Фон дьо тен Max Factor Skin Luminizer

By Pandasmakeup - 4:49

Какво прави човек, когато го мързи и мързи да пише, ама дни наред?
Рови в черновите. Избрах да споделя мнение за един от фон дьо тен-ите, които ползвам в момента, а следващите две публикации ще посветя на хайлайтъри и нови придобивки.





Този фон дьо тен го имам още от началото на неговото въвеждане из дрогериите миналата година, но така и не намерих желание да го ползвам усилено. Първо, цветът ми беше кофти - гледам, че съм взела 50 Natural, което явно е било най-светлият предлаган - иначе как човек с кожа на смъртник ще избере цвят с подобно име. После - оказа се,че изобщо не си пасна с тогавашната ми лоша кожа. Изглеждах още по-зле с него и като че ли подчертаваше пъпките и всичко останало. И накрая, въпреки, че през есенно-зимният сезон кожата ми доста се изсушава, този фон дьо тен не ми предоставяше желаният от мен финиш за достатъчно дълго време. Разбирайте, че започвам да си лъсвам стабилно след известно време.
След лошото начало на това ревю обаче, може да бъдете изненадани с неочакван край, така че stay with me.


Малко рекламни бла-бла: "иновативна спираловидна формула, която комбинира озаряващи частици и съставки, които се грижат за кожата. Перлените пигменти във формулата на фон дьо тена просветляват тена на лицето и мигновено го даряват с изтънчено сияние. Еластомерите създават ефект на безброй прозорци, в които светлината се отразява обратно и създава изключителен, просветляващ кожата ефект".





Виждате самият продукт в опаковката - точно като течен шоколад с тези бели спирали, в които очевидно се намират въпросните "перлени пигменти". А като стана дума за опаковката - много ми харесва. Лека, удобна, пластмасова, бих казала дори стилна. Помпичката също дозира чудесно продукта, а самата бутилка ляга идеално в ръката. И още нещо - притежава онзи "избутващ" механизъм, който изтласква продукта все по-нагоре с намаляването му. Освен, че виждате с много голяма точност колко още остава, ще се избегне оставането на фон дьо тен по стените на бутилката, което, както знаем, понякога може да даде доста фира. Особено в стъклените бутилки.

След изпомпване, продуктът си излиза с цвят на фон дьо тен, а не на смесен течен шоколад. Т.е. няма и следа от бялата ивица. Може и да се смесват, а може да е и само по стените, за да хваща окото с различна визия. 

Този фон дьо тен се нанася като една мечта - меко, гладко, равномерно, маслено ... Без закачане и наслояване. Консистенцията е точно такава, каквато трябва да бъде - не прекалено гъста, не прекалено рядка. Не лепне, не е водниста. Кожата не се изсушава от продукта, не дава усещане за тежест върху лицето, а отстраняването не е проблем. 



Покритие - може да бъде от слабо към средно. Самият фон дьо тен нормално нанесен дава средно покритие. Но ако нанесете малко количество и го разнесете добре, ще получите едно сравнително слабо покритие. Идеята на продукта е да бъде един ежедневен, озаряващ, просветляващ и изравняващ тена фон дьо тен. Да получите една сияеща кожа. 

Финишът действително е чудесен - сатенен, сияещ, но нищо прекалено. Изглежда изключително естествено, дори в началото след като го нанеса, самата аз се възхищавам колко красиво седи. Обаче това някак се размива с напредъка на деня, лицето ми губи свежестта си, а фон дьо тен-ът започва да се размества. Брадичката ми лъсва, след това около носа и ... 

Трайността е задоволителна, кожата ми не го абсорбира. Неприятното е друго. Когато започне омазняването и става едно ... буквално мазало - продукта се размества още повече от мястото си и като добавим лъщене+озаряване ... НE!
За прикриване на недостатъци- още три НЕ-та му давам, моите по-скоро ги подчертава.



ОБОБЩЕНО: не мислете, че всички озаряващи фон дьо тен-и не са подходящи за мазни кожи или пък за комбинирани. Но този специално провокира Т-зоната ми да се омазнява повече от нормалното и това е изключително видимо. Да, можете да го фиксирате с пудра и да туширате проблемните зони за малко по-дълъг период, но лично аз за ежедневието си предпочитам фон дьо тен-и, чиито финиш не ми се налага да поправям след час-два носене.

Този фон дьо тен е за хубава чиста кожа - без пъпки, нормална към суха. Имайте предвид, че ако отговаряте на тези условия, ще постигнете една наистина красиво изглеждаща кожа. 

Не знам дали успяхте точно да схванете мнението ми за продукта, статията е написана някак хаотично и не мога да събера мислите си в едно стегнато ревю. Не случайно се задържа толкова в чернови, но я пускам в този вид. 
Истината е, че няма да повторя покупката в никакъв случай, освен това - що за цветове са внесли! Ако сте с много светла кожа като мен, гаранция няма да ви пасне нищо. През зимата ми е прекалено тъмен, а през лятото ми е прекалено светъл. Просто мечта. За това сега се напъвам да го изразходя, тъй като задържам тена на лицето до около края на декември. 

Цената му е около 25 лв, по намаление слиза до към 20. В опаковката има 30мл, които са годни за употреба една година след отварянето.

Интересно ще ми е да прочета дали споделяте мнението ми за този фон дьо тен.
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN

  • Share:

You Might Also Like

6 коментара

  1. На мен ми хареса този ФДТ и как си описала,че е за чиста кожа - абсолютно си права, защото подчертава всяка пъпка. Дава този сочен вид на кожата, който много хора харесват, а и аз понякога. Всъщност май имам същото мнение като теб - става, но не бих си го купила пак :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, знам :) Чела съм ти статията. Откровено - съжалявам, че го купих :)

      Изтриване
  2. Много се радвам на това ревю, защото съм заглеждала този фон дьо тен и съм му се чудила. По принцип избягвам всичко, което има блестящи частички, именно поради причините, които и ти си изтъкнала - подчертават всички несъвършенства. А проблемът с цветовете е много голям. Както с прословутия True Match на L'oreal, от който обаче, нямаше match за мен...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност проблемът в повечето случаи май идва с подбора на внесените цветове у нас. А пък за True Match толкова много се чудих и колебах ... не ми хареса от тестера, но пък коректора им е страхотен ...

      Изтриване
  3. Този фдт го искам само заради външния му вид, признавам си без бой :D Но всеки път като си търся цвят, се отчайвам и се отказвам. Ревюто беше много полезно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооох аз ако ти покажа снимка на суочове на всичките си фон дьо тен-и .... един с един няма за съжаление .... почти никога не откривам цвят, който да ми пасва напълно. Просто трябва да блендирам до припадане...

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)