Празни опаковки 6

By Pandasmakeup - 13:26

Да ви призная този блог май ще се превърне в Празни опаковки и Нови придобивки като гледам на къде вървят нещата.

Вижте какво си отива днес (че ми писна да я подритвам тая торба):
































Най-лошото е, че имам навик да трупам разни боклучави опаковки (както всеки уважаващ себе си притежател на бюти блог), с намерението да спастря достатъчно за една статия, но ей така неусещайки и непишейки с месеци, тези опаковки нарастват до размерите на средно голям стадион покрит с два пръста прах.

А после даже ме е срам да ги снимам, защото се оказват в ужасно състояние - или съм забравила да затворя някой недоизразходван крем или съм сритала торбата някога си и ако няма омазани, то ще има изпочупени.
Започваме.


















Масло за тяло Balea White Passion: с категорично добри чувства се разделяме и дори ще искаме да се видим пак. 
Съдържа какаово масло и е за много суха кожа, а консистенцията си беше точно маслена. Сещам се, че го свърших с изключителна бързина, удоволствие и усещане за мека и хидратирана кожа. 


Крем за лице Bilka Rosa Damascena: води се anti-age, но го ползвах толкова отдавна, че единственото, което помня е острият аромат и воднистата консистенция.
Не се подмладих от него, но кой знае ... може би ако не се бях мазала, сега щях да имам един пачи крак в повече 😃

Серум за мигли Realash: тук мога да изкажа мнение кратко, точно и ясно - да, този(а вероятно и подобните нему) серум имаше ефект. Миглите ми видимо се промениха, но в момента, в който спрете да го използвате (което логично не може да бъде во веки веков) всичко приключва.
Ако имате интерес, може да прочетете целите три статии, които имам по въпроса ТУК.


















Бебешки шампоан Бочко с екстракти от лайка и липа: сериозно ви говоря, тези опаковки са от праисторическата ера. Сещам се, че шампоана на Бочко беше първото по-така измивно средство, което бях купила, за да почиствам четките си (едни от първите естествено).
Ползвах го известно време, след което реших, че всъщност не ми харесва (сещате се колко беше нашумял по едно време като четкомиещ продукт) и го захвърлих в някакъв шкаф. 
7 години по-късно го изрових и изразходих за нещо, за което нямам никакъв спомен и после преседя в торбата с опаковките още около 7 години и ето ни тук.
Всичко, което се сещам е, че не миеше четките изобщо добре (предполагам, че е бил добър за космите, но оставаха на петна винаги) и в крайна сметка не съм купувала повече от тези шампоани.

Душ-гел Dove с аромат на шам-фъстък и магнолия: аромат на шам-фъстък OMG !?!?!? Представихте ли си го? Е как няма да го купя този душ гел, все пак за чревоугодник висша класа става дума тук.
Но истината е, че ароматът не беше чак толкова достоверен или поне тази комбинация с магнолията не беше по вкуса ми (забележете - вкуса ми).
Иначе самият продукт си е един нормален душ гел, даже бих казала нищо впечатляващо, който едва ли бих купила скоро пак, тъй като бая рафтове с гелове ми се мернаха последно из Елитиса ...

Лосион за тяло Balea с аромат на лимон и ванилов цвят: ако има нещо, което определено НЕ харесвам, то това са цитрусовите аромати. Но ако има нещо, което определено ХАРЕСВАМ, то това е ванилията.
За лосионите на Балеа е ставало дума много пъти из блога, ползвала съм доста от тях и ги харесвам. А DM много обичат да смесват лимон с ванилия в продуктите си и бих казала, че им се получава доста успешно (гелът за бръснене с аромат на лимон и ванилов сладолед е убиец на любов, казвам ви).

















Крем очна линия ELF Black: някак си не успях да я оценя тази очна линия, защото по времето, когато я бях купила (от iherb.com между другото - ЦЪК) бях пълен лаик и изобщо не знам дали бих могла да се изкажа адекватно и най-вече обективно за продукта, за това избирам да не заговоря сега, а да замълча завинаги. И без това така си и изсъхна повечето от нея.
Сещам се, че малко ми полютяваше във водната линия, за това може да имате едно на ум все пак.

Гел за вежди S-he: това е марката декоративна козметика на DM, а гелът за вежди е нещо много полезно трябва да кажа. Плюсът на прозрачните е, че когато си направите веждите не променя цвета им. Минус естествено винаги има - от кристално прозрачен, заприличва на изцедена вода от непрана стирка(което всъщност не е проблем при ползването, просто ако шишето е прозрачно, както в случая, започва да изглежда ужасно).
Относно качествата на продукта - фиксира доста добре веждите и определено се усеща, че не е въздух под налягане, но ако прекалите с количеството, след като изсъхне остават странни бели следи.

Молив за вежди Mac в цвят Lingering: да, моливът е прекрасен, мек и маслен, изпитвам удоволствие да работя с него. Заслужава ли си 37те или колкото беше там лева?
Не и то най-вече, защото като количество продуктът е прекалено малко. А и вече имам нов любимец в този сегмент (да, МАК, не сте вие).
Честно казано автоматичните моливи са си голяма работа, а ако не свършваха толкова внезапно (и бързо), щяха да са още по-голяма.

















Лосион за ръце и тяло Bettina Barty Vanilla: просто няма да ви разправям колко дълго назад във времето съм ползвала лосионите на Bettina Barty. Може би съм опитала почти всички видове и наистина ги обожавах. В последствие малко позабравих за тях, давейки се в огромното море на пазара, но винаги ги гледам с умиление, когато минавам през Елитис.
Немски са, а опаковката на снимката е travel size и се подмяташе из офиса, докато не й изтече срока за годност.
Бих препоръчала да опитате тези лосиони.

Балсам за устни Logona с Невен: този био балсам дойде в една Good Box кутия и е абсолютно страхотен (освен ароматът му). Препоръчвам го на 1000%, супер маслен и приятен, доста напомнящ на този на Alverde в жълтата опаковка, който също е с Невен.
Устните ми се чувстват страхотно и с двата.

Лакове за нокти Golden Rose 44 и Flormar Bright Coral: страхотни цветове, с добра покривност, даже гледам, че Bright Coral още става за ползване и май ще го засиля към някого. Единствено четката на зеления не е по вкуса ми, прекалено е дебела, което я прави непрецизна.

















Маска за коса Ziaja Cocoa Butter: изглаждаща маска за коса с какаово масло, доста отдавна изразходена. Не харесвам повечето продукти на Ziaja, които съм опитала поне до този момент, но специално от маската нямам особени оплаквания. Правеше косата лесна за разресване и приятно ароматизирана (повече на кокос, отколкото на какао като че ли, но то кой ли ти прави разлика (са си помислили от Ziaja) ).
Не бих купила отново.

Спрей за почистване на четки H&M: този спрей е удобен, за да почиствате четките си от прахообразни продукти между две пранета например. Не е уникален продукт, но е идеален да премахнете един цвят сенки от четката, ако искате да ползвате друг на момента или просто да бъде готова за следващо ползване. Не премахва цветовете до степен да стане като недокосната, но ако я минете през спрея, после спокойно може да се гримирате отново без да се притесняване, че ще стане мазало от цветове.
За кремообразни продукти обаче не е достатъчно силен.

Двуфазен дегримьор Mixa: ето с какво премахвам кремообразни продукти от четките си, преди да пристъпя към пране или да довършва с някакъв почистващ спрей.
Харесвам този продукт, а другото нещо, заради което го купувам постоянно е, че не ми пари на очите, както други подобни продукти, които уж били нежни, ама ...
Малко повече съм писала в ето ТАЗИ статия.


















Маслен лакочистител Lilly: обещавам, че повече няма да видите този продукт в блога през следващите 20 години. 
И то не защото съм писала някога за него, а просто защото около 10 милиона други го направиха вместо мен. И все пак - аз съм от тези, които харесват този лакочистител и бих го купила отново.

Тоник за лице с натурален колаген на Colway: една скъпа приятелка ми подари комплект продукти на тази непозната до тогава за мен марка и честно казано определено ми допаднаха. Всъщност не ми бяха чак до там непознати, защото преди това бях ползвала измивния им гел веднъж (в дома на въпросната ми приятелка) и много го бях харесала, в следствие на което дойде и въпросният подарък.
Доколкото знам продуктите им се разпространяват чрез мрежови маркетинг (не съм съвсем сигурна), полски са и не са никак евтини.
Относно тоника - бих го ползвала отново. Тонизирането на кожата е една от важните стъпки в нейната грижа, към която обаче лично аз не се придържам особено често и не се гордея с това. Но със сигурност бих искала да я вкарам в рутината си по-за дълго.

Тоалетна вода PUR BLANCA на Avon: един фаворит от студентските  ми години, а нали знаете, че ароматите са едни от най-силните пазители на спомени ... И да, определено бих купила отново и не, не умея да описвам аромати :)














Балсам за устни Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: това мило чъби е толкова окаяно горкото, с изтрити надписи и какво ли не, но честно ви казвам, продуктът вътре е (беше) просто страхотен!!
Представлява балсаместо червило, като моят цвят (убийте ме не знам какъв е) прави устните ми да изглеждат тип my lips but better.
Супер маслено, ванилово усещане, което не успя да ми омръзне до самия си край (най-голямата изненада за мен). Определено бих го купила отново (даже два пъти 😋😤).

Спирала Essence Crazy Volume: много отдавна захвърлена спирала, която не успя да ме впечатли с нищо.

Фон дьо тен Burjois Healthy Mix Serum: изключително много харесвах този продукт и даже не знам защо не успях да го изразходя в срок. 
Всъщност мисля, че състоянието на кожата ми рязко се беше влошило и започнах да използвам по-тежката артилерия.
Лек, серумен фон дьо тен, подходящ повече за суха кожа или такава без особени недостатъци за прикриване (макар на моя да пише, че е подходящ за смесена към мазна), а цветът, който имам е Vanilla. 
Да, ако сте жълтички  и средно светлички, определено вижте този нюанс, защото повярвайте, ако има нещо, което е характерно за дрогерийния ни пазар, то е глад за жълти фон дьо тен-и (смятам аз). 

Фон дьо тен Manhattan Perfect Mat: цвят Natural 77 беше едно доста смело решение от моя страна, защото е доста тъмен, а аз - точно толкова светла.
Всъщност го бях взела за лятото (май по-миналото беше), когато тенът ми е по-тъмен и кожата се омазнява повече. От серията за проблемна кожа Clearface. 
Този фон дьо тен е мат в пълния смисъл на думата. Не полумат, не леко мат, ами супер мат. Абе направо пърфект мат 😄. Има особено пясъчно усещане при нанасяне и може да се надгради до сериозно покритие.

Честно казано не ми беше харесал особено как ми застана, защото подчертава всяка сухинка по кожата, а пък ако ви е изгоряло челото направо не ми се говори. Иначе е ясно, че ако искате мат, направо си вземате Manhattan Perfect Mat :)))

Отива в коша почти пълен, с отдавна изтекъл срок.
Друга причина, заради която категорично не си падам по толкова матовите фон дьо тен-и е, че така ми се забиват в порите, та после трябва да ги чегъртам от там с чук и длето. Не са моето нещо, макар да имам доста мазна Т-зона напоследък.


Е, приятели, радвам се, че бяхте с мен до края, а ако искате да сме заедно по-често, задължително ме последвайте в Instagram --->>> https://www.instagram.com/pandasmakeup


__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Явно само аз не успях да харесам Healthy Mix Serum-а... Не е лош, но смятам, че за моята суха кожа и той е твърде сух и видим, плюс, че е супер жълт.. :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така ли? Изненадваш ме, кой фдт ти е най-ок за суха кожа?

      Изтриване
    2. Още не съм го открила :D Честно казано... имам къшън-а на Лореал - не е лош, но цветът ми е тъмен. Fit me на Мейбълийн 110 ми е пък много светъл и няма много покривност, но го ползвам за изсветляване на други. Общо взето като стане дума за фон дьо тени съм най-боса по темата, защото не мога да открия идеалният за мен ;(

      Изтриване
  2. Преди, когато ползвах Burjois Healthy Mix останах с впечатление, че наистина е подходящ за сухи кожи.. Поне на моята, която е склонна към омазняване изобщо не пасва.

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)