Ревю: Фон дьо тен Max Factor Whipped Creme

By Pandasmakeup - 13:32

Бързам, много бързам да напиша няколко реда за един от доста коментираните фон дьо тен-и на Max Factor - Whipped Creme, защото!! Ползването му супер много се проточи и разпокъса във времето, а аз обикновено помня по 3-4 минути, особено напоследък.



Да си призная аз съм от хората, които обикновено се лашкат между любовта и омразата, що се отнася до фон дьо тен-ите, които ползвам. Колкото и да харесам един продукт в началото, идва един момент, в който просто спираме да се разбираме. Не знам дали привиквам или нещо друго се случва, но имам нужда да си почина от него. Обикновено обаче след време го преоткривам, което е добре за финансовото ми състояние, защото нямаше да е приемливо да хвърлям всяко нещо след 5-тото ползване ... 

Научил съм обаче едно - в козметичен план никога, ама никога не трябва да се предоверяваме на първите си впечатления от продуктите, защото те рядко са точните. То и за това е доста трудно да се пишат достоверни и обосновани ревюта. 
Във времето приложението и отношението към продукта се променя, освен това, за да се състави обективно мнение е необходимо да имаме и някаква база за сравнение с други подобни продукти.

Изплямпах всичко това, защото за мен фон дьо тен-ът Max Factor Whipped Creme в началото беше просто един прехвален продукт, в който не можех да разбера какво толкова намират останалите момичета. Ползвах го доста време нон стоп и в един момент го зарязах, защото колекцията ми от фон дьо тен-и застрашително растеше и, о небеса, имаше още толкова да се пробва, да се маже ...

Категорично бях решила, че няма да правя ревю за него, тъй като си мина бая време, съответно аз тотално забравих какви точно са били впечатленията ми, докато един ден случайно не го мернах някъде и забелязах, че в опаковката има продукт за още няколко ползвания. А напоследък пак съм на вълна изразходване до край, въпреки, че не знам защо, не ми се занимава да пиша подобни статии. 

Whipped Creme го бях купила преди повече от година (статията за придобивките ТУК) заедно с един от другите фон дьо тен-и на Max Factor - Skin Luminizer, за който вече също писах какво мисля ТУК.
Много ми харесва опаковката му, защото обичам всякакви малки кутийки и бурканчета, а пък възможността за директно ровене с четката направо обожавам. 
Знам, знам - хигиена, хигиена ... 



Но всъщност част от сладурщината (!!!) на това малко бурканче е точно това, че е  ... малко. Продуктът е само 18 милилитра на фона на стандартните 30, но що се отнася до цената, по нищо не личи да има такава разлика ... около 20 лв. Идва под формата на мус, което също е супер удобно, защото аз лично, постоянно се лекьосвам с разни по-течни фон дьо тен-и и коректори. Годен е 12 месеца след отваряне.

И по същество - макар в началото да не намирах кой знае какво в този продукт, към днешна дата, с един по-богат опит в сферата на фон дьо тен-ите, смело мога да заявя, че за моята кожа, това е един от най-добрите фон дьо тен-и, които съм ползвала. Защо? 
Защото е с полуматов финиш - не ме лъсва, не ме изсушава, не седи изкуственярско, не се закача по недостатъците. А аз си имам проблеми и с омазняването на Т-зоната, и с пъпките, и с изсушаването - красота!



Разнася се супер лесно и гладко, изглежда прекрасно на лицето и запазва свежестта си сравнително дълго. Нямам какво повече да кажа.
За себе си съм разбрала, че идеалният фон дьо тен за мен, трябва да бъде полумат. Прекалено озаряващите и хидратиращите се разместват, лъсват и какво ли не, докато матиращите седят супер изкуствено и се набиват в порите и недостатъците ми.

Имам една доста голяма забележка към Max Factor Bulgaria обаче - внесената цветова гама на Whipped Creme е скандална. Не се научиха, че българките нямаме нужда от нюанси с имена Golden или Bronze. Не им разбирам маркетинговите стратегии и задните мисли.
Всъщност моят е най-светлият възможен цвят - 45 Warm Almond (излишно е да казвам колко е тъмен) и ухае на горчив бадем. Не съм много ок с аромата, но съм имала и по-лоши попадения. 

Та така. Щастлива съм, че в крайна сметка успях да оценя качествата на продукта и да не се оставя на първоначалното безразличие, което ме беше обхванало към него. Наистина ви съветвам да го опитате, особено, ако някой от цветовете ви пасне, защото е нещо като златната среда между матиращ и хидратиращ продукт. 
Аз лично бих повторила покупката, въпреки, че едва ли скоро ще ми се наложи, предвид нескончаемата колекция, която чака да бъде изразходена :)
_______________________________________
*Последвайте ме във FACEBOOK или се абонирайте за публикациите ми в  BLOGLOVIN

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Страхотно ревю. За съжаление няма как да го пробвам. Ако това е най-светлиа цвят, освен за контуриране, за друго не бих могла :D аз пък бих казала, че не се научиха (всички брандове), че има и трансперентно бели дами, за които Ivory би следвало да е именно слонова кост, а не бежаво, както при някои марки забелязвам :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, голяма тъпотия.... И аз като теб обикновено избирам сред най-светлите цветове и действително от Ivory до Ivory има разлика от земята до небето ...

      Изтриване
  2. Много полезно ревю. Отдавна го заглеждам това бурканче, обаче все не откривам подходящ цвят :( По принцип си е подвиг за българския пазар като цяло, човек да успее да открие по-светъл нюанс. За сметка на това, незнайно защо по стелажите изобилства от цветове, подходящи за минимум мулатка..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна. Да ти кажа няма и да успееш да намериш подходящ цвят сред целите четири внесени, но най-много лятото да се напаснеш към най-светлия ... То и аз не откривам, ама преди като си навиех нещо на пръста и ....... сега мисля малко повече :) И наистина е странно това с цветовете, защото и с другите марки е така ... Понякога си мисля, че внасят само цветове, които не се котират в "белите" държави :)))

      Изтриване

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)