Придобивки от Алиекспрес/Aliexpress - китайският рай на репликите

By Pandasmakeup - 3:05

Тъй като напоследък усещам, че съм станала доста скучна и пиша все за разни кремове за ръце, серуми за мигли и някакви си там четки за грим, реших да спретна една малко по-вълнуваща и интересна статия.

Нека ви покажа някои от нещата, които си имам благодарение на китайския гигант и рай на репликите - Aliexpress.























Смятам, че ще са ви интересни, защото наистина са сладурски, а някои от тях и практични. 
В края на публикацията ще има няколко думи относно процеса на поръчване от Алиекспрес и моят опит с него. 

Общо взето всички тези продукти изобщо не са поръчвани по едно и също време, някои от тях са ползвани доста дълго, а други въобще, ще разберете по-долу защо. 
Let's get start it.






















Супер пресни изкуствени мигли, разбирайте, че днес ги взех от пощата. Имам още няколко кутийки, не точно същите, но да не ви отегчавам, включих само най-новите.
За тях мога да кажа, че лесно се огъват, и сравнително лесно се поставят. Финалният резултат не е изкуственярски, защото самата мигла не е твърде гъста. Ако външните ъгли идват прекалено дълги, могат да се подрежат. Корекция търпи и дължината на цялата лентичка. Косъмчетата също са мекички.
Взех ги за 2,34$, с безплатна доставка, линк ТУК.























Апликатори за устни: тези ги взех за гримьорстването ми
50 индивидуални апликаторчета на цена от 1,99$. Не знам каква работа биха ви свършили ако не се занимавате с гримиране професионално, но на мен са ми доста необходими и освен това цената спрямо бройката си е екстра. Линк към тях ТУК.

























Една пинцета за поставяне на изкуствени мигли на цена от 0,59$ - ТУК
Виждате в каква форма е щипката, но да си призная малко съм привикнала към другата ми пинцета на Титания и все още не ползвам тази твърде често - на първо четене не ми е чак толкова удобна или пък просто въпрос на навик. 
Иначе бях доста ентусиазирана, когато я видях и поръчах.

























Колие с бухал: на това колие му беше изтекъл срока за защита на купувача, а все още не беше пристигнало. Така че повдигнах диспут и продавача  ми върна парите, малко след което пратката пристигна.
Нямам забележки към качеството, а към цената още по-малко - 0,89$ от ТУК
Има различни форми на висулката, а камъчето е тюркоаз (някакъв си).
























Часовник Whatever I'm late anyway ... с голямо желание поръчах този часовник ... както и още два в различен цвят.
Обаче не се разбрахме, не ги нося и това си е. 
Единият нямаше късмет, защото изобщо не тръгна, а другите, защото и аз не знам защо. Не ми бяха удобни, отвикнала съм много отдавна да ходя с такива дрънкулки и не си наложих да им дам шанс. Бих казала, че и каишката е доста твърда.

Цената беше 1,37$ от ТУК, а в другите цветове може да разгледате ТУК и ТУК. Горе-долу на същите цени. Иначе дизайна е страшно готин според мен.





























Четка за лице Duo Fibre: исках да опитам този тип четки и изобщо не съм търсила да е имитация на Sigma, даже не бях обърнала внимание преди да пристигне.
Просто направих един search и поръчах първата на що-годе свястна цена. Оказа се Sigma F50 в Rose Gold вариант. Цена от 3,99$ от ТУК.

Почти не съм я тествала честно казано, но е супер мекичка и фина, не съм забелязала да се скубе, а основата й не е разклатена. Космите са коза и синтетика микс - ако може да се вярва на китайците.
Единствено надписите са доста менташки направени, but who cares.
Общо взето това е четка предимно за кремообразни продукти или пък ... за каквото ви хареса. С четките е така.






















Четка чъби/кабуки за кремообразни продукти: ако знаете пък с какво нетърпение я чаках тази странна четка и с каква лекота я забих в шкафа после ...

Супер е дребна, тантуреста и сладка. Относно изработката има какво още да се желае специално от моята бройка, защото косъмчетата отгоре са някак понадърпани и неравни.
Обаче си внуших, че гълта много продукт, освен това не е чак толкова удобна. Понеже космите са адски къси и когато нанасяте фон дьо тен-а, се усеща доста твърд натиск, освен това по-скоро размазва, отколкото да разнася. Ако ме разбирате.

Обаче пък не съм я ползвала много усилено, може би си иска техниката.
Мисля, че е някаква реплика, но не знам оригинала на кого е точно. Изглежда като истинско кукленско бижу и някак си е приятно да я притежава човек.
Има я и в други цветове, цена 1,88$ от ТУК.

























Портмоне в два цвята: този портфейл ми беше поръчан като подарък и го ползвам вече около 4 месеца. От там са и следите от изтъркване по ъгълчетата и изобщо цялостното износване, което се вижда по снимките.
Супер е красиво, има го в най-различни цветови комбинации, а колко е практично само ... 

Аз много държа да нося всички документи, банкноти, монети, карти и каквото друго се сетите, на едно място в мен. Заради това нормалните портфейли не ми вършат работа, защото са твърде малки. 
Виждате на снимките, че това си има отделения за банкноти, за монети и съвсем отделна част за карти и документ, която се затваря с капси.
Цветовете са разкош, но доста се цапа и не винаги може да се изчисти. Изтъркването пък си е непоправимо, но може да си вземете в черно.

Само ципа му е малко съмнителен до кога ще ме изкара, но за сега е ок.
Цена 8,88$ от ТУК.























Органайзер за четки - поръчах го без изобщо да обърна внимание на размера и бях изненадана колко е мини.

Може да се ползва за четките на ИМПАЛА например или пък за нещо друго, защото за нормално големите четки не е удачно.
Към качеството и изработката нямам забележки. 
Цена 4,88$ от ТУК.

Относно процеса на поръчки в www.aliexpress.com, трябва да имате регистрация с адрес и точни данни. Има различни методи за плащане, като аз лично използвам стандартното  с дебитна карта.
Купувачът е защитен с Full Refund, ако стоката не пристигне в определен срок или се окаже, че не отговаря на описанието.
Но за да се възползвате от това си право, трябва да повдигнете диспут в зададения срок, продавачът трябва да ви отговори също в определен срок, а ако не го направи, диспутът се счита автоматично решен във ваша полза.

Непристигането на стоката изобщо не означава, че не е изпратена, но обикновено продавачите се съгласяват да ви възстановят сумата. Не знам ако стойността е прекалено висока дали ще е толкова лесно, но аз поръчвам дреболии обикновено.
Именно заради това и пратките си пристигат в пощата, а не на митница, но ако поръчвате големи техники или нещо с декларирана висока стойност, има такава опасност. 

Имала съм случаи да ми възстановят сума и след няколко дни, пратката да пристигне, но ... късмет. Пратки са ми пристигали и за 10 дни и за 70 дни. Това е положението с БГ пощи и Китай. Дразнещото е, че всички стоки от различни търговци, пристигат по различно време, отделно опаковани.

Това е в общи линии като инфо отгоре-отгоре, но най-вероятно сте запознати с процесите. Когато събера още продукти, със сигурност ще споделя пак :-)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN. 

  • Share:

You Might Also Like

8 коментара

  1. Ауууу искам това портмоне! Много наподобява моето, но е по-красиво като цветове. Аз също държа да си нося всички карти заедно с парите и пр. и това изглежда идеално!Не мога да не спомена и това, че снимките ти отново са страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаряяяяяяя, за мен е чест, че точно ти ги оценяваш :* <3
      Портмонето си е разкош да ти кажа, поръчвай смело :)

      Изтриване
  2. Красотички! Бухалчето е много сладко <3

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни нещица си купила! Непрестанно поръчвам от този сайт и аз основно дреболийки. Жалко за часовника, аз имам същия от там и си го нося редовно, но определено имам забележки към каишката. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. мдамм, явно не е във въображението ми всичко :)) абе има неща много си струват, но има и други детооо... прекарвация :)

      Изтриване
  4. Портмонето е страхотен цвят, а органайзерът за четки е много функционален. Поне на мен така ми изглежда. Поздрави за статията! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Нещо, което ще ви помогне с вашата покупка в Aliexpress:

    1. Уникално приложение на браузъра, което показва най-ниските цени на Aliexpress. Тествано повече от година лично:
    Addon за Firefox - http://www.aliprice.com/go.php?z=mTraehavYt&ext=1

    2. Cashback 10,5% за всички продукти от AliExpress, както и Bangood 5% и много други подобни. Тествано и работи уникално! http://epngo.bz/cashback_joinusnow/2776d

    3. Cashback 6.5%. Българска платформа, която се оказа с много атрактивен кешбек, който се задържа висок. Коректен сайт! Ползвам над година и препоръчвам! Поддържа много китайски сайтове, не само Алиекспрес, но и DHGate, Bangood и др.
    http://pesti.bg/?ref=8706641

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)