Козметични разочарования №2

By Pandasmakeup - 6:16

За днес съм ви приготвила само 4 продукта, но не се безпокойте. Изпилиха ми нервите като за 44. 

Всеки човек има продукти, от които не е точно очарован, но не е и разочарован. Или пък разочарован е, ама все ще намери за какво да ги ползва. Или пък може и да не намери за какво да ги ползва, ама нейсе, не е важно.
Но има и такива, заради които ти иде да се хвърлиш от покрива или пък тях да хвърлиш от покрива или пък да си срежеш някоя артерия от яд. Три от днешните звезди са точно такива.


























Четка за лице Sigma F25 Tapered Face Brush: тази четка я бях взела от една блог разпродажба на една от влогърките, които от време на време следя. Казвам от време на време, защото ако беше постоянно сигурно щях да съм гледала клипът й, посветен на тази четка и нямаше да се стигне до това. Не че съм обмисляла покупката кой знае колко, просто исках да тествам нещо на Сигма, защото нали уж все ги определят като много хубави и качествени.
И как иначе, тази четка струва цифром и словом точно 33$ без доставката в сайта на Сигма, дами и господа (да, и господата хубаво да четата та да видят евтино ли е да си красива).
Може би и тя е най-голямото ми разочарование от 4-те продукта днес, първо защото не очаквах и второ защото много й се радвах. 
Какво всъщност се случи - тази четка се скубе повече и от куче в период на смяна на козината. Всяко ползване за каквото и да било е съпроводено с мощно обливане на косми на цялото ми лице и деколте. Имам четки на различни производители и марки, но никоя, дори и най-евтиния китайски боклук, не се е скубала толкова много. А и вижте какво се случва с пада ми, докато я мия:





























На всяко миене падат поне 5 пъти по това, което виждате на снимката. Мъка. На всичкото отгоре и основата на четката се разклати, при положение, че почти не я ползвам. 
Нямам търпение вече съвсем да оплешивее, та да я изхвърля- иначе просто сърце не ми дава.
В момента я използвам от време на време само и единствено за пудра - по този начин падат най-малко косми, защото само потупвам лицето, докато ако трябва да слагам руж, бронзър или друго .... става страшно.

























Молив за очи Impala Silicone Eyeliner: всички знаете колко е известен, харесван, дори обичан този молив. И него съм го взела с голямо желание, защото винаги търся нещо издръжливо за водната линия на окото. Е да ама не. 
Така ми възпалява очите, че два дни после не мога да дойда на себе си. Опитах да му дам шанс и като молив за горния клепач, но ми е изключително трудно да го опушвам. Не знам защо е толкова известен като "лесен за опушване". Нанасям го и си застава като лепенка, не подлежи на никакви интервенции, а с тази гумичка на другия край на молива пък изобщо не мога да работя и само се нервирам.
Виждате, че по никакъв начин не мога да го ползвам, но понеже знам, че много хора го обожават, го направих част от моя GIVEAWAY вместо BLOG SALE.

Молив за очи KIKO Skinny Fit Kajal: същата работа. Много ми възпалява очите, а съм го взела телесен цвят само и единствено за водната линия. Също голямо разочарование за мен и също купен с голяма радост. Чисто физически ми нанася големи вреди и за мен не е възможно да го ползвам. За този молив съм чела не едно и две страхотни ревюта, но ... И наистина - качеството е несравнимо. Мек, наситен, лесен за работа. Много ме е яд за него.
Ще опитам да го заменя с един подобен на Oriflame, който ви представих при последните си НОВИ ПРИДОБИВКИ. 

Балсам за устни Ziaja natural olive: този балсам всъщност е най-малкото от 4-те ми разочарования, защото и без това не го харесах чак толкова още от самото начало. Имам пълно ревю за него ето ТУК. Обаче какво се случи известно време, след като написах статията. Вижте сами:


























Консистенцията му позеленя. Абсолютно в срок на годност и без разбираема, поне за мен, причина. Естествено, няма начин да си сложа повече това нещо на устата.
Вероятно има някакво рационално обяснение за случилото се - някоя от съставките е претърпяла някакви промени, но аз не се сещам какво би могло да предизвика това явление, никога не ми се е случвало с друг балсам и не бих повторила покупката. 

Разбира се, най-много ме е яд за четката и моливът на Kiko. Все по-често слушам и чета за Сигма, че всъщност не предлагат чак толкова високо ниво, а марки като Zoeva например са с класи над тях - и като цени и като качество. Аз не бих могла да коментирам това, защото не е добре да се правят изводи на база ползване само на един продукт - може пък просто да си изтеглил късата клечка. Но е факт, че няколкото четките на Zoeva,  които притежавам (и за които можете да прочетете ТУК) са наистина без забележки.

Благодаря предварително за вашите коментари :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN .

  • Share:

You Might Also Like

13 коментара

  1. Полезна статия със сигурност. Малко ме изненада молива на импала, защото имам цели 6 и се държат добре, но аз ги ползвам само като очна линия. Чела съм, че във водната линия много дразни очите, но аз принципно там и не слагам моливи. :) В крайна сметка явно някои хай-енд продукти /цената им по-точно/ не е гаранция за качество.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. точно така! Доста често плащаме за "марка" много повече, отколкото за качеството на продукта.
      А с моливът на Импала не се занимавам да правя очни линии, защото и без това не ми се получават достатъчно прецизни. Явно си майстор ;)

      Изтриване
  2. Съжалявам да чуя, че тези неща са те разочаровали, но какво да се прави, руска рулетка е това да купуваш козметика :D Моливът на Импала май е неносим във водната линия, всички се оплакват, че дразни, а аз даже не искам и да си правя експеримента с моите чувствителни очи :) Иначе много го харесвам за очна линия (не опушена очна линия, факт) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че има хора, които също смятат, че тези моливи определено НЕ СА подходящи за опушване. Беше ми писнало да чета как страхотно се справяли с тази задача, а и гумичката колко помагала.... След като молива не мърда по никакъв начин, щом е нанесен веднъж, гумичката също става излишна. Много пъти се опитвах да я ползвам дори и за по-меки моливи, но само ми наранява горния клепач. Абе не е продукт за мен този молив :D

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Поредната полезна публикация написана със страхотно чувство за химор. Четох я с огромно удоволствие :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-най-хубавото нещо, което мога да поискам да прочета под някоя от статиите си. БЛАГОДАРЯ! <3

      Изтриване
  5. Твоите постове винаги се четат леко, приятно и с голям кеф!... :)
    Аз имам 5 - 6 четки на Sigma и нито една не се е държала по този безобразен начин. Естествено фаворитът ми е F80. Имам я от вече 2 години и не е мръднала... Така че не се разочаровай от цялото им производство. :) ZOEVA не съм пробвала, но ми се иска.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еххх, че хубавооо!!! Много ти благодаря, Диде, за хубавите думи.
      Да знаеш, че не съм разочарована цялостно от Сигма и ако ми падне нещо сгодно, със сигурност пак ще опитам- та те са направо легендарни четки!!! Но не бих дала толкова пари честно казано .... и не защото са лоши, а защото в днешно време има доста сполучливи четки на доста по-ниски цени, които вършат същата работа и са качествени. :))))

      Изтриване
  6. Съжалявам за директния въпрос, но тази четка сигурно ли е, че е оригинал?Имам няколко четки на Сигма и никоя няма подобни проблеми.За няолко години редовна употреба и без грам жалене при миене моята Ф80 няма паднал дори един косъм.
    Точно с тях се убедих, че има защо някои четки да са легенда и дори забравих тези на РТ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, взех четката от Поли - от policosmetics ... или нещо подобно мисля беше, сигурна съм, че я знаеш :) Не мисля, че тя би си купила реплика ... че и после да я продава за оригинал ... не знам..

      Изтриване
    2. Да, ясно.Оригинал трябва да е, щом е от нея.Жалко, че не става.Сетих се, че гледах списък на най-добрите и най-кофти четките на бранда и познай тази в кой списък се оказа - лошия.Просто не си уцелила на модел :)

      Изтриване
    3. Уффф, абе да ти кажа, то момичето няма да я е продало от хубаво :))) Иначе ми е ясно, че покупки от блог разпродажби са си риск печели риск губи. Не съжалявам, тя цената беше изключително ниска мисля и все пак - имам си една Сигма :))) Макар и само за красота в повечето случаи :D

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)