Декоративна козметика - придобивки и впечатления

By Pandasmakeup - 7:33

Приготвила съм ви близо 20 продукта в 42 снимки.



Публикациите в блога ми доставят голямо удоволствие, но ми отнемат страшно много време и малко на куп ще стоваря някои неща днес.
Едни съм ги ползвала повече, други по-малко, трети почти не съм, но ще се постарая да напиша по 1-2 изречения за всеки продукт.

Винаги си пазя касовите бележки, но когато седна да пиша, все не ги знам къде са, за това ще споменавам ориентировъчни цени там, където помня такива.























Започвам с един от последните дрогерийни продукти, които си купих и който все още не съм ползвала достатъчно, но!

Хайлайтър Catrice Strobing Gel в цвят Luminious Lights (от последната лимитирана колекция): на суоч на ръката (и веднъж за проба на лицето без база) изглежда абсолютно разкошно, бляскаво и прасковено, а да не ви разправям, че изсъхна като лепенка и изглежда все едно няма да се размаже никога.
Доста странно, за пръв път виждам така да застава кремообразен хайлайтър, но все пак не е точно крем, а гел и ми се вижда, че ще е дълготраен.
Цветът много ми харесва, не е бебешко розово, както е излязло на снимката горе, а бронзово прасковено и придава ефекта на онази целуната от слънцето кожа.
Позволява наслагване и има силен металически блясък. Разкошен е и да не урочасвам нещата, но се надявам да ми стане любимец.

Цена: 11,99 лв









































Бронзираща и контурираща пудра Bahama Mama на theBalm: няма начин да не сте чували и за theBalm и за Бахама Мама.
Абсолютно матов продукт, който използвам предимно за бронзиране на този етап, защото, както споменах в ПРЕДНАТА си публикация, сега съм на вълна кремообразно контуриране.


Всъщност пудрата е подходяща и за двете неща, но ако сте с хипер светла кожа, моята препоръка е да си потърсите нещо по-студено като нюанс.
Bahama Mama не е оранжева в никакъв случай, но по мое мнение не е и достатъчно студен контур за най-светлите от вас.

Като бронзант обаче е страхотна и по-натам ще я включа в още някой пост, суоч може да видите в края на публикацията.

Цена: 30 лв



























Руж Instain на theBalm в цвят Houndstooth: още един продукт на theBalm, също прочут и в също толкова сладурска опаковка.
Това е руж от най-дълготрайната им instain серия и честно казано, се оказа по-розов, отколкото очаквах. От марката го определят като mauve, обаче на мен никак не ми е mauve, за което мога само да съжалявам, защото обожавам тези нюанси.

Но цветът не променя фактите, защото вариантите са цели 6, а тези ружове наистина си заслужават - супер пигментирани и дълготрайни, в неизхабимо количество.
Houndstooth е с лек сатенен ефект, суоч може да видите в края на публикацията.

Цена: около 30-35 лв, не съм много сигурна























Пудра Sexy Mama на theBalm: и последният продукт на theBalm в този пост е една супер фина и копринена пудра, която ми е много любима.
Изключително деликатна, изключително нежна остава кожата на допир след тази пудра, освен това не прави лицето прекалено брашнено.
Много ми допада да я използвам за фиксиране на коректора под очите, точно защото е фина.

Не се разпрашава грам, което ми доставя огромно удоволствие - не понасям да работя с прахообразни или прашливи пудри, защото колкото и да внимавам, всичко и всички около мен стават в пудра.
Матираща е, води се translucent, т.е. полупрозрачна (но не напълно, има цвят) и се предлага само в този вариант.

Цена: 30 лв

Казвала съм го и друг път, но за всички, които сте от Варна, можете да видите продуктите на theBalm на живо и да поръчате от моята приятелка Вики от MakeUp Pro Varna - при нея има тестери на почти цялата гама и ако не сте твърде наясно какво ви трябва, може да разчитате на нейната професионална консултация.






















Течно матово червило на Golden Rose в цвят 05: изключително харесвам цвета на това червило - един от тези дълбоки, есенни нюанси, които са толкова модерни този сезон.
Една идея не ми достига в комфорта на носене обаче, усещам го леко странно на устните си, но съм склонна да допусна, че е само в моята глава.
Иначе е трайно (ако не ядете мазни храни), пигментирано и ... евтино.
Суоч - в края.

Цена: 8,29 лв

Следват две единични сенки на Aura и Llums cosmetics, които имам от доста време и които, за съжаление, само съм суочвала май до сега.

























Сянката на Aura е в цвят 61 Sunn Kiss и е разкооошно маслена и мека. 
Наистина съжалявам, че не съм я ползвала на окото, защото изглежда, че ще дава добър цвят, а и нюанса е разкошен.
Цена: 5 лв

Проблемът е, че нещо нямам навика да си ползвам единичните сенки и всички си седят струпани в едно чекмедже, докато аз всеки път посягам към палитрите.

Сянката на Llums е в цвят 04 Orange Pink и е един от тези цветове, които неудържимо ме привличат и непрестанно се хвърлям да купувам, в резултат на което имам около 5 дузини.
Пак е мека, но не толкова маслена, колкото тази на Aura и също изглежда доста пигментирана.
Цена: не повече от няколко лева

Заснела съм и суочове:























Продължавам с един много любим продукт, представител на корейската козметика:






















ББ крем Perfect Cover на Missha: този крем си го поръчах без предварително планиране, след един съвсем случаен тест на живо, когато Деси от Dessytalks ми беше дошла на гости и го мернах в козметичният й несесер.

Не знам какъв опит имате като цяло с ББ кремовете, но аз имах един момент, в който бях решила, че вече ми е писнало от какви ли не фон дьо тен-и и искам да открия някакъв ББ крем, който да ми харесва достатъчно, за да го ползвам в ежедневието си.
И тогава се започна едно тестване, едно мазане, но все нещо не ми достигаше по простата причина, че кожата ми е супер проблемна, с напоследък доста омазняваща се Т-зона, на места със сухи участъци, белези и какво ли още не. 

Та не знам доколко да разкрия за този продукт, защото мисля да му правя самостоятелно представяне, но  ... ще кажа, че може да бъде насложен до по-покривен от 2/3 от дрогерийните фон дьо тен-и, а за моята кожа е по-издръжлив от, може би, почти всички такива, които съм опитвала. Абсолютно го обожавам и о, небеса, не лъсвам (!!) с него.

Ето ТУК може да видите видео, където Деси го пробва за пръв път и нещата, които тя казва за него, а ето ТУК има възможност за директна поръчка на крема.

























Матово червило MAC в цвят Kinda Sexy: не бях опитвала до сега червилата на MAC и ми се искаше първото да е в по-носим цвят, a тъй като бях чела тук-таме специално за Kinda Sexy и ми хареса по суочовете (тъй като нямах възможност да отида лично в магазина), реших да е този.
И не съжалявам, честно казано, дори ми допадна повече от колкото очаквах, комфортно е за носене, цветът е свеж и красив, може би само една идея по-ярък от желаното.

Скоро гледах тестерите в магазина и установих, че малко по-обраната и още по-носима версия на този цвят е Velvet Teddy, който също много  ми хареса.

Суоч- в края.
Цена: 37 лв























Матово червило Seventeen All day lip color (04 и 23): много отдавна се канех да пробвам течните матови червила на Seventeen и честно казано, не останах разочарована. 

Всъщност останах разочарована - и двата цвята, които избрах се оказа, че ми се дублират с други в колекцията. 
Много тъпо, ама така е, човек като не си знае какво има и купува в несвяст ...

Това, с което мога да отлича тези червила е, че имат някак фина текстура, а това, което обожавам, е супер прецизният апликатор, с който можете да нанасяте, иначе капризният продукт, изключително точно. 
Издръжливи, изсушаващи и пигментирани, идват в комплект с глос.

Суоч- в края.
Цена: около 20 лв






















Коректор за грим Tony Moly My School Looks Make Up Eraser: последният път, в който бях на гости на Деси в София, минахме през Сефора и от там си взех някои неща, едно от които този интересен, отново корейски, продукт.
Това е маркер пълен с масла, с който може да зачиствате туй онуй в грима си. Предвид съдържанието, най-удачното приложение е за контура на червилото или пък за очната линия.
Също и ако зацапате със спирала, но трябва да няма сенки под зацапаното, защото ще отидат и те.

Всичко звучи супер на теория и с голяма радост го купих, но на практика, приложението не е толкова лесно и просто, колкото звучи.

За сега съм го ползвала само с червило и като че ли по-скоро размазва, отколкото да коригира и чисти. Но няма да бъда крайна в мнението си, защото все още не съм го прилагала достатъчно, а може пък да изисква някаква техничност или да има цака.

Цена: 15 лв






















Мини спирала Sephora: още нещо от Сефора, което също взех с голямо желание, тъй като има продукти, за които травъл сайз опаковките са много по-удачен вариант и за мен спиралата е един от тях.
Тази обаче се оказа доста странна - първо, четката е буквално огромна, ама наистина огромна. Второ, отварянето е много странно, не е на винт, а с дърпане, което ме изнервя, защото ако приложиш по-голяма сила и четката излезе по-рязко, като нищо може да се омажеш.
И не на последно място, нещо много ... странно, за което бях предупредена предварително от Деси - тази спирала изглежда така, все едно няма ограничител и четката директно си влиза и излиза от опаковката в резултат на което по нея остава твърде много туш. 
Но не бяхме сигурни дали пък нейната бройка не е била нещо дефектна, та трябваше да повторим покупката :)

Абе, ако още не сте разбрали, много странна е тази спирала 😄

Относно действието, ползвала съм я около два-три пъти и не съм особено впечатлена, но знаете, че почти при всяка спирала силата идва след като се посгъсти малко.

Цена: 14 лв























Гел очна линия Rimmel Scandaleyes: исках да опитам дрогерийните варианти на гел очни линии, защото от тази на Лореал бях сравнително доволна.
Тази обаче се оказа доста суха по някаква причина и май не я харесвам особено.

Цена: 11,45 лв
























Продуктите от горната снимка, ми бяха изпратени за тест от Parfimo Дамски парфюми.
























Руж Max Factor Creme Puff Blush  в цвят Lovely Pink: тези от вас, които са чели статията ми за Любими продукти за 2016-та, може и да помнят, че един от тях беше от същата линия ружове на Макс Фактор.

И за пореден път ще кажа, че наистина много харесвам Creme Puff ружовете, а този захарно розов нюанс би застанал перфектно на всяка бледа или светла кожа.
Линк към него ТУК, суоч - в края.

























Пудра Rimmel Stay Matte в цвят 001 Transparent: доста често споменаван из блоговете продукт, линк ТУК.
Не съм я ползвала особено много за съжаление и на този етап ми изглежда, че е една не лоша пудра, особено за цената си от около 4 лв (в Парфимо).
Опаковката обаче е ужасно дразнеща и предразполагаща към изтърване и не бих я разнасяла със себе си.























Моливи за устни Rimmel London 1000 Kisses Stay On Lip Pencil: линк ТУК.

Страхотни моливи, изключително меки и наситени, имам 3 или 4 цвята от тях, тези на снимката са Cherry Kiss и Tiramisu, а цената им е 3,7 лв в Parfimo.

С нестихващата актуалност на течните матови червила, напоследък почти не се налага да ползвам моливи за устни, но ако предпочитате по-кремообразни или стик варианти, препоръчвам да опитате моливите на Rimmel.
За справка, тези не са автоматичните, а подострящите.























Последните два балсама за устни на Nivea, ми бяха изпратени за тест по един неповторим начин.




















Балсам за устни Nivea Blackberry shine: уханно балсамче с къпина, придаващо лек цвят на устните и без парафин. 
Пристигна в комплект с бурканче свежи къпини - чудна, вкусна изненада.
От Nivea обещават дълбока хидратация и гладки, меки устни,  а формулата му е страхотна - усеща се богата и маслена.


















Масло за устни Nivea Lip Butter Red: последното им масло за устни съдържа масло от ший и натурално бадемово масло, а ароматът е на френско грозде и отново оставя лек цвят.
Обещанията са за усещане за нежност и мекота на устните, но за съжаление формулата тук съдържа парафин.

Въпреки това, маслото е изключително приятно за ползване, макар и само в домашни условия, предвид опаковката му.










































Серумни перли за възстановяване на обема NIVEA Cellular Anti-Age: най-новият продукт на Nivea, който ми беше изпратен преди два дни, е предназначен за борба със стареенето и разчита на съставки като хиалуронова киселина, колагенов бустър и креатин.

Опаковката е меко казано красива, а замисълът за серум под формата на перли - доста интересен.
Идеята е, че перлите, в които са основните anti-age съставки, са поставени в хидратиращ гел и с натискането на помпата, перлите се пукат и се смесват с гела, като се изпомпва "свежо активиран серум", както го нарича производителя.


Препоръчителната възраст посочена на опаковката е между 40 и 60 години, но това не ми попречи да го опитам - попива супер бързо и оставя кожата мека и покрита с фини, сияйни частици.
Ползва се преди редовната грижа, т.е. сутрин и вечер преди крема.

Препоръчителната цена е 29,99 лв.



И този път Nivea показаха завиден стил в представянето на продукта, защото серумът пристигна в комплект с перлена гривна от естествени перли на Yuno Pearls и няма как да не им сваля шапка за уникалните идеи.




*************
Запланувала съм следващата статия да бъде на тема "подаръци от приятелки и придобивки от Черния петък", а до тогава оставам по-активна в Instagram на www.instagram.com/pandasmakeup 😊

__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

10 коментара

  1. Останаха ми очите в хайлайтъра на Катрис, въпросът е защо тук (в Германия) го няма :X Съвсем наскоро ли си го взе?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Взех го в края на Декември от София, но в някои градове тук тепърва я зареждат колекцията.
      Много съм изненадана, че не си я засичала там ... казва се “Prêt-à-Lumière”, ако не си мяркала и другите им продукти из блоговете :)

      Изтриване
  2. Страхотни продукти <3 и много красиви снимки, ще чакам и ревюта :)

    ОтговорИзтриване
  3. Привет и от мен! С много красоти си се обзавела :) Честито!
    Аз използвам от години само гел очни линии и от дрогерийните марки съм изключително доволна от Maybelline - ската Eye Studio® Lasting Drama™ Gel Eyeliner In Blackest Black. Ако ти се приискат още проби, можеш да заложиш на нея. Купувала съм и Римел, но веднага я подарих на приятелка, защото и мен не успя да впечатли.
    The Balm е единствената марка, която продължавам да ползвам, въпреки че минах на по-чисти продукти. Ружът, който си показала имам (слава Богу е мини, защото цветът е наистина наситен и рядко се осмелявам да го нанасям), Бахама Мама и вечния Мери Лу - използвам страшно много... Иска ми се да ги заменя с RMS, като по-чист вариант, но и ценичките им са "чисти" ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, понеже аз съм въпросната Вики с The Balm, и понеже и аз като теб, лично за себе си силно се вълнувам от всякакви био/еко/органик неща, вчера разбрах, че
      ще мога да поръчвам и още няколко марки, които ги няма у нас и една от тях е минерална и доста, доста чиста като състав, ето я: https://janeiredale.com/us/en/mineral-makeup/all-face-makeup.htm
      Макар че, честно казано и Балм не са определено най-проблемните като съставки, при все, че са далеч от биото...Имам приятелка, която ползва само био козметика, битова химия, парфюми, всичко само сертифицирано. Но си взе тонирания хидратант Балм Шелтър и е учудващо доволна, каза, че не я дразни и много добре го усеща за разлика от някои други подобни уж по-чисти продукти, не знам и аз вече...Но чакам да разбера за минералната марка, която споменах и ще обявя на страницата тия дни цени и подробности :).

      Изтриване
  4. Аз имам същата очна линия на Римел и съм доволна, водоустойчива е и стои бетон, но и моята бързо изсъхна отгоре макар да я държа здраво затворена и с дъното нагоре... Поправих я много бързо като я одухах със сешоар на топла струя за няколко минути и леко я разбърках с клечка за зъби и загладих с плоска четчица :) оказа се, че въобще не е изсъхнала а явно от климатичните промени в стаята е образувала коричка отгоре, която при затопляне се оправя. Може да я загладиш с пръст и да не я бъркаш, но аз я разбърках с клечката и стана още по-хомогенна :) сега е като мус и не мърда от окото. Търсих и тази на Mayballine, но в моя град не я зареждат май никъде и затова взех Римел, преди я имаше в ДМ, чувала съм добри отзиви и за двете.

    ОтговорИзтриване
  5. И аз по същия начин като теб не си ползвах много много единичните сенки и все посягах към палитрите, за това взех кардинално решение и си направих custom палитра в домашни условия :D Вече несесера ми олекна значително от към хилядите кутийки и вече всичко е прибрано спретнато в нова палитра.
    Матовите червила на Seventeen аз лично ги харесвам, всъщност имам само едно в нюанс, който вече бил спрян от производство. Издържат доста на моите устни без да се напукват и обожавам глоса - създава ми много "сиропирано" усещане :D

    http://nikovamakeup.wordpress.com

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Продуктите на TheBalm отдавна ми правят впечатление. Не мога да преценя кой нюанс от техните би бил подходящ за мен, тъй като съм открила за моята кожа най-подходящи за контуриране цветове със сив подтон. Например една палитра на Maybelline, е точно с такъв цвят за контур. Но е единствената, която съм открила и ми пасва напълно. Аз също съм опитвала кремообразно контуриране, но според мен е твърде трудно и времеемко. Определено предпочитам прахообразините продукти за тази цел.

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)