са тънки като цигарена хартия или пък дебели като пакет с памук,а просто са ми точно ок, включително и колко меки/твърди са.
Цена 2,4 лв (в Елитис).

***********

И както се казва ... това беше всичко, приятели 😍

По-долу може да намерите социалните ми мрежи, ако все още не сте го направили.

Чао😊


















__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

1 коментара

  1. Batiste имат и моя положителен глас! Много съм доволна, винаги използвам сухия шампоан в случаите, когато ми се налага да изляза вечер след работа, а прическата ми не е съвсем в ред.. :))

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)