Четири must have четки за очи на Zoeva

By Pandasmakeup - 15:02

Отдавна не съм писала за четки. 
Май имам една-единствена статия за 3 четки отново на Zoeva - ЦЪК.

Всъщност къде покрай манията ми, къде покрай гримирането, се сдобих с около 70-тина четки, но честно казано не ми се пишат километрични публикации.
За това днес ще видите 4 абсолютни фаворита - пак на Zoeva. Знаете, че са доста модерен четко-бранд, най-вече с предлаганото съотношение цена-качество.

Zoeva не предлагат само четки, но нямам голям опит с декоративната им козметика. Имам един молив за очи, от който не съм сигурна дали съм особено доволна и едно много шикозно огледало, чиито надпис се изтри за отрицателно време и вече не е чак толкова шикозно. 

Е, да, ама сме се събрали да си говорим за четки. Ето ги.























Малко са на фокус нарцисите, ама карай.

Като казвам, че са must have, изобщо, ама изобщо не се шегувам. Първо, че ги ползвам нон стоп, второ, че са важни като предназначение и трето, че си вършат работата супер добре, изглеждат добре и изобщо ... абе много са си добре.














Всъщност две са от редовната серия на Zoeva и две са от Bamboo серията. 
Bamboo-то е изцяло веган и космите са изкуствени, дръжките са по-различни, опаковките също ... 
Редовните идват в пластмасови несесери, докато веганите са в картонени кутийки. 
Еднакво са ми красиви и двете серии, иска ми се да опитам и тази, която се води розово злато.







































Скосена четка за очна линия Zoeva 317 Wing liner Bamboo edition: екстра фина, най-най-най тънката и наистина прецизна четка, която съм  ползвала.


Имам доста скосени четки, но тази е просто страхотна. Успява да прави супер тънки линии и в най-тежката ръка. Всичките ми други са доста по-груби и неточни.
Ако сте в постоянно търсене на качествена четка за очна линия и все не попадате на правилната, ето тази е тя. 

Струва 8,5 евро и космите й са от веган таклон. Има я и в трите серии, при това са с едни и същи косми, но честно казано, не мога да гарантирам за другите две. Още повече, че съм ползвала и тази от редовната серия (с черната дръжка), но далеч не ми хареса толкова - може би защото беше и доста ползвана, четките се амортизират все пак, а може и да не е била тази причината, нямам идея. 

При всички случаи обаче, мога горещо да препоръчам 317 wing liner bamboo, а казвам, че е must have, защото очната линия си е супер важна част от бюти грима. 
Разбира се, това си е една скосена четка, която може да има и ред други приложения - вие решавате. 









































Блендираща четка за crease линията 231 Petite Crease Bamboo edition: колко пък съм влюбена в тази четка, само аз си знам. Използвам я точно по предназначение и е страхотна в него. 

Тази четка е супер удобна, когато искате да разнесете цвят в crease линията по-дефинирано и не толкова разлято. Защото е стегната, заострена и позволява точност на работата. 
Например първо преливам светло кафяв цвят от crease линията към веждата с четка номер 227, която е по-разперена и след това с 231  прецизирам по-тъмно кафяво точно в сгъвката на окото, стараейки се да не отивам прекалено нагоре, а плавно да прелея двата цвята.

Между другото, тази четка върши перфектна работа за нанасяне на основния цвят и за преливане на нюансите на подвижния клепач - отново заради прецизността си. И понеже главата е petite и не е толкова голяма, не се получава манджа с грозде от цветове, а една красива преливка на точното място.
Космите й са веган таклон, а цената е 9,5 евро. 
Много незаменима я чувствам тази четка и със сигурност ще опитам и класическият вариант, който е с други косми обаче - микс от синтетични и естествени.
Има и по-голям вариант (Soft Crease 221), който сигурно би бил страхотен за преливане върху по-голяма площ.























Продължаваме с двете четки-молив, които са различни по големина.








































Мини четка-молив 240 Luxe Petit Pencil: абсолютно задължителна за всеки арсенал. 
Тази четка е много по-фина и малка, отколкото изглежда на снимките. 
Приложения безброй - навсякъде, където е необходима прецизност и детайлност. 

Например за нанасяне на цвят точно по линията на долните или горните мигли, за нанасяне на цветни акценти (много често поставям пигмент във вътрешния ъгъл на окото с нея), за нанасяне на гел очна линия във водната линия, за разнасяне на цвят по долната линия и така нататък и така нататък.

Общо взето, ако сте истински любител на грима, няма как да останете без подобна четка.
Цена - 8,5 евро. Микс от изкуствен и естествен косъм.










































Четка-молив 230 Luxe Pencil: по-големият събрат на предната четка, като тук приложенията също могат да бъдат много.

Перфектна е за нанасяне и разнасяне на сенки по долната линия на клепача, за нанасяне на цвят във вътрешния ъгъл на окото, под веждата, за опушване на линията на горните мигли, а защо не и за нанасяне на някои от цветовете на подвижния клепач (размерът й го позволява).
Използвам я и да дефинирам най-тъмният цвят във външния ъгъл на окото или пък за нанасяне на цвят в crease линията. 

И изобщо, поне една пенсил четка трябва да имате, а ако наистина е една, най-добре да изберете някакъв среден размер, който да върши добра работа и за детайли и за по-мащабни нужди.

Цена 9,5 евро, микс от естествени изкуствени косми. 















































Това бяха 4 от най-любимите ми четки, които са на дневен ред към момента. 
Три от тях са ми подарък от любима приятелка, на която безкрайно благодаря и какво по-хубаво от това, да знае колко много си харесвам и ползвам подаръка :)

Почиствам ги постоянно, не съм срещнала проблеми.
Сайтът на Zoeva може да разгледате на https://www.zoeva-shop.de, правят доставка до България, доста бърза при това. Хубаво е да се комбинирате с някого, защото цената й е 9 евро, което не е малко хич. 

Аз и нарцисите ви казваме до следващия път и благодаря, че останахте с мен до края :)

_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN. 

  • Share:

You Might Also Like

2 коментара

  1. Имам 230 и много ми дере :( много е твърда и много неподатлива на огъване. Така си седи неизползвана, мисля да си я поръчам от бамбуковата серия, може да се окаже по-удобна. Иначе подкрепям за 231 - невероятна е, използвам основно нея за опушване на външния ъгъл на окото и дори за преливане, бих си я взела бамбукова, предполагам, че ще е още по-мека. А 317 я искам от много отдавна и съм решила да си я взема, въпреки че нося очна линия от дъжд на вятър. Но се колебая - бамбукова или стандартна? Хем ми се ще е да е по-твърда, за да е по-прецизна, хем да не дере - ще ми е интересно да чуя и твоето мнение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа май бамбуковата. Дедазнам. Не дере, смятам. Дано не ти е по-чувствителна кожата на очите от моята ):))))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)