Празни опаковки 8

By Pandasmakeup - 10:28

Обичам да творя статии за Празни опаковки, защото стават най-бързо - и снимането и писането.


За днес имаме над 30 продукта, за които ще се постарая да не навлизам в отегчителни детайли.

Признавам, че една част са дооста, доста стари, преседели в торбата с опаковките, но за почти всички имам кристален спомен.



Мицеларна вода Mixa Optimal Tolerance: абсолютно не я харесвам, изобщо не почиства добре, дори я включих в Разочарования.
Бях си взела две опаковки, едната с помпа, която показах в предните Празни опаковки.
Категорично не.


Мицеларна вода SVR Physiopure: неведнъж съм казвала, че това е моят абсолютен фаворит на този етап. Ухае страхотно и почиства 10 пъти по-страхотно. Тествам постоянно и други марки, защото това е продукт, от който се нуждая постоянно, но на този етап не съм променила мнението си. 
Говорила съм за нея в 7 Топ продукта за 2016та.

Мицеларна вода Avene: имах очаквания към тази вода, бях взела две големи опаковки на някаква промоция. Хубава определено, но не успя да заеме първото място. Ако имам възможност да купя SVR, не би имало причина да се връщам пак към тази. 
Освен това помпата си е помпа, а Avene няма такава.


Дезодоранти, както се казва - различни видове 😁

Надеждна защита винаги получавам от Rexona и Dove, докато FA са ми малко по-противоречиви. Някои от дезодорантите им работят перфектно при мен, докато други изобщо не чак толкова.
Fa Soft&Control между другото се представи супер, ако не се лъжа, дори точно той не щипеше при ползване след епилация. 

Това последното, playboy ли е какво е, някой ми го беше подарил и е от типа парфюм деОдорант. На мен такива изобщо не ми действат в ежедневието, затова си го изпръсках вечер след душ.
Освен това миришеше на бардак. А вечер е позволено човек да си мирише на бардак. Ако иска.

Сега искам да ви кажа нещо. Всички знаете колко се изписа за вредата от алуминия в дезодорантите, как изследвания са доказали, че причинява рак на гърдата и не знам си какво още.
Аз не съм експерт, изследовател, химик, и нямам собствена лаборатория. Мога само да чета чуждия труд и да се или да не се доверявам. 

Всъщност то като не разбираш особено от нещо, не е твърде лесно да решиш дали да се довериш де, по-скоро изглежда като "това ми звучи смислено, пък за онова не съм сигурна".

Та специално за алуминия в дезодоранта и изследванията, оставям тук линк към статия, където авторката изказва различно мнение - става дума за Надя Йорданова и нейният блог Infarmaciq, където може да прочетете "Не се страхувайте от алуминия в дезодорантите".

Надя е магистър фармацевт със силен интерес в областта на козметиката и статиите й са много приятни (например знам, че ще ви заинтригува кои са 3-те най-добри бг крема против бръчки). 

Не я познавам, не твърдя, че едно е истина или друго неистина.

Както тя сама казва, истината се търси с четене на много и различни научно обосновани източници и във връзка с намирането й, ще си позволя да я цитирам:

"Не се задоволявайте с едно мнение – търсете второ, трето, четвърто и базирайте позицията си на това, което ви се струва най-правдоподобно."

Душ гел All Nature Мед и липов цвят за много суха кожа: ароматът не е мой, освен това не мисля, че действа на кожата ми по-различно от кой да е душ гел, пък бил той и за "несуха" кожа.
Не бих го купила пак, макар че помпата е супер удобна, а гелчето се пени доста добре.
Повече за него ТУК.

Душ крем FA с аромат на златен ирис и екстракт от мед: сериозно, не знам какъв е ароматът на златния ирис, но този продукт ухае божествено

В доста други статии назад съм показвала различни варианти на тези душ гелове, до един с вълшебни аромати. 

Да, не се задържа върху кожата, но пък в банята е изключително приятно, а и не чувствам изсушаване. 
Медът, както знаете е супер хидратант и мммм ... подхранвател?? 😂😂😂 
Тук е на трето място в състава.
Цената е ниска и определено бих повторила покупката. 

Интимен гел Lactacyd Fresh: предназначен да осигури дълготрайна свежест и да ви кажа определено съм доволна в това отношение.
Единственото, което ме кара да се колебая дали да го купя пак, е чувството на охлаждане, когато го ползвам - съдържа ментол и го асоциирам с парене.


Пяна за под душа Nive Silk Mousse: обичам го този продукт и го купувам редовно.

Лятото, когато често се отбивах през фитнеса преди работа, ползвах само тази пяна за под душа. 
Супер бързо, удобно, без гъби и мъби, без изсушаване на кожата и с приятен аромат. Макар че не точно този вариант ми е с най-любимия мирис - има 3 варианта.

Ако ви е интересно, повече за тези пени (да, така се пише в мн.ч., макар да звучи като пълен смях) съм писала ТУК.

Това, което не искам да пропусна да отбележа е, че пяната е подходяща по-скоро за освежаващи, бързи душове, отколкото за основен хигиенизиращ душ, след като цял ден сте били навън например. Ако ме разбирате.

Не мисля, че е чааак толкова добре измиващ продукт.

Шампоан за обем Kerastase: не е моят продукт, пресушаваше скалпа ми, а същевременно като че ли косата се омазняваше по-бързо.
Отново присъствие в Разочарования и няма да купя пак.

Харесвам Kerastase, но не и точно този шампоан.

Шампоан за боядисана коса Artego: от този бях доволна, но повече не бих се доверила на марката, защото последните им два продукта, които ползвах (един хидратиращ и един предпазващ шампоан) бяха пълна катастрофа за мен и не знам дали не са развалили и този. Така че ... било каквото било.


Двуфазен дегримьор Mixa: три опаковки, защото го обичааааааам. 
Чисти страхотно, не пари на очите и го купувам постоянно, за разлика от ...

Двуфазен  дегримьор H&M: пълно разочарование.
Не съм съгласна един дегримьор да люти на очите. Може и персонално да е, но това е мнението ми, а го изразходих за почистване на четки от кремообразни продукти. 
Дори и за това не става де, защото ги оставя супер мазни. И не е, защото е двуфазен, този на Микса е много по-добър и в това.

Мицеларна вода Leganza Lavender: много  ми хареса как почиства, направо ... абе направо е супер, ако не беше ужасният й, мега остър аромат на Лавандула. Гадост 😒


Три самотници на снимка:

Масло за тяло Balea Bodybutter White Passion: поредна кутия, и друг път съм говорила за него - харесва ми и го ползвам с удоволствие. С маслена текстура и усещане за чудесна хидратация.

Nivea мокри кърпи 3 in 1 Refreshing за лице, очи и устни: за този и за следващият продукт пристигам с променено мнение.

Всъщност тези мокри кърпи не съм ги споменавала друг път, но от Nivea ми изпратиха една опаковка точно след деня, в който аз вече си бях купила такава.

Казвала съм, че много мразя да си допирам разни мокри кърпи до лицето. Обаче си промених мнението. 

Това се случи, защото когато реша да ида на тренировка след работа, обикновено предпочитам да взимам душ у дома. Което значи преход с мръсно лице. 
И реших компромисно да си взема някакви почистващи кърпички, с който междувременно да закрепям  положението.
И ето ги. 

И да ви кажа свикнах да ги ползвам, че даже и ми хареса. Случва се и когато съм с повече грим и преди да вляза под душа (защото първо го размивам с гел), понякога първо да забърсвам каквото мога с една кърпичка, за да е по-ефективен и гела.

Не мога да кажа, че ги ползвам постоянно, но са ми добър помощник в определени ситуации, така че бих ги купила отново.

Сух шампоан Batiste Fresh: за сухите шампоани бях казала, че колкото и марки да съм ползвала, не правя разлика между тях. 
Ама вече правя, след като попаднах на един хвален, от който въобще не бях доволна. 
След него установих, че Batiste оставя косата ми много по-чиста, в по-добър вид и за по-дълго време.
Така че определено бих го купила пак (само не и този, дето е с аромат на череша, защото ми мирише ужасно)


Крем за ръце PNP: харесвам, харесвам този крем. Пълно представяне - ТУК.
Ухае на сладко крем брюле, не е прекалено мазен, икономичен, а смятам и ефективен.

Последният ми крем за ръце на Cuccio, който купих от салона на моята маникюристка е тотален провал и супер съжалих, че не взех пак PNP.

Ама така е с експериментите.

Тоник за лице Olivarrier: това е корейски тоник и няма друга дума за него, освен уникален.
Пише, че е двойно овлажняващ и ако имате суха кожа, ще го обикнете, гарантирам. 

След нанасяне тя става супер мека и си остава някак влажна. Абе много е странно, не усещаш нужда да нанасяш още продукти, просто защото чувстваш, че си направил напълно достатъчно.

Разбира се, това не е така, защото тоника е само стъпка в пътеката, но споделям чувството.

С една дума страхотен любимец, дори мисля да го поръчам за клиенти в професионалния грим, защото прекомерно сухите, дори бих казала пресушени кожи, са често срещан проблем.

Нощен крем за лице BioKARITE: приятен крем, но с кир ефект и не бих го купила пак - повече ТУК
А опаковката, макар и удобна, има ред минуси.


Гланц за устни Catrice beautifying lip smoother: в началото много ми хареса. После ми писна някак, а и освен това гъбичката, чрез която се нанася на устните започна да ми мирише странно. 

Има сладък вкус, приятно маслено усещане, не лепне, не е траен, нанесен на устните изглежда без определен цвят.

Готино нещо, имитиращо нещото на Clarins, но не бих го купила пак. Дори не го изразходих до край, просто ми дотегна от него.

Балсам за устни Ziaja: това пък не знам от колко века седи в "коша" (понякога се чудя, дали когато най-накрая захвана да пиша за празни опаковки, продуктите от статията все още ще ги има на пазара).

Категорично не ми хареса, ароматът е химичен и кофти, действие не видях кой знае какво,консистенцията е прекалено водниста, има НЕ от мен.

Балсам за устни Sierra Bees: органичен балсам с какаово масло.

Чудесен състав, мазничък, безцветен. Харесва ми.
Да, не е SOS балсам за спешни състояния , но при продължителна употреба наистина действа добре.

Съдържа зехтин, пчелен восък,витамин Е, слънчогледово масло, какаово масло и натурални аромати. Готино. Препоръчвам.

Балсам за устни I love ... Strawberries&Cream: хора, този балсам е бил включван вече в Празни опаковки, но защо съм го върнала обратно в торбата, Бога ми, не знам.

Че и го снимах на това отгоре, та айде пак.
Но само две думи - разкошен аромат, мазничък (аз обичам), но нищо впечатляващо. Не бих го купила пак. 
ивечегохвърлям

Крем очна линия ELF: не съм я ползвала кой знае колко, тази е в кафяво. Но пари и очите ми сълзят от нея, затова - в коша.


Гланц за устни Oriflame Fairy City Lights: много приятен наистина, с хубав аромат, маслен нюд. Дори цвета се казва Nude Cream.
На всичкото отгоре, Oriflame ... впечатлена съм!!! Надписите не са мръднали!! Браво😎

Едно от нещата, които харесвам в част от продуктите по-висок клас е, че не им се затриват буквите от опаковките. Така че Орифлеймчето ми се издигна в очите с този глос 😃😂.

Та хвърлям го, защото ми писна от него, а и си промени аромата, но пък беше ползван достатъчно. 
Пак бих си поръчала, но мисля, че беше някаква празнична лимитка. Апликаторът също много ми хареса - мекичък, гъвкав и приятен.
Давам палец нагоре.

Коректор Oriflame theOne: това е озаряващ коректор, но да си призная почти не съм го ползвала, ей така си отива. 

Това, което мога да кажа е, че не е прикриващ, а по-скоро пречупва и освежава кожата.
Много приятен, мек, лесно се блендва, фина консистенция (абе аз що не съм го носила това нещо?).

Днес по-рано си сложих малко, за да се подсетя за него, защото ароматът си беше ок и да ви кажа към днешна дата направо се впечатлих. 

Едно от нещата, които много издига един коректор в очите ми е, независимо колко е гъст или течен, да се фиксира след нанасяне, т.е. леко да засъхва.  
Не обичам пудри в околоочната зона.

И този моля ви се взе, та се фиксира. И на всичкото отгоре почти не се събра, защото е супер фин и "тънък" (и нанесен пестеливо).
Бре. Но имам ясен спомен, че не е траен.

Така или иначе, хора с изразени кръгове, това не е за вас. Или поне не за специални поводи, на ежедневна база и на неносещите силен грим, ще им е ок.

Коректор Maybelline Fit me: абсолютно, тотално и до край изразходен коректор.
Ама смятайте и от кога де, защото го взех, когато още се намираше из дрогериите. Освен ако сега не са го пуснали пак.

Това, което помня е, че беше мазничък и крийзваше. Иначе щом съм го опаткала, значи е ясно, че сме се разбирали. Или толкова съм и разбирала.

Очна линия Essence Liquid ink: още и още си е влажна и черна, но четката е доста смотана. Не е направена остра, ами подрязана, което ме дразнеше и почти не съм я ползвала.

И без това този тип очни линии не са от най-лесните за нанасяне, та сега и подрязан, мек писец, айде няма нужда.


И последни.

Гел хайлайтър Catrice: срам, не срам, това си тръгва чистак ново, само тествано веднъж (разбирайте сложила съм си на едната скула и после съм го изтрила).
Дори отсипах на една приятелка в отчаян опит да спася съвестта си, но тя пък взе, че не го хареса и вероятно и там ще го/го е сполетяла същата съдба. 

Мнение не мога да дам, но видях, че Катрис са пуснали същия продукт в по-малки разфасовки и с друго име. Така че който съжалява, че го е изпуснал ...

Четка за сенки Nice&Diva: това четченце съм го попиляла от ползване, горкото, дори накрая имаше борба - тя се скубе и разлепя, аз лепя и тикам косми надолу. Ужас, жалка картинка.

Всъщност никога не съм я ползвала за сенки, а за обиране на веждите с коректор и много бях свикнала с нея.
Ето така изглеждаше нова:


Пак ще си я взема, само да видим кога.

Фиксираща матираща пудра S-he: доста съм я ползвала преди, накрая я строших и така си остана. 
С нищо особено не блести, не бих я купила пак, но пък опаковката и самия принт на пудрата бяха же-сто-ки.

Балсам за устни EOS: голям зор докато го изразходя, за мен не е ама ниииииищо особено този прехвален продукт. Даже, ако не бях чела толкова суперлативи, сигурно щеше да ми хареса повече.

Подари ми го приятелка, която беше взела и за себе и каза същото.
Не бих купила.

--------------------------------------------

Това беше всичко, което бях подготвила.
А пък се оказа, че изобщо не беше толкова лесно да го изпиша, както ми беше останало в акъла, че се случва с този тип постове.
Но пък ми олекна 😃😃😃

Чао :-)
__________________________________________
*Последвайте ме в Instagram / Facebook / Bloglovin /Професионален грим

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара

Ще се радвам, ако пожелаете да споделите Вашето мнение с мен !!! :)